Badalona, 26 d’octubre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, el 26 d’octubre de 1878,  El Eco de Badalona,  publicava el següent:

ESPECTACULOS. Teatro Zorrilla.- Función para hoy 27 Octubre de 1878 Sinfonia – El drama en 3 actos La payesa de Sarrià. – La pieza en 1 acto  Pepita.    Entrada 14 ctos.  A las 3

I per aquesta setmana, us proposem…

Encara que molt probablement la proposta arribi tard, dilluns 25, a les vuit del vespre, l’Escola de Música Moderna de Badalona, celebrarà la  FESTA D’INAUGURACIÓ, amb un acte, en  que actuarà una espectacular big band d’alumnes i professors de l’escola, formada per a l’ocasió, i també amb els combos de l’escola i d’altres de convidats. Aquest cop no és podrà fer al carrer, per les obres que s’hi estan fent. Es farà al badiu de l’escola. Per a aquest concert no hi haurà reserva prèvia en línia, sinó inscripció presencial el mateix dia.

Amb l’ajuda del divulgador musical Joan Vives, dijous 28 octubre 2021, al Museu de Badalona, a les 6 de la tarda, organitzat per l’Orfeó Badaloní, reprendrem  aquesta tradició dels Grans Rèquiems i músiques de difunts, dels darrers segles i ens endinsarem en la immensitat d’aquestes obres. La necessitat de transcendència en determinats moments de la vida des de sempre ha format part de la conducta humana. L’acompanyament dels cerimonials fúnebres és un d’aquests casos i la música no hi ha faltat mai. Aquest és l’origen d’algunes de les obres més destacades de tot el repertori, des de la música medieval. Entrada lliure amb reserva prèvia.

Cinquena sessió del II Cicle de Teatre a Cau d’Orella que organitza Amics del Teatre Zorrilla, la nostra associació. L’Espai Betúlia serà l’escenari de la lectura del text finalista del XIV Premi de Teatre Breu Andreu Solsona  2021. L’obra, que es llegirà dijous 28, a les set de la tarda, és Aranyes. Les lectores seran Montserrat Bañolas i Joana Domingo, amb els efectes sonors a càrrec de Joan Vidal i la direcció d’Albert López Vivancos.

 Tornen els concerts del cicle Ja és dijous!, a l’auditori de Conservatori. Dijous 28 d’octubre, a les vuit del vespre, actuarà el Mélodie Gimard Trio, (piano flamenco), amb Mélodi Gimart al piano; Anna Colom, cante i Pablo Gómez, percussió.  Mélodie, que amb de tres anys  ja feia gires amb la seva mare  cantant músiques i ballant danses folklòriques d’arreu del món. Va aprendre a caminar, parlar, tocar i ballar al Conservatori de Perpinyà. Va decidir estudiar  el grau superior de piano clàssic a l’ESMUC.  L’Associació Cultural La Hiedra, hi figura com a entitat col·laboradora.        Entrades gratuïtes amb reserva prèvia a partir del divemndres 22 d’octubre.

El Gran “Cara de Pal”, el nom amb què es coneix popularment Buster Keaton , tot i la seva mirada desbordant d’expressivitat (es diu que tenia prohibit riure per contracte). El pianista Joan Aymerich,dissabte 30, a dos quarts de vuit, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó, interpretarà en directe la música que es va compondre per a una petita joia del gènere còmic del cinema mut: Sherlock Jr. (1924.   D’aquesta manera es recuperava  la tradició pròpia de l’època del cinema mut d’acompanyar les projeccions amb el piano.

Diumenge 31, a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarita Xirgu (antic Teatre Principal), a les sis de la tarda, sessió de teatre familiar amb un Premi de la Crítica al millor espectacle familiar del 2020  i el Premi Fetén 2021, a la millor posada en escena. Camí a l’escola, és l’extraordinària història de tres germanes que s’enfronten diàriament a obstacles i adversitats per arribar a l’escola. La inyerpreta la  companyia Campi qui Pugui sota la direcció de Rosa Díaz.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer