ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, El Eco de Badalona,  publicava el següent:

ESPECTACULOS.- TEATRO ZORRILLA. Función para hoy viernes 1º Noviembre 1878. 1º Sinfonía. 2º El célebre drama DON JUAN TENORIO,  de Zorrilla, en 7 cuadros. –  3º El divertido sainete EL DUENDE FINJIDO.  A las 3 en punto. Precios los de costumbre. NOTA,– Pasado mañana domingo dia 3, se pondrá en escena el magnífico drama en tres actos del Sr. Pitarra, LO CONTRAMESTRE y la pieza DE CARBONERO Á VARON.

TEATRO ZORRILLA,- Función para hoy domingo 10 Noviembre 1878. 1.° Sinfonía.2.°El drama trágico,en 5 actos, LUCRECIA BORGIA.3.° La divertida pieza CAZAR EN EL MISMO SOTO.  A las 3 en punto.Precios los de costumbre.

I per aquesta setmana, us proposem…

Del clàssic al tango, un viatge musical entre la vella Europa i el nou món.  Aquest és el títol del concert que oferiran Manfredo Kraemer i Guadalupe del Moral, violins barrocs,  dijous 4 de novembre, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori. 

Aquests dos grans violinistes oferiran un viatge pel repertori específic de concerts per a dos violins. Manfredo Kraemer i Guadalupe del Moral són molt reconeguts sobretot en el món de la música antiga. Tots dos toquen a Le Concert des Nations (J. Savall), d’on Kraemer és el concertino des del 1992.

 El Pavón Teatro Kamikaze, productor de la punyent – Jauria, representada el passat gener al Teatre Zorrilla -, torna al nostre escenari divendres 5 de novembre, a les vuit del vespre, amb un dels espectacles de més èxit d’aquesta temporada l’apoteòsica Las canciones, del dramaturg i director Pablo Messiez.  Inspirant-se en personatges i situacions de les obres d’Anton Txékhov, Messiez ens ofereix el seu espectacle més musical, poètic i festiu. A Las canciones, un grup de persones es reuneix per escoltar diverses músiques. I el que en principi semblava un acte inofensiu –un grup de gent escoltant i cantant cançons– acaba transformant-los a tots.

El Círcol Catòlic  acull dissabte 6 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, dins el projecte comunitari sobre la cultura de poble gitano: l’Amen Sam, que compta amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. És una actuació del  grup de rumba catalana tradicional del carrer de la Cera, al Raval de Barcelona. Tots els membres d’Els 4 de la Cera,  són músics descendents d’alguns dels rumbers que van donar a conèixer la rumba catalana.

L’Antonio Giménez, Cocho, Jack Tarradellas, el Chiqui Amaya, i l’Àlex Fajardo, porten als seus concerts  rumba fresca de la vella escola amb sabor llatí i un toc modern.

 Dilluns 8 de novembre, a les 6 de la tarda, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, en un acte organitzat per les Anastàsies de Badalona, l’activista cultural Inés Encuentra, presentarà Antonio García Iranzo, un cantautor i poeta que ha voltat per Catalunya  cantant per pobles i casals. Té diversos discos i també ha editat llibres i  en aquest recital  presentarà el seu darrer treball.

Tornen els concerts del cicle Per fi és dilluns!. Dilluns 8 de novembre, a les vuit del vespre, a la seu de l’Escola de Música Moderna (EMMB), amb el  Pedro Javier González, actuarà el  Trio Flamenco, format per Pedro Javier González, guitarra, Guillem Aguilar, baix i David Domínguez, percussió. Pedro Javier González, un dels grans noms de la guitarra flamenca de casa nostra, ens presenta el seu trio de sempre, però amb nous membres, entre els quals hi ha el badaloní (i antic alumne de l’EMMB) Guillem Aguilar. Juntament amb el gran David Domínguez a la percussió, el grup ens oferirà un repertori de temes originals, adaptacions i revisions, que neixen del cor de la guitarra flamenca per fusionar-se amb el jazz i les músiques del món.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué Ferrer