Badalona, 16 de novembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, El Eco de Badalona,  publicava el següent:

TEATRO ZORRILLA.— Función  para  hoy  domingo  17  Noviembre  1878.

l.° Sinfonia.— 2.” El grandioso drama en 3 actos, PEDRO EL NEGRO, de Pedro Muñoz Seca 3.° El chis¬toso saínete; EL PAGO EN CENTINELA. A las 3 en punto. Precios los de costumbre.

I per aquesta setmana proposem…
Avui n’hi ha per triar hi remanar, és questió de les programacions badalonines.

Eva del Campo, clavicèmbal i Guillermo Turina, violoncel barroc, formen Les Goûts Réunis. Dos intèrprets primordialment de sonates franceses i italianes per a violoncel i baix contiu  que serán a l’Auditori del Conservatori, dijous 18 novembre, a les vuit del vespre, dins el cicle Per fi és dijous!

El 1704, el musicòleg francès Jean-Laurent Le Cerf de la Viéville va publicar la seva polèmica Comparaison de la musique italienne et de la musique française, text que va donar lloc a moltes discussions. En aquest concert , tindrem ocasió d’escoltar magnífics exemples dels caràcters contraposats de les dues nacions de la mà de Vivaldi, Geminiani, Boismortier o Barriere, entre altres. Reserveu les entrades.

 Divendres 19 de novembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, després de l’èxit de la seva darrera producció, Scape room, la qual  va rebre el 2020 una Guineueta a l’obra que més va agradar al públic , torna Joel Joan amb una nova comèdia, El gran comediant, sobre l’èxit, la gelosia i l’amistat.

En Llorenç i l’Ernest són amics. Tots dos van decidir que volien ser actors, però les seves trajectòries sòn  desiguals. Mentre que a un, fa temps que totes li ponen i ha vist com la seva fama creixia (al mateix ritme que el seu ego) fins a convertir-se en tot un divo del teatre català, l’altre no se n’ha acabat de sortir mai.

La multipremiada companyia Señor Serrano, dissabte 20 de novembre, a les sis de la tarda, presentarà Prometeu, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu, abans Teatre Principal,  el seu primer espectacle familiar.

Sense renunciar al seu vessant multimèdia i a la seva visió crítica de la realitat, els Serrano, abordaran, des del seu prisma particular, la mítica història de Prometeu: el tità que va robar el foc als déus de l’Olimp per lliurar-lo als humans.Espectacle recomanat a infants de 7 a 12 anys, sense presència d’adults, els qualts adults hauran de deixar els nanos sols perquè gaudeixin de l’espectacle amb autonomia.

 Novament dijous 18 de novembre, a les set de la tarda, Ferran Compte serà a l’Espai Betúlia, descobrint-nos l’argument d’un drama de passió, engany, amor filial i venjança, com és Rigoletto. Aquesta òpera és una de les més representades a tots els teatres d’arreu del món, entre els quals figura el Liceu barcelonès. Rigoletto, òpera de Giuseppe Verdi, amb llibret de Franceso Maria Piave, està basada en l’obra de Victor Hugo, El rei es diverteix i va ser estrenada a La Fenice de Venècia, l’11 de març de 1851 i al Liceu, el 3 de desembre de 1853.

No Chal People, és el duet format per la cantant Laura Garcia i el pianista Modesto Lai, una formació musical especialitzada en clàssica i microòpera que intenta trencar el format tradicional i predictible de concert amb l’objectiu de sorprendre, emocionar i divertir l’espectador. Dissabte 20 de novembre, a les sis de la tarda, al Museu Municipal i organitzat per l’Orfeó Badaloní. No Chal People presentarà el concert Suite parde, en què interpretaran peces musicals en diversos estils operístics que reten homenatge a les cançons de l’estiu conegudes per tothom

 Amb Coses que dèiem avui,  títol d’una cançó dels Beatles i d’aquesta obra, la qual recull tres peces breus, inèdites, de LaBute com sòn ara: Helter Skelter, Romance i Les Fúries, reapareixerà la Dramàtica del Círcol, amb un repartiment molt jove en mans de Xavi Carreras, el dissabte 20, a les nou del vespre i diumenge 21, a les set de la tarda. 

A Coses que dèiem avui, és produeixen tres situacions íntimes, tenses, delicades o decididament violentes sotmeses a una incòmoda exposició pública, que cuidaran de fer arribar al públic, Marcos Diez, Maria Condon, Berta Cervera, Víctor Figuerola, Júlia Florences, Irene Alà i Guillem Xicart.

 El tradicional concert de Santa Cecília, patrona de la música, que tradicionalment celebra l’Orfeó Badaloní, tindrà lloc diumenge 21 de novembre, a les sis de la tarda, a l’església de la Divina Providència. Enguany es compta amb el cor Vora Mar, amb l’acompanyament dels clarinetistes Abril Oliveres, M. Farners Fuentes i Xavier Castillo, del Conservatori de Música de Badalona i el grup de percussió O’Barullo, sota la direcció de Jaume Arimont i la sotsdirecció de Jaume Lleixà. Reserveu les entrades. 

 També a l’escenari de la Societat Coral La Badalonense, hi haurà una representació teatral diumenge 21, a les set de la tarda, en la qual el grup de teatre de l’entitat representarà el text de Laurent Baffiè, Toc-Toc, amb direcció de Joan Boix. L’obra també és representarà el diumenge 28 de novembre, a la mateixa hora.

 L’Escola de Dansa Moviment-2, (creada l’any 1969), diumenge 21 de novembre, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, presentarà les coreografies de dansa clàssica, urban dance, jazz i dansa contemporània dels cursos superiors de l’escola. Els dansaires volen mostrar com a la classe s’expliquen històries sense dir ni una paraula, només amb el cos i el i treballen la memòria, la capacitat de concentració, milloren l’autoestima i foragiten la vergonya.

 Sarai Bernada, veu i guitarra, Martí Cot, veu i teclat, David Saborit, baix. Joan Coll, bateria i percussió, Giuseppe Pulice, guitarra i Georgina Sáez, veu, formen part del grup Robin Secret i sòn els protagonistes (alguns d’ells, alumnes de l’EMMB) del concert que tindrà lloc dilluns 22 de novembre, a les vuit del vespre, a l’Escola de Música Moderna de Badalona, dins el cicle  Per fi és dilluns!   Reserveu les entrades.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer.