Badalona, 30 de novembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent quaranta-tres anys, l’ 1 de desembre de 1878, el número 9 d’ El Eco de Badalona,  publicava el següent: “En el teatro Zorrilla se daran a  partir de hoy mas funciones en los sábados por la noche y los domingos por la tarde, alternando con la companyia de Zarzuela del Teatro Tívoli de Barcelona i la dramàtica que ya actua en este coliseo los domingos.

TEATRO ZORRILLA.—Función para hoy domingo 1 Diciembre 1878

1 ° Sinfonía.—2.° El celebrado drama en 3 actpd Lo Contramestre, 3.º

 la divertida pieza La casa de campo: desempeñada por el Sr. Catalá, la Sra. Pallardó y su Sr. hermano. Á las 3 —Precios de costumbre.

Nota — El próximo sábado por la nocbe, tendrá lugar la preciosa Zarzuela en 3 acto, La Guardiola.”

 I per aquesta setmana proposem…

 L’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021, en el transcurs del qual, s’entregarà el Premi de Teatre Breu Andreu Solsona-2021, que tindrà lloc dijous 2 de desembre, a dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes del Museu de Badalona.

L’acte serà també un homenatge a Felícia Fuster amb motiu del centenari del seu naixement. Hi haurà l’actuació de Sílvia Comes, que cantarà algunes peces del seu espectacle Una cançó per a ningú, basat en  poemes de la poeta barcelonina. L’acte serà presentat per l’actriu badalonina Miriam Puntí

Per assistir-hi cal fer reserva prèvia a espaibetulia@badalona.cat, trucant al 934646255.

Organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de Teatre El Círcol, Institució de les Lletres Catalanes i CEDRO, dijous 2 de desembre, a les set de la tarda, al Círcol, hi haurà un acte poètic que porta el títol d’Híbrida, espais liminars de poesia. Híbrida no és un festival, ni un cicle, ni una mostra: és el traçat de cinc espais liminars de poesia arreu del territori català. Amb la poesia i les seves fronteres com a eix vertebrador, es pretén explorar de quina manera la creació poètica pot dialogar amb disciplines com les arts escèniques, la música, l’audiovisual, les arts plàstiques o la narrativa. Al Círcol, amb el títol d’Aixecar el poema, s’establirà una conversa entre Odile Arqué, Elies Barberà i Francesc Gelonch. Modera: Sebastià Portell.  Finalment, es farà un recital a càrrec dels participants d’un taller de recitació que haurà impartit la poeta i rapsode Maria Sevilla.

Cal fer inscripció prèvia a aelc@escriptors.cat.

Tres músics faran un concert extravagant, inevitablement còmic i didàctic, amb objectes quotidians que habitualment veiem però no sempre sentim, per a constinuar-nos demostrant que la música és allà on decidim trobar-la. Els músics que oferiran: Quotidiafonismes, seran; Xavi Lozano (quotidiàfons de vent), Guillem Aguilar (baix i percussió) i Marc Vila (bateria i percussió). L’acte serà a l’Auditori del Conservatori, dijous 2 de desembre, a les vuit del vespre.   S’han de reservar les localitats.

10è Aniversari de les Cantates Solidàries i continuen les Cantates Solidàries de Bach, el dissabte 4 de desembre, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites de Badalona. El concert  tracta de l’execució de la  Cantata,  BWV 190  (Canteu al Senyor un càntic nou). Celebració; Cap d’any – Circumcisió del Senyor) organitzat pel Conservatori de Badalona. Els intèrprets com a solistes: Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Jaume Diport, baix, i com a   conjunt instrumental format per Francesc Puche i Anna Maria García, violins; Santi Burgos, viola, Paula Blázquez, violoncel, Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, Daniel Arlanzón i Eduard Morral, trompetes; Teresa Galcerán i Jaume Cortadellas, flautes; Monserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès i Daniel Parache,  orgue. La direcció anirà a càrrec de Jordi Montoliu.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer