Badalona, 7 de desembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent cinquanta-tres anys, l’ 6 de desembre de 1878, el número 1 d’ El Eco de Badalona,  publicava el següent:  DIVERSIONES PÚBLICAS.
TEATRO ZORRILLA.—Fúncion para hoy domingo 6 Diciembre, 1ª dé abono, 2.* série. Despues de una brillante sinfonía se pondrá en escena el magnífico drama en 3 actos y i cuadros, debido al ilustre vate vallisoletano don José Zorrilla, cuyo título es: «Sancho García», dirigido por el inteligente primer actor don Antonio Mallí de Byignole.Dará fin el apropósito en un ácto, «La batalla, del puente de Alcolea».
Precios los de costumbre.— A las 3 en punto.

…i PER AQUESTA SETMANA RECOMANEM:

Amb motiu del cicle Ja és dijous!, vindrà al Conservatori de Badalona               el jove i prestigiós pianista Ignasi Cambra a mostrar el seu darrer programa amb obres de Schriabin i Brahms, dijous 9 de desembre, a les vuit del vespre.   Un concert que permetrà copsar la seva energia i expressivitat que l’ha dut a fer concerts arreu del món.

La lluna, companya literària habitual de Lorca en la seva obra, no va ser-hi present, com explica el seu biògraf Ian Gibson, la nit que el van afusellar, aquella va ser Una noche sin luna.   Juan Diego Botto i Sergio Perís-Mencheta ho han tornat a fer, pugues-ne veure divendres 10 de desembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla.  Després de la feliç trobada de tots dos amb Un trozo invisible de este mundo, tornen als escenaris, intèrpret i director, per apropar-nos a l’univers fascinant del poeta granadí.  Un seguit de fragments que ens acosten a una realitat de Lorca que és, alhora també, la nostra.  Aquest espectacle li valgué a Juan Diego Botto, el Premi Nacional de Teatre 2021.

Us heu preguntat mai qui renta el milers de llençols dels hotels? Qui hi ha darrere aquella porteta d’on arriben els llençols nets, planxats i perfumats?  La veterana companyia La Tal ens endinsa en les profunditats del Italino Grand Hotel, on ens trobem amb un curiós personatge que recull, neteja, planxa i perfuma la roba. Aquest es l’espectacle familiar que proposa l’actor Jordi Magdaleno, pel dissabte 11 de desembre,  les sis de la tarda, al Teatre Blas Infante.

 El dissabte 11 de desembre, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloni, a dos quarts de set de la tarda, la companyia de teatre formada a l’ateneu, La Mar de Teatre, representarà la seva nova obra Entre 4 parets, sota la dirección de Laura Paulí. A  Entre 4 Parets es podrá ser testimoni de sis històries del tot ‘quotidianes’: Al mercat, Mentides disfressades, No triguis, Pors, Si us plau i Una petita relliscada,  

 Amagatalls de llum és el segon treball de la cantautora d’arrels mediterrànies Lia Sampai acompanyada del guitarrista i arranjador Adrià Pagès, que presentaran dissabte 11 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’escenari del Círcol Catòlic.  Des de la senzillesa i la complicitat construeixen relats que abracen el món personal i el social, tot davallant en els racons més íntims i fràgils.

 Dissabte 11 de desembre, a les vuit i quart del vespre,  se celebrarà el segon dels Concerts de Tardor 2021 de guitarra clàssica, organitzat per l’Associació de la guitarra de Badalona, amb l’actuació d’un dels més grans intèrprets de l’actualitat: el mestre Zoran Dukić.  Aquest concert tindrà lloc a l’Església dels Pares Carmelites i l’accés serà lliure fins a completar l’aforament, tot i que al finalitzar el concert es podrà contribuir amb un donatiu voluntari. Nascut a Zagreb, Croàcia, l’any 1969  Zoran Dukić és un dels millors guitarristes clàssics de la nostra època.

 

En el mateix teatre del carrer Andrés Segovia, diumenge 12, a les set del vespre, actuació del monologuista Sergio Fernández El monaguillo.   Màgia? Prestidigitació? Hipnosi? No farà res d’això, però ens promet que riuràs, això sí! Perquè ve amb més fam de comèdia que mai per oferir-nos un show d’escàndol on el podreu seguir en el seu deliri, cantant i ballant amb ell sense la més mínima vergonya… Perquè on queda la vergonya quan es tracta de divertir-se?

 Aquest duet, amb dues figures carismàtiques del jazz català, presenta un repertori basat en les composicions pròpies de la pianista, oferint amb aquesta combinació tímbrica tan poc usual un ambient càlid i intimista, però ple de moments de gran intensitat musical. Aquesta es la caraterítica del concert de jazz, que interpretaran Elisabeth Raspall (piano) i Benet Palet (trompeta), dins el cicle Per fi és dilluns!, el 13 de desembre, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona.

 

AMICS DE TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer