Badalona, 21 de desembre de 2021

ON PODEM ANAR?

Fa cent cinquanta-tres anys, el dia 20 de desembre de 1868, el número 3,  d’El Eco de Badalona, publicava:

Muy bien hecbo, con motivo dé las elecciones que hoy tienen lugar en esta villa, la Empresa del teatro Zorrilla, ha dispuesto que hoy principie lá función á las cuatro.

Pastores sin rebaño, este año los veremos en los teatros Badalonés y Zorrilla, en los cuales se representarán « Los Pastorcillos » por los aficionados de esta villa, secundados por algunos actores de las respectivas compañías que en-ambos teatros actúan. No dejaremos de assistir.

DIVERSIONES PUBLICAS. TEATRO BADALONA.—No se nos ha pasado el programa.
TEATRO ZORRILLA,—Gran función para hoy 20 de Diciembre.—1.° Sinfonía.—2 °E1 tan acre¬
ditado drama en 3 actos «La Vaquera de la Fi- nojosa,» dirijido por el primer acter Sr. Mallí y
demás partes de la compañía.—3.” La linda pieza en 1 acto «Un paseo á Betlam.

Precios de costumbre.—A las cuatro.

 

I per aquesta setmana proposem …

Diverses formacions de l’alumnat més jove del Conservatori,  dimarts 21 de desembre, a les vuit del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu,  conviden a escoltar música en formats diversos, de la qualitat dels compositors, amb els joves intèrprets amb un repertori  de G.H. Händel, W.A. Mozart, A. Hovhanness, R. Sugar i L.W. Beethoven, que serà interpretada per l’Orquestra Jove, Quartet de corda, Octet de vent, amb Ricardo Martínez del Fresno, de director.

Tradicional concert de Nadal del Museu de la mà del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l’Escola de Música Moderna de Badalona, dimecres 22 de desembre, a les sis de la tarda, al Decumanus del Museu de Badalona.  Entrada a  les festes nadalenques en el marc incomparable de la ciutat romana de Baetulo. Enguany es compta amb el Cor de Cambra i el Quartet de Corda del Conservatori de Badalona, Meritxell Puig, piano, que, amb la participació del combo de l’Escola de Música Moderna de Badalona, sota la direcció de Ricard Olivé, oferiran un repertori de nadales clàssiques, tradicionals i modernes, amb obres que van des del classicisme fins als nostres dies.

Amb les dues primeres representacions dels  Pastorets el passat cap de setmana, la gent del Círcol van donar inici a totes les que té preparades, pels dies 25 i 26 de desembre i el 2 i 9 del gener de 2022. Destaca entre aquestes representacions la del diumenge 26, a dos quarts de set del vespre, que s’anuncia com: Funció d’homenatge i concert del Centenari, amb motiu de la celebració dels 101 anys de l’estrena d’Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant, el 26 de desembre de 1920,  en la qual participaran persones que havien interpretat diversos personatges i que cantaran cuplets escrits per l’ocasió. Posteriorment, un conjunt d’onze músics, interpretaran la música original, composta per Joan Aymerich Rocabayera, que ha estat  posada al dia pel seu net Joan Aymerich.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer         

                                             BON NADAL A TOTS !!!