Badalona, 18 de gener de 2022

ON PODEM ANAR

Fa cent cinquanta i tres anys, el dia 18 de gener de 1869, en el número 7 d’ El Eco de Badalona es publicava el següent:

Baile de Máscaras.- Hoy tiene lugar el segundo que dá «La Camelia» en el Teatro de Zorrilla. Es de esperar que se vea mas animado y favoreqido que él pasado domingo en que de¬
jaron de asistir muchas hijas de Eva en atención á la perentoriedad del tiempo en que se les
pasó la invitación

Festividad de San Antonio. Hoy, con tal motivo en la función anunciada en este coliseo de Zorrilla, tiene lugar entre otros el celebrado baile denominado: Mabille en 1869, ejecutado por algunas parejas del cuerpo coreográfico del Gran Teatro del Liceo, bajo la entendía dirección del señor Moragas.

DIVERSIÓN PÚBLICA   TEATRO ZORRILLA.—Gran función para hoy domingo 17 del corriente.—Fuera de abono.— 1.” Sinfonía.—2. El drama en un acto: La agonía de Colon.—3.° El baile extranjero el «Jig» por cuatro parejas del teatro del Liceo.— 4. La comedia catalana en 2 actos: El Senyó Padríó amor y pesetas.— 5. El baile extranjero en 1 acto: El lago de las Hadas.— 6.° El celebrado y aplaudido baile Mabille en 1869 y 7.La pieza Vaya un par.— A las 3.

Nota. El próximo miércoles, festividad de San Sebastian, tendrá lugar la representación de los dramas Flor de un dia y Espinas de una flor y el baile La Náyade, en el que tomará parte la aplaudida signora Nardini.

I per a aquesta setmana, tenim el següent:

Divendres 21 de gener, a dos quarts de nou, a l’Església de Sant Josep, organitzat per l’Orfeó Badaloní, l’Ateneu, tindrà lloc un acte cultural i interconfessional, en el qual es vol mostrar la diversitat de creences i la seva  vinculació que tenen mitjançant la música.

Hi participaran Joan Rosàs, historiador, José Martín Rios,’orgue i La Capella de Música de Badalona de l’Orfeó Badaloní.

La Capella, dirigida per Jordi Sánchez-Caroz, intervindrà amb dues peces, la Missa de difunts, de Joan Brudieu, compositor cristià catòlic, i el coral d’una cantata de J. S. Bach, compositor cristià protestant.

 

La llibreria La Gala Books, situada a l’avinguda Martí Pujol 16, a la vora de l’estació del tren, ha optat per a oferir presentacions de llibres, recitals poètics, representacions de micro teatre, concerts acústics, etc. Dissabte 22, a dos quarts de nou del vespre, està previst un concert a càrrec de Josep Barbarà, un home enamorat de la música dels 60, el qual amb la guitarra i l’harmònica, ben segur que farà passar una bona vetllada.

 

L’escenari del Círcol  aixecarà el teló per oferir teatre, dissabte 22 de gener, a les 18.30 hores,  amb una proposta escènica imprescindible: PAU (Paisatges als ulls).

Carolina Llacher, autora i directora de P.A.U.(Paisatges als Ulls) porta a l’escenari la història de tres persones migrades que han creuat el mar en pastera. No són actors. Són persones reals. amb vivències reals, I tenim l’oportunitat d’escoltar-les. La peça ens mostra aquesta realitat tantes vegades disfressada pels mecanismes del poder: per què ho van fer? què significa abandonar la teva terra per buscar una vida millor? i a quin preu?

És Europa realment la terra promesa? Qui eren abans de partir? Qui són ara? Qui volen arribar a ser?

 Després de la funció hi haurà un col·loqui amb les persones convidades següents: Carolina Llacher, dramaturga i directora; Albert Parés, advocat social;  Txell Cots, educadora social i Mustafa Jarju, badaloní d’origen africà,  que parlarà sobre la situació actual de les persones migrades a Badalona.

IMPORTANT: el Círcol destinarà 1 euro de cada entrada d’aquest espectacle a l’entitat PROACTIVA OPEN ARMS.
 

Un espectacle de Nadal del Cor Josep Anselm Clavé amb cantaires de la Societat Coral La Badalonense, En Clau de veu Cor, Coral Tianenca, músics de l‘Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), oferiran l’espectacle, suspés els passats dia 4 i 5, amb  música de Josep Muñoz Costa i text d’Albert López Vivancos, Travessia un estel a l’horitzó, sota la direcció escènica del mateix autor del text i la direcció musical, de Joan Carlos Márquez, s’oferirà dissabte 22 de gener, a les vuit del vespre i diumenge 23, a les sis de la tarda, al Teatre Zorrilla.

El text esta basat en el relat evangèlic de la Nativitat. Kali, una sense sostre, decideix infiltrar-se en una caravana dels Savis d’Orient. Durant el camí descobreix el destí d’aquell viatge trovar un nen del que parlen les profecies i que durà la pau a les dons i els homes del món-

S’acosta la Nit de les Guineuetes. Será el diumenge 27 de març, Dia Mundial del Teatre, i ja es poden triar les obres per optar al Premi per votació popular a la millor obra teatral representada per companyies professionals als teatres públics badalonins, l’any 2021. podeu votar a http://ja..cat/jg4Ox  i a la nostra web: escena.cat | Amics del Teatre Zorrilla,en las quals podreu veure les obres representades. De totes les obres relacionadas només se’n  poden señalar tres.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer