Badalona, 25 de gener de 2022

ON PODEM ANAR

Fa cent cinquanta tres anys, el dia 17 de gener de 1869, en el número vuit d’ El Eco de Badalona es publicava el següent:

La Camelia.- Hoy tiene lugar el tercer baile de máscaras que dá esta Sociedad en el coliseo de Zorrilla. Tenemos fundadas esperanzas de que hoy se verá concurrido de bastantes mascaritas.

DIVERSIÓN PÚBLICA.  TEATRO ZORRILLA.—Función para hoy domingo, 5.® de abono, 3.® série. 1.° Sinfonía.—2.° El Drama en 4 actos y un prologo Manel Cochero., desempeñado por el inteligente primer actor Sr. Mallí y demás partes de la Compañía.  y  3.° La zarzuela en un acto El Niño ; en la que tomará parte la simpática y aplaudida señorita Doña Teresita Vives.

 Precios los de costumbre. A las 3. 

I per a aquesta setmana, tenim el següent:

TEATRE ZORRILLA (sala d’assaig).  Divendres 28 de gener, a les 18:15 hores. II Cicle de Teatre a Cau d’Orella. Lectura dramatitzada del text original de Sergi Gallego Montoro, finalista del XIV Premi de Teatre Breu Andreu Solsona 2021, La nit de sant Anastasi, amb la participació com a protagonistes de Jordi Arnal i Josep Maria Balaguer, amb direcció i l’Albert López Vivancos.

TEATRE ZORRILLA . Un repartiment estel·lar interpreta aquesta nova versió de L’ONCLE VÀNIA, divendres 28, a les vuit de la tarda, al Teatre Zorrilla, amb un text cabdal d’Anton Txékhov i una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. La unió del talent del prestigiós director lituà Oskaras Koršunovas amb el dels artistes catalans ha creat una peça excepcional en la qual veurem els nostres actors i actrius en registres insospitats.

L’antiga casa de camp d’una família aristocràtica vinguda a menys és l’escenari de l’enfrontament simbòlic entre dos mons i dues èpoques. Un escenari en què el temps i l’espai no estan definits i els personatges són un grapat de destins humans – el tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable—, abocats a un final apocalíptic. La premsa n’ha dit que: “ els vuit actors estan en un nivell increïble, poques vegades s’ha vist en un Txékhov un repartiment tan equilibrat, que fa que l’emoció de l’obra, que passa com; un sospir, no decaigui ni un moment.

 ESGLÉSIA DELS PARES CARMELITES. 10è aniversari de les Cantates Solidàries i continuen les Cantates Solidàries de Bach, el dissabte 29 de gener, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites de Badalona. El concert  organitzat pel Conservatori de Badalona, tractarà de l’execució de la  Cantata,  BWV 22  (Jesús cridà entorn seu tots dotze). Els  intèrprets solistes són. Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Daniel Morales, baix. El conjunt instrumental està format per Carlota Novell  i Sergi Miró, violins; Santi Burgos, viola, Paula Blázquez, violoncel, Diego Civilotti, contrabaix; Monserrat López i Francesc Castillo, oboès;  Josep Borràs, fagot i Daniel Parache,  orgue. La direcció anirà a càrrec de Jordi Montoliu.

L’obra guanyadora del Premi Max 2021 al millor espectacle per a públic infantil, juvenil o públic familiar torna a Badalona després d’haver passat per tota mena de teatres, fires i festivals. Creada el 2018 per la companyia badalonina Xirriquiteula Teatre a la Mobba i, més tard, amb residència artística al mateix teatre on la podrem tornar a veure, diumenge 30, a les sis de la tarda, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (antic Principal). Laika ha viscut tantes aventures com la gosseta protagonista de la qual porta el nom.A través de retroprojeccions, titelles, autòmats i gestos, la companyia ens explica la història de la gossa astronauta que va passar a la història per ser el primer ésser viu que va orbitar al voltant de la terra. Però qui era? D’on venia? I com va acabar dins la nau Spútnik II?