Badalona, 1 de febrer de 2022

ON PODEM ANAR?

Fa cent cinquanta-tres anys, el dia 31 de gener, en el número 9 d’El Eco de Badalona, es publicava el següent:

DIVERSION PÚBLICA. TEATRO ZORRILLA.—Gran función para hoy 31 del corriente.—6.’ de abono.—3.* série.—Deseosa la Empresa de complacer al público badalonés, ha coordinado para eí dia de hoy una función- «catalana,»
cuyo programa es el siguiente: 1º Sinfonía.—2ª D. José María Arnau, titulada; La Mitja Taronja, dirijida por D. Teodoro Bonaplata, y demàs principales partes de la compañía. y.’La divertida gatada en 2 actos, del Sr. Pitarra, titulada El Castell dels tres dragons. Precios los de costumbre.— A las 3 de la tarda.

 I per a aquesta setmana, tenim el següent:

Dissabte 5 de febrer, a les sis de la tarda. al Círcol, actuació de cinc mags joves, el quals han fet una breu estada escènica per assajar els números de màgia que presentaran al concurs del proper Congrés Nacional de Màgia 2022.

D’aquests cinc mags, tres són Premi Jove Li-Chang: Álvaro Cortés, 2018, de Badalona; Daniel Sánchez, 2019,  Roger Sala,2020; els altres dos són Alex Gilabert i Didac Haro.

 Aquest dissabte 5 de febrer, al Teatre Zorrilla, tindrà lloc dues sessions, a dos quarts de sis de la tarda i a les nou del vespre  amb l’espectacle Justo Molinero y Los descastaos, un nou espectacle  produït pel famós locutor, escrit per José Cedena i que a més del protagonisme que en aquests espectacles té  el grup de La Tercera juventud,   tindrà com artista invitat Jonathan Santiago, quin gènere favorit és la copla, també té debilitat pel flamenc (alegries, tangos, fandangos…) així com per la cançó lleugera espanyola. Un espectacle on els residents no són de la tercera edat… estan vivint la seva tercera joventut.

 L’espectacle Malditas plumas, que presentarà la coreògrafa i ballarina Sol  Picó, diumenge 6 de febrer, a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu, a les set de la tarda, transporta el públic al Paral-lel dels anys vint i dona vida a una de les vedets que hi treballaven. Comparteix amb el públic els seus records i les seves vivències i experiències. O potser són els seus somnis, projecció d’uns desitjos que mai no es van arribar a fer realitat?   Embolcallat de plomes, el cabaret futurista imaginari de Sol Picó és un espectacle carregat d’humor i ironia que recorre diferents episodis de la vida de la vedet, en un viatge que transita entre la tendresa i la decadència i s’endinsa en els sentiments i temors que acompanyaven els artistes del Paral·lel, però que també ens acompanyen a tots nosaltres avui: la por de la mort, la pèrdua, la degradació…

S’acosta la Nit de les Guineuetes. Serà el diumenge 27 de març, Dia Mundial del Teatre, i ja es poden triar les obres per optar al Premi per votació popular a la millor obra teatral representada l’any 2021 per companyies professionals als teatres públics badalonins.Podeu votar a http://ja.cat/jg4Ox  i a la nostra web, escena.cat/badalona, En ambdós llocs  podreu veure les obres representades. De totes les obres relacionades,  només se’n  poden marcar  tres.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA       Jaume Arqué i Ferrer