Badalona, 21 de febrer de 2022

ON PODEM ANAR?

Dijous 24, a les 19 hores, la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu serà l’escenari de la lectura dramatitzada del text de LA DRAGONA, original de l’autor badaloní Carles Armengol. La lectura anirà a càrrec de l’actriu de T de Teatre, Carme Pla.  Cal adquirir les entrades –que tenen un cost 0 – per mitjà de la  web del Teatre Zorrilla, www.teatrezorrilla.cat

L’Orfeó Badaloní i El Círcol s’han unit per celebrar el cicle Badalona viu l’òpera, en el qual els ciutadans badalonins podran gaudir de projeccions de grans òperes al teatre d’El Círcol. La primera d’aquestes trobades serà el dijous 24 de febrer, a les vuit del vespre i es projectarà Il trovatore.

ll trovatore és una òpera en quatre actes de Giuseppe Verdi sobre un llibret italià de Leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano, basat en l’obra teatral El trobador d’Antonio Garcia Gutiérrez. La seva estrena va ser al Teatre Apol·lo de Roma el 19 de gener de 1853.

 De nou l’Església dels Pares Carmelites, serà escenari d’un nou concert  de les  Cantates Solidàries de Bach i serà  el dissabte 26 de febrer, a un quart de nou del vespre. El concert  organitzat pel Conservatori de Badalona, tractarà de l’execució de la  Cantata,  BWV 34  (Oh foc etern, oh font d’amor). Els  intèrprets solistes són. Ingrid Ustrell , soprano; Cristina Tena, contralt; Marçal Subiràs, tenor i Lluís Arratia. baix. El conjunt instrumental està format per:Albert Rodriguez i Laura Gené, violins;  Santi Burgos, viola; Paula Blázquez, violoncel;  Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, Daniel Arlanzón i Eduard Morral, trompetes; Monserrat López i Francesc Castillo, oboès; Josep Borràs, fagot; Francesc Castillo i Almudena Jambrino, oboè; Teresa Galceran i Ramon Vilalta, flautes i Daniel Parache, baix. La direcció anirà a càrrec de Jordi Montoliu.

Arriba el plat fort del Festival Internacional de Màgia – Memorial Li-Chang com  són les gales Internacionals, una oportunitat única per veure, una vegada a l’any a Badalona, el millor talent mundial en el món de l’il·lusionisme.

A les actuacions de mags i magues internacionals s’hi sumaran els shows d’artistes més propers com la polifacètica Cèlia Muñoz, que està revolucionant l’escena amb la seva innovadora combinació artística.

L’humor arribarà aquest any des d’Itàlia, amb l’excèntrica parella d’artistes Isabella i Guido (Disguido Magic). De Rússia, el jove il·lusionista Artem Shchukin  posarà la pell de gallina amb el seu art de la manipulació, una tècnica depuradíssima, apresa a l’escola de Moscú.

El show de grans il·lusions vindrà aquest any de la mà d’una parella de mags catalans, Ramó & Alegria, que lluitaran còmicament pel protagonisme a escena.

I de França el mag Arno ens portarà la poesia que la màgia i un batre d’ales poden desencadenar. Un il·lusionista, amb més de 25 anys recorrent escenaris, mostrarà el seu meravellós món on fa aparèixer del no-res les aus més boniques del planeta.

Un autèntic showmag, el català Gerard Borrell, serà l’encarregat de conduir les gales amb molt d’humor, cant i ball. Farà de les seves aparicions un divertit cabaret màgic!

Tots això es donarà el divendres 25 de febrer i dissabte a les vuit del vespre i  diumenge 27 de febrer, a les 12 del migdia i a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla. La direcció anirà a càrrec de l’Enric Magoo.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA