Badalona, 15 de març de 2022

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim.

Era a punt de tancar aquesta agenda quan de sobte he sentit  una forta punxada a l’estomac: L’Anna, la  regidora de Cultura, em comunicava la mort de Maria Antònia Carbó. Una perdua molt sentida…

Un objectiu que tenim a la vora, les Guineuetes, que continuaran el camí que tenim marcat, hauran de retre un homenatge pòstum a una dona que ha estat un exemple per a la gent de teat

I parlant de la Nit de les Guineuetes, que será el diumenge 27, a les set de la tarda al Teatre Zorrilla. Qui vulgui assistir-hi cal que entri a la web del Teatre Zorrilla www.teatrezorrilla.cat i treure dues entrades a cost zero.

Per fi es dijous!. Dins aquest cicle, dijous 17, a les vuit del vespre a l’auditori del Conservatori, actuació del WINDU QUARTET music and wind, format per   Iris Mañà, Eloi Fuguet, Eva Jornet i Marcel Leal, flautes de bec. WINDU és un quartet  que combina repertori històric i actual amb una interessant i contemporània posada en escena. L’objectiu és trencar  la idea del concert, per la qual cosa ofereix espectacles escènics atractius per a tots els públics.

La Roda d’Esbarts Sèniors Catalònia, arriba a Badalona, dissabte 19, a les sis de la tarda, a l’escenari del Círcol, amb la participació de l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní, l’Esbart Dansaire de Tarragona, l’Esbart de Granollers i l’Esbart Nova Dansa de Figueres.  L’any 2004, la Roda d’Esbarts Catalònia, va crear la Secció d’Esbarts Veterans, que agrupa uns dos-cents dansaires i organitza ballades arreu de Catalunya.

Per al dissabte 19 de març, a la sala gran de l’Espai Tolrà, a dos quarts de set de la tarda, l’Orfeó Badaloní ens proposa una conferència concert conduïda pel reconegut divulgador musical i músic Joan Vives. En aquesta ocasió, Vives ens contarà amb l’art que el caracteritza moltíssimes anècdotes sobre la vida i obra de Franz Schubert, un dels grans compositors del segle XIX, amb motiu del 225è aniversari del seu naixement.  L’acte comptaràamb l’acompanyament musical de Gisela PARODI com a soprano, Jordi SÁNCHEZ al piano i Georgy MIKHEILE al violí. Tots tres interpretaran alguns passatges de les peces més emblemàtiques del compositor austríac.

La companyia badalonina Món Animal celebra els 10 anys (+1) de trajectòria i vol compartir de nou el seu particular estil amb l’obra amb què va néixer, Món animal d’Ivan Vallejo, guardonada al IV concurs literari de Teatre Breu INICIA’T, premiada amb una Guineueta i distingida com a millor producció de Badalona a Escena 2011. Es podrà veure  al Teatre Zorrilla dissabte 19 març, a les vuit del vespre, i diumenge 20, a les set de la tarda, amb una interpretació i una posada en escena poc habituals, segell de la companyia.  Aquest grup badaloní ens  convida a gaudir d’aquesta paròdia en què persones treballadores esbojarrades, sota un ambient competitiu i estressant, es troben davant d’un cap d’empresa amb idees animals.

Emmarcat  dins el cicle Enjoy the silence, impulsat per Luís Moya, diumenge 20 de març, a dos quarts de vuit, al Círcol s’oferirà un concert a càrrec de  L.A.  Tanca a Badalona la seva gira Songs and stories tour,  en la qual barreja música i vivències personals, amb un format més íntim que mai, gràcies al qual el públic gaudirà d’una connexió emocional directa i transparent amb l’artista. Així ho explica Luis Albert Segura, la persona que hi ha darrere de tot aquest projecte:

Per fi es dilluns! a l’Auditori de l’Escola de Música Moderna (EMMB),            dilluns 21 de març, a les vuit del vespre, hi haurà l’actuació de Benjamin Traerup, saxo, i Francesc Capella, piano. Concert emotiu, perquè torna a l’EMMB un dels seus ex-professors més emblemàtics, Francesc Capella, mestre de molts dels actuals professors de l’escola, i una figura clau del jazz català. Juntament amb el saxofonista danès -i resident a la Garriga com Capella- ens presentaran el disc que acaben d’enregistrar: estàndards de jazz i pop, relectures de peces clàssiques i composicions pròpies.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer.