Badalona, 22 de març de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Dijous 24 de març, a les set de la tarda, a l’església de Santa Maria, s’oferirà el Concert d’Orgue i Cant, De Bach a Vivancos,  a càrrec d’Elena Mateu, soprano, i David Malet, orgue,  que  proposen fer un recorregut de tres-cents anys de música amb peces d’orgue sol i amb d’altres d’orgue i veu. D’orgue s’oferirà l’espectacular Pièce d’orgue de J. S. Bach, el deliciós preludi Fuga i variació, de C. Franck i el contrastant Lucis creator del jove compositor Bernat Vivancos. Les peces de veu i orgue són extretes d’oratoris tant importants com el Magnificat de Bach, les Vespres solemnes de Confessore de Mozart, el Paulus de Mendelssohn o la Missa de Santa Cecília de Gounod. També es podrà gaudir d’altres originals per a veu i orgue com l’interessantíssim Ich sehe dich de M. Reger i una pinzellada operística amb el deliciós Ave Maria de la Cavalleria rusticana de Mascagni.

. Arriba al Zorrilla, dissabte 26 de març, a les vuit del vespre,  El hombre almohada, de Martin McDonagh, un obscur i inquietant thriller contemporani àmpliament representat arreu del món i amb un èxit rotund de públic. La protagonista d’aquesta història, Katurian (Belén Cuesta), és una escriptora de contes macabres sobre infàncies destruïdes, la qual és detinguda per la policia d’un estat totalitari acusada del fet que les seves històries s’assemblen sospitosament a una sèrie de crims que han passat durant els últims temps.  El hombre almohada és un dels millors muntatges.

La sala d’El Círcol es tornarà a omplir d’energia positiva i molt bon ambient. No pot ser d’una altre manera que amb una nova ballada de lindy hop!  Serà  dissabte 26 de març, a les nou del vespre, acompanyats amb música en directe per la Ciutat Vella Swing Band,  formad pels músics Henrique Mendonça (sousàfon), Javi Rojas (guitarra i banjo), Tobi Till (trombó) i Santiago Fernández (trompeta). El grup rendeix homenatge a l’era d’or del swing jazz, amb temes instrumentals i improvisacions col·lectives, inspirant-se en les brass Bands de new orleans.   I amb la platea de la sala lliure de butaques, tothom qui vulgui ballar i passar-ho d’allò més bé hi serà benvingut.

 Ja ha arribat la Nit de les Guineuetes. Diumenge 27 de març de 2022, a les set de la tarda, els Amics del Teatre Zorrilla de Badalona, celebrarà el Dia Mundial del Teatre, amb l’acte anual dins el qual s’atorgaran les Guineuetes que la directiva de l’associació ha cregut oportú atorgar. Enguany seran per a Lluís Platero, Guillem León, Rosa Fernández Jesús Carmona. Pel que fa a la Guineueta honorífica, aquest any serà malauradament per a títol pòstum, per a l l’estimada Maria Antònia Carbó. Al llarg de l’acte es llegirà el Manifest del Dia Mundial del Teatre, a càrrec de la directiva Rosa Maria Fluvià. Jaume Arqué com a president s’adreçarà al públic i hi haurà les actuacions de l’Escola de dansa l’Assaig, Toni Saigi “Chupi” i Josep Maria Alarcón Ribet conjuntament amb Xavi Carreras, protagonitzaran la lectura dramatitzada d’un fragment de L’Art de la comèdia, d’Eduard de Filippo.

 Dilluns 28 de març, l’ Auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), a les vuit del vespre, jam session amb Jonathan Hauser , trompeta; Marc Tejedor,  guitarra; Manuel Postius, guitarra; Laura Blanco, piano; Martí Serra, contrabaix i David Matamoros, bateria.  Els alumnes d’improvisació de l’EMMB iniciaran aquesta jam session, que restarà oberta a tots els músics que s’hi vulguin apuntar.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA