Badalona, 29 de març de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Tatevik Khachatryan, violí; Ramon Vilalta, flauta travessera i Montse Vallvé, viola, serán els interprets del concert Música i paraula, que dins el cicle Per fi és dijous!, tindrà com a marc  l’Audiori del Conservatori, el dijous 31 de març, a les vuit del vespre. La música ha estat sempre molt a prop de la paraula. En aquest concert s’interpreten dues obres musicals destinades a il·lustrar dues grans obres literàries: un conte d’Anton Txekhov, El violí de Rothschild, amb música del compositor lleidatà David Esterri, i Memòries d’una geisha, una novel·la d’Arthur Golden adaptada al cinema, amb música de John Williams.

 

Divendre 1 d’abril,a les vuit del vespre, a la sala Enric Borrás del Teatre Principal , començarà el Blues & Ritmes, d’aquest any i l’actució de Jesse Malin, un poeta del rock d’una ciutat , la dels gratacels, la qual ha retratat amb admirable punteria Malin, ha destacat com a protagonista d’alguns dels millors concerts del 2020 per Rolling Stone i amb un magnífic nou treball (doble!) sobre renaixements i redempcions: Sad and Beautiful World. Divendres 1 d’abril, a les vuit del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu, començarà el Blues & Ritmes, d’aquest any amb l’actuació de Jesse Malin,  un poeta rock d’una ciutat, la dels gratacels, la qual  ha retratat

 

 

L’espectacle Quasi òpera de la companyia Il·luminati, és una producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) que es representarà en trenta teatres d’arreu del país durant aquest any 2022 i que es podrà veure divendres 1 d’abril, al Círcol, a un quart de nou  del vespre   A Quasi òpera, els Il·luminati segueixen el fil iniciat en el seu espectacle anterior, Tenors, utilitzant el vehicle de l’humor per fer un recorregut per les peces més conegudes del repertori operístic, musical i de cançó napolitana que caracteritzen la veu de tenor, probablement la més coneguda entre el gran públic, gràcies als recordats concerts dels anys noranta d’Els Tres Tenors.

 

Dins el Cicle de Lectures Dramatitzades, anunciades per l’Orfeó Badaloní,   El Nucli Teatre, presentarà a l’Espai Tolrà,  dissabte 2 abril, a les 20 h., la lectura dramatitzada d’El pis del pare. Amb aquesta obra  Roger Simeon, l’autor de Tordera amb aquesta obra va guanyar el IX Premi de Teatre Breu Iniciat 2016, certamen que anualment organitza Amics del Teatre Zorrilla. Va  ser estrenada també com, la Nit de les Guineuetes de 2017. Un bon text, amb força qualitat i que serà dirigit per Olga Galvany.

 

Amadou & Mariam, icones de l’afro-pop, i Blind Boys of Alabama, llegendes longeves del gòspel, tenen orígens comuns: van començar a fer música en una institució per a invidents i han acabat triomfant a tot el món. Ara, un espectacle que el Blues & Ritmes presenta en rigorosa estrena catalana, dissabte 2 d’abril, a les vuit del vespre. al Teatre Zorrilla, els fa pujar en un mateix escenari, en el qual, per mitjà d’una estimulant mescla de r&b, gòspel, pop i blues, evidenciaran que Mali i Alabama mai no han estat tan a prop. Dues cultures, un únic sentiment. Superespectacle amb majúscules!

L’Orfeó Badaloní proposa per l’Espai Tolrà,  una activitat matinal per gaudir amb els  familiars o amics abans de fer el vermut! Concretament diumenge, 3 d’abril, a les dotze del mig dia,  serà el moment de gaudir de l’ espectacle musico teatral Si fas pop no hi ha stop, amb temes de pop, rock i clàssics de les últimes dècades, interpretades per l’energètic i singular quintet Joc de Tons.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA