Badalona, 5 d’abril de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Dijous 7 d’abril, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, Ferran Compte tornarà a amenitzar el públic  amb tres òperes: Le nozze di Figaro, Don Giovanni i Così fan tutte,  creades per la col·laboració dels precursors de la postmodernitat: W. A. Mozart  i Lorenzo da Ponte. Aquestes obres mestres tenen una entitat pròpia en si mateixa, però constitueixen una suite coherent amb una sèrie d’elements comuns del teatre clàssic (lloc, temps i acció) i analogies i ecos entre els personatges.  Aquest acte organitzat per l’Orfeó Badaloní  és possible gràcies al patrocini de PFB Serveis Funeraris de Badalona. Entrada lliure amb aforament limitat. Per accedir-hi com a públic cal inscriure’s prèviament a espaibetulia@badalona.cat  o al telèfon 93 464 62 45 (Espai Betúlia).

Continua el cicle Per fi es dijous! amb aquest concert que tindrà lloc dijous 7 d’abril, a l’Auditori del Conservatori, a les vuit del vespre i que porta pet títol “Cantos del aire”, l’esperit romàntic de les cançons de saló. Laura Martínez Boj (soprano i castanyoles) i Bernardo Rambeaud (guitarra romàntica) evocaran l’esperit dels concerts que es feien al segle XIX a les cases europees.

La Llibreria Mitja Mosca també s’ha integrat a la societat badalonina, no solament amb la venda i presentació de llibres, sinó, pel que sembla, també fent  lectures públiques de textos, tant literaris, dramàtics com poètics. Un exemple d’això és l’acte que -junt amb l’editorial Pont del Petroli– s’oferirà dijous 7, a dos quarts de vuit del vespre, a la seva seu, carrer d’Ignasi Iglesias, 48, amb la lectura de poemari del llibre Memòria de la pols, a càrrec del mateix autor, Valentí Soler, Coloma Lleal i Paco Fanés.   

“Els riures inunden la platea, però també l’emoció colpidora en els seus girs dramàtics, en un preciós cant d’amor a la família, al teatre i a la vida”. Això és el que deia la premsa després de l’estrena de Travy, un text de Pau Matas i Oriol Pla, que es podrà veure divendres 8 d’abril, a les vuit del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu.  Travy és un homenatge a la mateixa família Pla Solina (de nom artístic, la família Travy) i un (des)encontre entre dos corrents teatrals: d’una banda, el clown, el teatre folklòric i popular de Quimet Pla i Núria Solina, i de l’altra, les formes postdramàtiques i metateatrals dels dos germans, la Diana i l’Oriol.

Havia d’haver actuat al Zorrilla fa dos anys, però la covid ho va frustrar i ara ho farà dissabte 9 d’abril, a les vuit del vespre. El heartbreaker Benmont Tench, amb un espectacle especialment dissenyat per a l’ocasió, visita finalment Badalona per oferir una d’aquelles vetllades íntimes i especials amb el segell del Blues & Ritmes. Durant més de 40 anys va ser un dels puntals de Tom Petty & The Heartbreakers. Escolteu, per exemple, els discos de Bob Dylan, Rolling Stones, U2, Aretha Franklin, Ramones, Roy Orbison i Johnny Cash, per citar només una brevíssima part del seu currículum, i hi trobareu el seu nom entre els músics convidats.

Diumenge 10 d’abril, Diumenge de Rams, la Colla Badalonina de la Moixiganga celebrarà la 31a representació de La moixiganga a l’església de Santa Maria, a les 21.30 h del vespre.  En primer lloc, els solistes Gisela Parodi, Clàudia Abellán, Marçal Subiràs i Jordi Sánchez interpretaran el Cant d’entrada, estrena d’enguany, sobre un poema de l’autor Joan Soler, a qui es rendirà homenatge en aquesta edició, i amb una composició musical d’Emmanuel Niubó. Seguidament, els estaferms de la Confraria de Sant Anastasi, les saetas del Rincón del Arte, interpretades per Manuel Fernández i Jordi Heredia, els cants de la Capella de Música de Badalona, les cançons de Lluís Platero, la música en viu de La Bossa Verda i el grup de batucada de l’entitat O’Barullo, es mesclaran entre passatge i passatge. Els components del grup El Nucli Teatre seran els encarregats de conduir i narrar l’espectacle.  La representació de La moixiganga compta amb el patrocini de Badagres i la col·laboració de l’Església de Santa Maria i de l’Associació Processó del Dijous Sant de Badalona.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA