Badalona, 19 d’abril de 2022

ON PODEM ANAR?

Que podem veure?

El Conservatori de Música de Badalona, dijous 21 d’abril, a les vuit del vespre, al seu Auditori, celebrarà un SANT JORDI POÈTIC en el qual tindrà lloc un Concert Participatiu amb alumnes de piano del Conservatori i lectura de poemes. El recull de poemes que es llegiran, amb la col·laboració del públic assistent al concert i que han estat escollits per Marta Milian, les seves autories corresponen a Josep M. Espinàs, Josep Carner, Vicenç Andrés Estellés, Josep Gual, Perejaume i Bel Graña.

 El tradicional Concert de Sant Jordi,  organitzat per l’Orfeó Badaloní, aquest any vindrà  de la mà del Cor Vora Mar, que interpretarà un repertori variat, des de la polifonia a les cançons d’arreu del món més populars interpretades per l’Orfeó Badaloní en el decurs de la seva història.  La direcció anirà a càrrec d’en Jaume Arimont i codirecció de Jaume Lleixà i Lourdes Aranaz.

De fet, seran dos concerts, un dia abans i un dia després de Sant Jordi i es convertiran en Concerts de primavera. Així doncs, les cites musicals tindran lloc els dies divendres 22 d’abril a l’església dels Pares Carmelites, a un quart de nou del vespre i diumenge 24 d’abril, la coral es trasllada al monestir  de Sant Jeroni de la Murtra. El concert iniciarà a les 12 h del migdia.

 Diumenge 24, a dos quarts de vuit de la tarda, al Círcol,  concert a càrrec del cantautor i poeta espanyol, Marwán, considerat com un dels cantautors més reconeguts del circuit de sales d’Espanya i Llatinoamèrica. Nascut a Madrid, es va iniciar en el món de l’escena independent, poc després ja va entrar en el món de la música i periodisme, però la música el va guanyar, a la vegada que composava les seves cançons basades en poemes que ells mateix escrivia. Els èxit li somreien, i va realitzar varies gires recorrent  Llatinoamèrica de dalt a baix. Fill de pare palestí, les seves arrels l’han portat  ha recolzar públicament en diferents ocasions la causa palestina.

Clàudia Cedó, autora d’Una gossa en un descampat, torna al Zorrilla, divendres 22 d’abril, a les vuit de la tarda, amb el seu nou triomf teatral Mare de sucre, la història d’una dona amb discapacitat intel·lectual, la Cloe, que vol ser mare i ha d’enfrontar-se amb la seva comunitat.la cloe s’enfrontarà a la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. però el viatge la farà dubtar d’ella mateixa. seria, ella, una bona mare? quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? totes les persones que tenen fills la tenen? totes les persones amb discapacitat estan incapacitades per afrontar la maternitat?  Les actrius i actor, encarregats que formen el repartiment som: Andrea Alvarez, Ana Barrachina, Marc Buxaderas, Mercè Méndez, Judit Pardas, Maria Rodríguez i Teresa Urroz. Per fí concert de Richard Thompson. Dissabte 23 d’abril, al Teatre Zorrilla, a les vuit del vespre, el músic britànic, entre els vint millors guitarristes de la història segons Rolling Stone i el millor compositor del rock després de Bob Dylan en opinió de Los Angeles Times, salda finalment el seu vell deute amb els escenaris catalans per via, una vegada més, del Blues & Ritmes i com a colofó d’una Diada de Sant Jordi amb tots els números per esdevenir inoblidable. Cofundador, amb només divuit anys, de Fairport Convention, la més gran institució del folk rock britànic, i protagonista, amb la seva dona Linda, d’un dels duets més encisadors de la música que tant ens agrada, Thompson fa el seu únic concert a Catalunya en acústic (format que l’ha fet mereixedor de diversos premis) i amb l’aval de ser reconegut com una veritable institució cultural al seu país.

Seguint la marxa del II Cicle de Teatre a cau d’orella, que ve organitzant la nostra associació, us volem avançar que el dijous 28 d’abril, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, tindrà lloc la lectura dramatitzada del text de Roger Pou Llavina, Retòrica de la incertesa, text finalista al Concurs d’obres de teatre Breu, Andreu Solsona 2019 i guanyador el mateix any del Premi Ciutat de Sagunt, ciutat en què va ser estrenada amb molt d’èxit.  La lectura anirà a càrrec per: Josep M. Alarcón Ribet, Anna Calatayud, Rosa Homs, Albert Ibañez i Albert López Vivancos. 

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reòrica de l’incertesa, és el títol de la nova lectura dramatitzada que prepara Amis del Teatre