Badalona, 17 de maig de 2022

ON PODEM ANAR?

Què podem veure?

Amics del Teatre Zorrilla convida dijous 19 de maig, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, a fer un recorregut comentat per  la poesia escrita amb la nostra llengua. El títol El català, llengua de poesia  i anirà  a càrrec de membres de la nostra associació, el quals recitaran un ventall de poemes en que trobarem la flor i nata dels poetes catalans. Els dinou textos  seleccionats, de diferent autors, els oferiran   Felicitat Comas, Jaume Arqué, Montse Riba, Josep Maria Balaguer, Rosa Maria Fluvià i Miquel Creixell.

L’Orquestra de Cambra del Conservatori es presentarà, diumenge 22 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, en format simfònic per oferir  tres obres que permeten fer un recorregut des del primer classicisme fins a l’eclosió de l’estil romàntic Sota la direcció del director convidat Oleguer Aymamí i la col·laboració de Mònica Diaz (violí) i Pol Altimira (viola), les obres que oferiran, seran: Obertura del ballet Cendrillon, de Ferran Sor; Simfonia concertant en re major, de Carl Stamitz i la Simfonia núm.8 en si menor, de Franz Schubert.

L’Esbart Sant Jordi, diumenge 22, a les set de la tarda, a la Plaça Font i Cussó, farà una ballada de danses a tradicionals catalanes, amb l’acompanyament musical d’Els Ginjolers, en que interpretaran, un conjunt de danses escollides per a l’ocasió. Maig en dansa, és un acte propi de l’Esbart Sant Jordi que permet la interrelació amb altres esbarts i grups de dansa, tant  del país, com  de fora, i també dotar les Festes de Maig d’un acte de referència pel que fa  la dansa catalana.

Diumenge 22, a dos quarts de vuit del vespre, el Círcol acollirà un concert acústic, que porta per títol El Chapulín solo. Manu Chao, el protagonista és un parisenc  de pares espanyols, que es va iniciar als en els qual va fer una llarga carrera, creant  diversos grups. L’any 1994 va emprendre una carrera en solitari i a partir de 1998 amb l’aparició de Clandestino,  es converteix en un dels músics més venedors  del tombant de segle XX, a escala mundial.  Manu Chao va donar l’esquena a la indústria musical i va decidír fer un gir a la seva carrera començant a penjar les cançons noves a la seva pàgina web i a actuar en sales petites i bars de barri, en format acústic. Possiblement, el Círcol serà petit.

POT SER?  Com  avançament,  anunciem que diumenge 29, a les set de la tarda i al Teatre de l’Aliança del Poble Nou, a la mateixa Rambla, l’Orfeó Badaloní presentarà l’acte central del centenari, amb un espectacle que porta per títol: Cent anys i un dia. Més  o menys se’ns explicar la problemàtica d’aquest fet, realment lamentable. Qui se l’apunta la resolució d’aquest fet? No hi ha teatre, ni pavellons a Badalona?.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA