Badalona, 17 d’abril de 2018

 ON PODEM ANAR?       

 Això és el que us oferim…

Important setmana a la nostra ciutat pel que fa a la cultura escènica. N’hi ha per triar, tot i que no fem referència a diversos actes que també tenen lloc al llarg de la setmana. No hi ha dubte que culturalment Badalona es mou. Llàstima de tantes i tantes coincidències.

 El Conservatori Professional de Música de Badalona anuncia per a aquest dimarts 17 d’abril, a dos quarts de vuit, a l’auditori de l’entitat, un concert dins el cicle Piano-Piano, que serà protagonitzat per Roger Vilarnau, Laia Tatjé i Irene Arrue, que interpretaran elPreludi i fuga en Si menor (Llibre 1), de J.S. Bach, la Sonata en Re major op. 28, “Pastoral”, i la Sonata en Mi major op .109, de L. Beethoven.

 Un altre concert que també tindrà lloc a l’auditori del Conservatori serà el protagonitzat pel violoncel·lista Gerard Flotats, dijous 19 d’abril, a dos quarts de vuit, que interpretarà obres de Johan Sebastian Bach, Bohuslav Martinu, Sergei Prokovief i Claude Saint-Saëns.

 El dijous dia 18, a les vuit del vespre, a l’escenari del Teatre Zorrilla (entrada pel carrer de Sant Miquel, 54), tindrà lloc la lectura dramatitzada de LES ALTRES TROIANES, de Manuel Brugarolas, obra guanyadora del X Premi Literari Ciutat de Badalona – Premi Inicia’t 2017, que serà llegit per Felicitat Arqué, Sara Casas, Joana Domingo, Núria Estrada, Laura Font, Rosa Homs, Ana Reverte i Mireia Torné, sota la direcció d’Olga Galvany.

 Miguel Angel Rodríguez, El Sevilla, el cantant de la banda Mojinos Escozios, presentarà el divendres 20 d’abril, a dos quarts de deu del vesprea l’escenari del Círcol,  el monòleg REFLEXIONES DEL HOMBRE LENGUA. Fins ara, El Sevilla no havia fet res igual, tot i que la veritat és que aquesta proposta comicoteatral no s’assembla gens als monòlegs actuals. Ha actuat en més de 120 teatres amb aquesta representació, on no
ha decebut ni ha deixat indiferent a ningú. No obstant això, és difícil explicar que un tipus com El Sevilla aparegui a escena vestit de Sòcrates, presumint i demostrant que sap filosofia.

 La lírica de BODAS DE SANGRE, que es podrà veure dissabte 21, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla, es plasma a l’escenari de la mà d’un magnífic text, d’una direcció destra, un repartiment excel·lent, una sòbria posada en escena i una esplèndida música de Joan Garriga. Una encertada combinació que permet viure en una bombolla lorcaniana. La Perla 29 i Oriol Broggi van encarar el seu primer Lorca sobre aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia a causa dels forts lligams familiars, les tradicions i els costums arrelats. Es tracta d’un text amb un llenguatge precís i bell, i el fet de portar-lo a escena amb sis actors, quan l’obra inclou més personatges, és un repte. En aquest muntatge, Broggi es vol centrar en la poètica de l’autor i hi fa ressaltar les paraules, les sensacions de l’univers lorcanià i el paisatge andalús.

 

Diumenge 22 d’abril, a la sala d’espectacles de la Societat Coral la Badalonensea les dotze del migdia,  CONCERT DE CORALS A LA BADALONENSE, amb la participació de la Coral Jove i la Coral Mixta de l’entitat i una coral convidada de Mataró. Un acte més en commemoració del 160è aniversari de la societat coral.

 

Organitzat per Socarrel i Amics del Quetxdiumenge 22 d’abril, a partir de les onze del matí i a 9 llocs diferents del litoral badaloní, hi haurà una explicada de contes, a càrrec de LLUÍS PLATERO, relacionats amb el mar, i a dos quarts de dues, tindrà lloc la cloenda al costat de l’Escola del Mar. Un acte més dels que s’estan celebrant, programat amb el nom de Contes de mar, mar de contes.

 

 

 

 

Diumenge 22, a les sis de la tarda, al Teatre Zorrilla, tenim teatre familiar, o sigui teatre per a la mainada (recomanat de 3 a 10 anys), amb l’actuació de lacompanyia del Príncep Totilan que representarà EL LLOP FEROTGE. Aquest llop ha estat caçat després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets i ha d’enfrontar-se a un judici popular en què declararan les mares d’aquests personatges. Quin serà el veredicte? És realment culpable? O potser senzillament tenia molta gana?  Un muntatge magnífic que utilitza actors, màscares i titelles i fa embadalir petits i grans.

 Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Coral del Círcol, la nova secció formada per gent a qui li agrada el cant, vol passar una estona i distreure’s, celebrarà el primer any de vida amb un concert diumenge 22 d’abril, a les sis de la tardaa l’escenari de l’entitat, sota la direcció de la Meritxell Bascompte. Un concert molt especial, ja que a l’acte s’afegirà la Dramàtica de l’entitat per commemorar els 100 anys del naixement del dramaturg, poeta, novel·lista, articulista i traductor Manuel de Pedrolo, autor de més de cent vint obres de tots els gèneres i estils. 

  La sala Enric Borràs del Teatre Principal acollirà diumenge 22, a dos quarts de set de la tarda, la representació d’URINETOWN, el Musical. Aquesta és l’aposta d’enguany del grup de teatre musical T-EMA, vinculat a l’Orfeó Badaloní i que, sota la direcció d’Eloi Prat, de ben segur us faran passar una bona estona amb aquesta comèdia satírica, amb música de Mark Hollmann, llibret de Greg Kotis i cançons amb lletres de tots dos. Es va estrenar l’any 2001 a Broadway i va aconseguir dos premis Tony. Urinetown parla del capitalisme més cru, de la irresponsabilitat social, del populisme, de la corrupció empresarial i política en governs locals, de la solidaritat i de l’amor, és clar!  Es tracta d’un acte pro ASPANIN, una entitat social que tant treballa per al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer