Badalona 23 de gener de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

No hi ha dubte que estem davant d’un cap de setmana amb una programació notable,  digne de la quarta ciutat de Catalunya – no cal ser la tercera – en la qual segur que trobarem l’espectacle que ens agradi.

Divendres 26, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla començarà la temporada dels teatres públics de Badalona, amb la representació d’un text de teatre documental que impressiona, emociona i aterra de tal manera que és impossible sortir-ne indiferent. Es tracta d‘El metge de Lampedussa, un monòleg interpretat per Xicu Masó, que dóna vida a un metge que després de llicenciar-se es desplaça a aquesta illa mediterrània per socórrer els refugiats que hi arriben. Acabada la representació tindrà lloc un col-loqui en que intervindrà Mar Sabé, del Departament de Comunicació de Proactiva Open Arms.

El dia d’aquesta representació, Amics del Teatre Zorrilla, oferirà l’oportunitat de votar la millor obra de teatre vista al llarg de l’any 2017. Per fer efectiva la votació caldrà emplenar les butlletes que es repartiran.

 Dissabte 27, a les deu del vespre, i diumenge 28, a les sis de la tarda, Nucli Teatre, grup vinculat a l’Orfeó Badaloní, amb la col·laboració de la Societat Coral La Badalonense, representarà en la sala espectacles d’aquesta entitat, Germanes, un text de Carol López, amb direcció de Félix Fernández. Un drama amb alguns tocs d’humor que parla de la mort i de la vida, de tenir o no esperança, que ens acosta a situacions   quotidianes i que fa reflexionar. Una mescla de comèdia i drama en la qual tres germanes i la mare fan un repàs dels temes que la mort del seu pare i marit, respectivament, els  desperta.

 El  Conservatori de Música de Badalona, oferirà dissabte 27 de gener, a les set del vespre, a la cripta de l’església parroquial de Sant Josep, unes  noves cantates de Johan Sebastian Bach, concretament la CANTATA BWB 85, “ich bin ein guter Hirt” (Jo sóc un bon pastor) i CANTATA BWV 67 “Ha intm Gedächtniss Jesum Christ” (Recorda’t de Jesuchrist). La interpretació anirà a càrrec del Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell i Jordi Selva, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blàzquez, viol-loncel; Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, trompeta; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès; Teresa Galcerán, flauta travessera i Àngel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vicent de Soomer, baix. Els dirigirà Jordi Montoliu.

 El dissabte 27, a les set de la tarda, al Círcol, nou dissabte d’humor i monòlegs amb Tian Lara i el seu espectacle Animaladas, un espectacle viu i elèctric en què el còmic barceloní recopila els seus monòlegs i altres rareses acumulades en els últims anys. Tian és un còmic proper, molt expressiu, una mica exagerat i amb un ritme de comèdia ràpid i dinàmic. Els monòlegs parlen de situacions reals de la seva vida, no hi ha mentides en el guió. Tracta temes variats i actuals però sobretot té predilecció pels animals, protagonistes en aquest xou. S’ha escapat de la gàbia per demostrar que en aquest món els salvatges som els humans.

Campo, vida, sangre, tierra… / Olores, colores, sabores… / Los poemas de Lorca nos transportan a un tiempo, a un lugar, a través de una historia, un sentimiento, una emoción…
Sensibilidad y pasión sobre el escenario en esta preciosa composición de poemas dramatizados
de Lorca.

Aquestes paraules són les que ens fan arribar els membres d’Art en Acció – Escola de Teatre per anunciar-nos que dissabte 27, a les set de la tarda, al Centre Cívic La Colina representaran Lorca que te quiero Lorca, un treball dirigit per Montse Bañolas.

De lo jondo y verdadero, aquest és el títol de l’espectacle que torna Miguel Poveda a Badalona, aquesta vegada, acompanyant a Esperanza Fernández, dissabte 27, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla. Esperanza Fernández, una gitana, nascuda en el sevillà barri de Triana en una important família de cantaores, guitarristes i bailaores, i una de les màximes exponents dels pals del més ranci estil flamenc. En la seva actuació a la nostra ciutat l’acollirà el nostre cantaor, el gran Miguel Poveda, que l’acompanyarà a l’escenari del Zorrilla en alguns temes.

El Círcol aposta per la música. Dins el cicle “Enjoy the silence”, que té una bona acollida en aquest inici d’any, trobem la presència d’Enric Montefusco, l’antic líder de Standstill. El cantant actua acompanyat per músics com Ramon Rabinad (percussió); Pere Jou, de Quart Primera (teclats), Jaime del Blanco (vent) i Aleix Puig, del Quartet Brossa (violí). El projecte personal d’Enrico, és una aposta fidel a la seva concepció catàrtica del rock com a resposta a la necessitat d’expressió política i social. L’ actuació tindrà lloc al local del Círcol, diumenge 28. a les sis de la tarda.

Per acabar i perquè ho tinguin en compte aquells que volen conèixer el teatre per dins i saber la preparació que actrius i actors necessiten per portar a terme les seves actuacions, el dilluns 29 de gener, a dos quarts de vuit, a l’Espai Betúlia la nostra entitat ha organitzat el col·loqui TEATRE I … LES TERÀPIES, amb la participació de: Sergio Baños (terapeuta Gestalt al Centre Casa Àmbar de Barcelona i actor), Patricio Pérez (llicenciat en Belles Arts i Artteràpia) i Sandra Sales (llicenciada en Pedagogia de la Dansa i terapeuta Gestalt). Farà  de moderador Miquel Creixell.

 AMICS DEL TEATRE ZORRILA

Jaume Arqué i Ferrer