ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…
Novament el Conservatori de Música de Badalona oferirà dissabte 10 de febrer, a les set del vespre, a la cripta de l’església parroquial de Sant Josep, una nova sessió de les cantates solidàries de Johann Sebastian Bach, amb les noves cantates BWB 118 (O Jesu Christ, mein’s Lebens Licht, O Jesucrist, llum de la meva vida)  i BWV 22 (Jesus nahm zusich die Zwölfe, Jesus cridà entorn seu tots dotze), interpretades pel Cor Contrapunto Vitale amb eConjunt Instrumental del Conservatori de Badalona format per Carlota Novell i Joan Orpella, violins; Víctor Mateo, viola; Paula Blàzquez i Joan Castillo, orgue. Pel que fa a les veus, seran Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vicent de Soomer, baix. Els dirigirà Josep Miquel Mindan Seuba.
Enguany torna el ja tradicional 18è Festival Internacional de Màgia, Memorial Li Chang. El món de d’il·lusionisme arriba amb una programació on s’ha previst un espectacle internacional que a més de la màgia inclou la música, la mímica, l’humor, el suspens i altres sorpreses.
S’iniciarà a la sala Enric Borràs del Teatre Principal dissabte 10 de febrer, a partir de les 21 hores, quan acollirà una fórmula que combina l’espectacle dels mags Juan Luís Rubiales i Morrison “El Magnífico”, amb la presentació de Pepe Viyuela i la direcció d’Enric Magoo.
Abans d’aquesta actuació ja hauran començat les activitats màgiques en diversos equipaments de la ciutat; així, divendres 9 de febrer, a dos quarts de sis, serà el Centre Cívic de la Colina l’escenari de l’actuació d’Enric Magoo.
El cicle musical Enjoy the silence, una de les propostes alternatives de música de fora de Barcelona, torna al Círcol aquest diumenge 11 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre, amb l’actuació del grup La Iaia, un trio osonenc d’indie-folk liderat per l’Ernest Crusats, amb Jordi Casadesús i Jordi Torrents. La Iaia té fins al moment tres exitosos discos a la seva carrera musical. El darrer, Tornar a ser un, es defineix segons els seus autors com “més intimista i personal, amb molta energia i lletres basades en fets reals i que parteixen d’una crisi existencial que pot compartir tota una generació”. La crítica el defineix com un disc optimista i vitalista i el millor que han tret.
Per tal que la notícia no arribi tard, dimarts 13 de febrer, a dos quarts de vuit, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, Ferran Compte oferirà una audició comentada de Romeo and Juliette, òpera amb llibret de Jules Barbier i Michel Carré basat en la tragèdia Romeu i Julieta de William Shakespeare, amb música de Charles Gounod, estrenada el 27 d’abril de 1866 al Théâtre Lyrique de París i al Liceu de Barcelona el 28 de maig de 1884. Gounod es va proposar crear una versió operística de Romeu i Julieta, simplificant la història original de Shakespeare, eliminant personatges secundaris, reduint la trama als seus elements essencials i agregant elements específics per fer el llibret més operístic.
 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer