Badalona 13 de febrer de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Déu-n’hi-do l’oferta d’aquest cap de setmana, ja que tenim màgia, teatre professional, teatre amateur. una classe magistral, un cantautor… i amb una particularitat que no es dona en gaires ocasions;  els espectacles s’encavalquen..

 Seguint les activitats màgiques que es fan arreu de la ciutat del Festival de Màgia de Badalona – XVIII Memorial Li-Chang aquesta setmana s’oferiran exhibicions als llocs següents: dijous 15, a dos quarts de sis de la tarda, a la Biblioteca de Lloreda, l’actuació del Màgic Sergio; el mateix dijous 15, a les sis de la tarda, a la Biblioteca de Sant Roc, actuarà Joana Andreu i al Centre Cívic de Torre Mena, divendres 16, a les set, serà el Mag Marín, qui ofereixi la seva actuació.

El Círcol oferirà divendres 16 de febrer,  a les set de la tarda i a dos quarts de deu del vespre, Si us pregunten per què vam morir, amb dramatúrgia de Gerard Vázquez,  un espectacle molt especial per la temàtica i pel format de l’obra. Sota la direcció de Ramon Hernández, la Companyia Veus humanes, amb quatre actors i veus molt conegudes del doblatge català, porta un espectacle teatral en format d’emissió radiofònica al voltant de poemes escrits durant la Primera Guerra Mundial, els qual els van escriure poetes que van morir en combat.  A aquesta obra a la funció de les set de la tarda, s’hi afegeix la traducció en llenguatge de signes adreçada a totes aquelles persones amb deficiència auditiva perquè també entrin en l’essència d’aquesta obra de teatre tan especial.

Dissabte 17 de febrer, de deu a dos quarts de tres del matí i de dos quarts de quatre a les cinc, classes magistrals i a les cinc de la tarda concert. Aquesta és la proposta excepcional del Conservatori de Badalona oferint una masterclass del pianista José Enrique Bagaria centrada en el repertori de música per a piano d’autors catalans que convida a la participació com a oients, de tots els afeccionats a la literatura pianística i en especial a l’obra d’Enric Granados.
José Enrique Bagaria. La classe magistral i concert que s’oferirà a l’auditori del Conservatori de Badalona esdevé subseu del Premi BBVA de Música al Talent Individual 2018, que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA i l’Associació de Conservatoris de Catalunya promouen unes classes magistrals de grans intèrprets que precedeixen la celebració del concurs Premi BBVA de Música 2018.

Dissabte 17 de febrer, a les nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, s’oferirà l’actuació del cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, Cesk Freixas, acompanyat del guitarrista Víctor Nin. Freixas és un cantautor català que, juntament amb altres artistes d’arreu del país, forma part de l’actual escena de cançó en llengua catalana. Entre els seus treballs, ha portat a terme un recull de versions d’altres cantautors internacionals amb la intenció de contribuir a recuperar la cançó d’autor i de protesta als Països Catalans. Aquest concert servirà per celebrar les deu edicions de Música’t i posar punt final al festival, un projecte nascut a Badalona el 2009 amb la voluntat d’equiparar el bon moment creatiu que viu la música de casa nostra.

La companyia de teatre amateur d’antics alumnes de l’Escola Betúlia de Badalona, els Betulex, envairan tot aquest cap de setmana l’escenari del Círcol, dissabte 17, a les nou del vespre i diumenge 18, a les sis de la tarda, per oferir una versió molt especial del clàssic de William Shakespeare, Somni d’una nit d’estiu. En aquesta revisió d’una de les grans obres del dramaturg britànic es pot trobar una deliciosa comèdia que involucra personatges d’allò més extravagants. La publicitat de la companyia diu: La combinació de la lírica tradicional amb el to irònic, enèrgic i transgressor no us deixarà indiferents.

 No hi ha dubte que l’Orfeó Badaloní gaudeix d’uns nous espais que està procurant que s’omplin d’activitats. Un d’aquests és la casa Tolrà, que pertanyia als propietaris de la fàbrica de teixits tancada a final dels anys vint. Aquest diumenge 18, a les dotze del migdia, s’estrenarà una nova activitat, un concert-vermut amb consumició inclosa a l’entrada- la part musical del qual anirà a càrrec del pianista Vicenç Sanz.

Gairebé a l’hora del te, el Festival de Màgia de Badalona-XVIII Memorial Li-Chang, oferira l’habitual sessió de màgia familiar, el diumenge 18, al Teatre Blas Infante, a les sis de la tarda, amb l’actuació del Mag Txema. Una proposta amb aparicions, desaparicions i manipulacions que transformen la realitat. Màgia que captivarà tant petits com grans de la mà d’un jove i entranyable mag.   El Mag Txema ja ha participat en diferents edicions del festival i aquest cop ho farà amb un dels seus millors espectacles per a tots els públics.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué