Badalona, 22 de maig de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Bona activitat aquest proper cap de setmana, força varietat. Teatre representacions molt interessants, tant amb l’àmbit escolar com en l’amateur, el familiar o el  professional.  

Novament el grup de teatre i música de l’ Institut Albéniz, ara amb el nom de La Tropa, és a punt per a l’estrena anual. Aquesta vegada presentaran, dijous 24 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Principal – sala Enric Borràs), MATILDA, un muntatge que sorgeix a partir de l’adaptació del text original de Roald Dahl i de les músiques de Tim Minkins amb cançons interpretades i cantades en directe per trenta actors i músics sota la direcció de Roser Fernández.

Quarta incursió en al teatre de Ramon Madaula com autor, ara amb ADOSSATS, una comèdia que arriba a l’escenari del Teatre Zorrilla, divendres 25, a les nou del vespre, en la qual el reconegut actor proposa un àcid retrat d’una família de classe mitjana, que viu en un xalet aparellat al Vallès. Per aconseguir que aquest artefacte tragicòmic estrenat al Romea funcioni, s’ha aliat amb Jordi Casanovas, un director i creador d’obres de major vol identitari  i amb un repartiment solvent en què figura el propi Madaula i primeres espases de l’escena del país ara Rosa Renom, Jordi Bosch, Carles Canut, Marieta Sánchez i Guillem Balart. El resultat d’aquesta aliança és molt positiu. El públic no para de riure amb les situacions a què s’enfronta la família Argemí.

La Dramàtica Jove del Círcol, la branca juvenil de la Dramàtica pujarà a escena aquest dissabte 26 de maig a les nou del vespre i diumenge 27 de maig, a les sis de la tarda, per dur-nos un drama colpidor: EL SECRET DE LA FAMÍLIA COLEMAN, del director argentí Claudio Tolcachir, amb direcció de Clara Moliné.  Una família viu al límit de la dissolució, una dissolució evident però secreta; conviuen en una casa que els conté i els tanca, construint espais personals dins dels espais compartits, cada vegada més complexos de conciliar. Una convivència impossible transitada des de l’absurd esdevenir del quotidià, on el que és violent s’hi instal·la com a natural i el que és patètic s’ignora per compartit. Una nova sessió de bon teatre aquest cap de setmana a l’escenari del Círcol.

El 50% de la recaptació es destinarà a la recerca en càncer de mama de l’ Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP).Mimaia és una companyia que  de manera poètica i propera, intenta expressar la seva forma de veure el món a través del teatre d’objectes i titelles. Jugar amb la realitat, donar vida a allò material i transformar l’ús dels objectes quotidians, és part de la feina de Mimaia, que diumenge  27, a les sis de la tarda presentarà al Teatre Zorrilla,   Adéu Benvenida,  un text que ens parla dels cicles de la vida, de la necessitat que les coses s’acabin perquè alguna cosa nova pugui començar. Tots els diumenges la taula de Benvenida s’omple de mariners i pescadors que van a gaudir de les millors sardines del port.  Una gran taula sense estovalles, amb olor de peix, una taula en la qual es permet escriure, com un gran llibre obert …Del mar a la taula, de la taula al mar …la vida passa en un cicle continu, com el peix que es mossega la cua.

El Teatre Principal acollirà diumenge 27, a les sis de la tarda un gran festival de flamenc, per celebrar el 10è Aniversari del Programa de Flamenc de Ràdio Ciutat de Badalona Flamenquejant.  L’espectacle en l’actuació d’artistes  amics del programa, que s’uniran a la celebració. En un principi es compta amb l’actuació de Diego Cortés a la guitarra; les veus de Rafael Bueno, Manolo Fernández i Isabel de Mérida; l’excepcional grup de guitarres amb Paco Garfia; el septet La Flamenca, i la qualitat artística del cor Flamenco Vivo. L’espectacle serà  presentat per José Maria Parra.

El  Conservatori de Música de Badalona; oferirà diumenge 27 de maig, a les nou del vespre, a la capella del santíssim de l’església parroquial de Sant Josep, unes  noves cantates de Johan Sebastian Bach, amb les quals finalitzarà el cicle 2017/2018. Concretament  seran la CANTATA BWB 144 (Pren el que es teu i ves-te’n), i la CANTATA BWV 147 (El cor i la boca i les obres i la vida). La interpretació anirà a càrrec de la Coral Càrmina – dirigida per Daniel Mestre, i del Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell i Joan Orpella, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blàzquez, viol-loncel; Àngel Villagrasa, orgue; Jaume Fàbregas, trompeta; Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès. Pel que fa a les veus, seran Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Germán de la Riva, baix. Els dirigirà Daniel Mestre.

Per a dilluns 28 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, la nostra associació ha organitzat un col·loqui que promet ser força interessant. El títol és Teatre i… les polítiques culturals. La mesa estarà composta per Jordi Fernández Vives (Pdeecat); Bernat Picornell (ERC), Aniceto Ramirez (PSC) i Josep Maria Balaguer (moderador). El tema principal és parlar de la postura de la política actual davant les art escèniques. Què es fa? Què no es fa? Què s’hauria de fer?

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué