Badalona 20 de febrer de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Les exhibicions màgiques que se celebren al llarg de la setmana del Festival de Màgia de Badalona – XVIII Memorial Li-Chang s’oferiran als llocs següents: dimarts 20, a les sis de la tarda, al Centre Cultural L’Escorxador-Nau 3, amb l’actuació de la Maga Gisell i el dimecres 21, a dos quarts de sis de la tarda, actuarà David el Mag a la Biblioteca Pomar.

 Dimarts 20, a les vuit del vespre, a la Sala Enric Borràs del Teatre Principal, en un acte organitzat pel Conservatori de Música de Badalona, els violinistes i directors Quim Térmens i Marta Garcia presentaran un concert amb l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Jove del Conservatori de Badalona amb obres de J. M. Krauss, F. J. Haydn, CH. W. Gluck, R. Sugár, A. Borgunyó i A. Piazzolla. El classicisme més atractiu contrastant amb música per a orquestra de cordes de compositors recents i actuals.

Dimecres 21, a les set de la tarda, el Teatre Zorrilla acollirà l’acte inaugural de caràcter institucional de l’Any Pompeu Fabra amb la direcció artística de Xavier Alberti, director del Teatre nacional de Catalunya. Pel que fa al desenvolupament de l’acte, al qual només es podrà assistir mitjançant invitació. Durant l’acte hi haurà discursos oficials, es llegiran textos del Mestre Pompeu, així com actuacions artístiques amb la intervenció de Marta Angelat, Manel Barceló, Rosa Cadafalch, Cesc Gelabert, Oriol Genis i Jordi Oriol.

Dijous 22 de febrer, a les sis de la tarda, dins del XVIII Festival Internacional de Màgia Li-Chang, tindrà lloc a  l’Espai Betúlia un col·loqui amb el títol “Literatura i màgia”, amb l’escriptor Rubèn Montañá, el director del Festival Internacional de Màgia de Badalona Enric Magoo, i el mag Fèlix Brunet. La trobada tindrà com a punt de partida l’obra de Rubèn Montañá  El bolígraf de Higgs. Després del col·loqui, el petit espectacle de màgia El domador de puces, amb el mag Fèlix Brunet.

Arriba la Gala Internacional de Màgia del XVIII Memorial Li-Chang. El divendres 23 i dissabte 24, a les nou del vespre, i el diumenge 25, a les dotze del migdia i a les set de la tarda.
Alberto de Figueiredo, un dels mags amb més savoir faire del panorama actual, és tan simpàtic que ens ha insistit a venir a fer de mestre de cerimònies! Els mags que presentaran els seus treballs seran: Felipe Mejías, un virtuós en la tècnica del sand art; el francès Mikael Szanyiel, un expert a jugar amb la música i la mímica, mostrarà amb molt d’humor les peripècies màgiques d’un cantant d’òpera; el belga Aaron Crow que, sense dir ni una sola paraula, sap combinar l’emoció de la màgia i la tensió del suspens; des de Rússia, Ivan Necheporenko, guanyador del Grand Prix del campionat mundial i Arkadio & Bella, artistes guanyadors del Festival Internacional de Màgia de Montecarlo, han insistit a venir per ajudar-nos a bufar les espelmes!

Al dente és un espectacle cuinat amb estima i a punt per ser consumit que s’oferirà dissabte 24 a les sis de la tarda, a la sala d’actes del Museu de Badalona. Així ha ideat el seu primer muntatge la companyia Modus Operandi, que fa la seva particular reinterpretació i homenatge a àries, quartets, números corals i musicals de les òperes més conegudes. Sent fidels a les músiques originals i sota la direcció de Pere-Mateu Xiberta, la dotzena d’actors-cantants que componen aquest grup musical interpreten personatges i situacions totalment diferents de les que es fan referència a les òperes. En definitiva, una forma diferent d’escoltar òpera, amb grans dosis d’humor i també amb espai per a la crítica social.

Dissabte 24, a dos quarts de nou del vespre, el Círcol acollirà l’actuació d’Ol’Green amb el seu nou espectacle Green a pèl, una dosi de ball i d’humor, un repertori variat i uns arranjaments de qualitat interpretats amb cura. Sota la direcció musical de Michèle Alderete i l’assessorament coreogràfic d‘Esther Luengo, arriben a Badalona per segona vegada, per donar-ho tot sobre l’escenari. «Un grup vocal a base de música i bon humor». Així es defineixen els Ol’Green, una desena de joves cantants que volen passar-ho bé i fer gaudir al públic.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué