Badalona, 24 d’abril de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Pel que veiem, aquest cap de setmana gairebé tot el que podem anunciar està sota mínims. Monòlegs i microteatre, a part de la tradicional ballada de l’Esbart, únic a Badalona. Deu ser per què ens afecta molt el 155? 

Després de l’èxit de 50 sombras de Andreu, Andreu Casanova torna al Círcol amb un nou espectacle; serà divendres 27 d’abril, a les nou del vespre. TINDER SORPRESA, el nou xou de l’estrella de la factoria Comedy Central, basat en les actuals aplicacions de mòbil per lligar. L’Andreu Casanova convida a fer un safari còmic per tota la selva d’aplicacions per lligar que estan tan de moda darrerament. Tinder Sorpresa és un divertidíssim monòleg que canviarà el concepte sobre les app per lligar. És igual que estiguis solter o amb parella, segur que saps com funciona aquesta nova forma de buscar l’amor (o el que sorgeixi). No et preocupis: si t’ha quedat algun dubte, Andreu Casanova, a través de les seves pròpies experiències vitals, explicarà les seves anècdotes més divertides i resoldrà les qüestions més inquietants del flirteig virtual.

El dissabte 28 d’abril l’Esbart Sant Jordi protagonitzarà un dels seus clàssics: la BALLADA DE SANT JORDI, una de les actuacions més importants de l’any de l’únic esbart dansaire de la ciutat de Badalona.  Com ja va succeir en edicions passades, l’Esbart Sant Jordi oferirà al públic una selecció de peces de dansa tradicional d’arreu del territori català, que enfilarà amb altres danses de caràcter més contemporani, hi inclourà algun ball de creació pròpia.  La vetllada, que tindrà lloc al Teatre Zorrilla a les nou del vespre, comptarà amb la participació de tots els grups que componen l’Esbart Sant Jordi: els petits i petites de l’Escola de Dansa, l’Esbart Infantil i Juvenil, el Cos de Dansa i el Grup de Mares.

Els dies 28 i 29 d’abril dissabte a les deu del vespre i diumenge a les set de la tarda l’Orfeó Badaloní i la companyia teatral El Cielo al Revés, posaran en marxa la primera edició del FESTIVAL MÍNIMA EXPRESSIÓ, un certamen de teatre de format micro a Badalona el doble propòsit és, d’una banda, donar l’oportunitat a totes les companyies i grups d’estudiants de teatre que ho desitgin de mostrar al públic una peça de creació pròpia en aquest format micro, i per una altra, introduir a Badalona una programació teatral en format micro encara poc tractat a la nostra ciutat.
Per a aquesta primera edició es representaran quatre obres, FIRST ROUND per Neus Gispert, Adriana G. Andreo i Laia Ferré.

EL TESTAMENTO per Esther Cuspinera i Carmen Vilao.

HAPPY BIRTHDAY, JAMIE LOVE per Carlos Conde i Diana de Guzman.

SOUVENIR DE DESPEDIDA per Anabel Riquelme i Bianca Palmisano.

Els assistents, en finalitzar les representacions podran participar en la votació que es durà a terme per seleccionar la/el millor Intèrpret, la millor obra i la proposta més original. El festival tindrà lloc a les diverses sales de l’Espai Tolrà. Per assistir-hi com a públic, cal fer una reserva amb anterioritat al telèfon de l’Orfeó Badaloní.

Amb de la Magna Celebratio, dissabte 28, a dos quarts d’onze de la nit, al decumanus del Museu Muncipal, i a càrrec del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona, es representarà PATRONUS LICINIUS. L’ascensió al poder de les elits. Durant els idus de juny de l’any 98, Quint Licini Silvà Granià es converteix en patró de Baetulo, en un moment en què la ciutat inicia canvis importants i reivindica el seu paper a la província d’Hispània Citerior i a la resta de l’imperi. Qui era Quint Licini? D’on venia la seva família i quin poder va aconseguir? Què era un pacte de patronatge i per què els badalonins van unir la seva sort a un patró? Aquestes i altres preguntes es contestaran en un espectacle en què es podrà veure com i qui governava la nostra ciutat ara fa prop de 2.000 anys.

Dins la mateixa Magna Celebration, diumenge a les dotze i a dos quarts de dues del migdia, l’Associació Projecte Phoenix representarà ORO VOS FACIATIS. VOTEU-ME! (sobre l’elecció d’un alcalde en una ciutat romana). La política era considerada la més gran de les professions en el món romà. Dedicar-s’hi era gairebé una obligació, un deure d’estat. Davant l’idealisme grec i des d’una perspectiva pragmàtica de la vida, l’exercici d’un càrrec polític en pro del benestar de la res publica era el màxim honor en la vida d’un ciutadà romà. En aquest espectacle coneixerem Holconi Prisc, un pròsper propietari rural de Pompeia, amb negocis de teixits, que decideix iniciar una carrera política. Amb ell descobrirem quins passos s’havien de seguir per presentar-se a l’elecció d’un càrrec públic, en aquest cas el de duumvir (el que podríem anomenar l’alcaldia d’una ciutat romana), com eren les campanyes electorals i quines estratègies se seguien per aconseguir arribar al poder municipal.

El Cicle Concert Vermut que organitza l’Orfeó Badaloní torna diumenge 29 abril, migdia, a l’Espai Tolrà,  amb un concert a càrrec de dos grans de la música com són Aleksandar KRAPOVSKI i Xavier PARDO que oferiran el Concert per a Violí i Piano. Hi podrem gaudir de clàssics com MOZART, BEETHOVEN i BRAHMS i d’altres compositors, potser no tan coneguts però igual de virtuosos.
El concert es farà a les dotze del migdia, la millor hora per escoltar música i deixar-se emportar, mentre ens prenem un petit vermut  casolà.

 Diumenge 29 d’abril a les sis de la tarda, el Senyor Bohigues arriba al Círcol amb una divertida recopilació del millor dels seus dos primers espectacles,  El pensador de barra lliure i Gran gurú Bohigues.  Conegut per les seves aparicions a Rac 1, el senyor Bohigues, a pesar que existeix, no pensa. Es creu tan savi que no li fa falta. Això li ha permès ser “la persona que té coneixement erroni més extens del món” sense haver de sortir mai del seu bar. Té una vida tan monòtona que el seu passat ha denunciat per plagi el seu present. No té sentit comú ni sentit del ridícul, però sí, el millor de tots els sentits: sentit de l’ humor!

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué Ferrer