Badalona, 20 de març de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

En la programació que presentem ja es nota la Setmana Santa, s’acaba Blues & Ritmes i nosaltres esperem que la Nit de les Guineutes sigui un digne homenatge a en Josep Maria Balaguer, a tots els premiats i a les Arts Escèniques.

 Anys després de les actuacions de Cheikha Rimitti i Souad Massi a Badalona, Blues & Ritmes tornarà a rebre una de les figures fonamentals de la música del Magreb, l’indomable Rachid Taha, icona francoalgeriana que visitarà Badalona a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, divendres 23 de març, a les nou del vespre. Aquest músic barreja estils (raï, chaabi, rock, techno…) que manté inalterable la seva influència i contundència. Taha és protagonista d’una carrera que va iniciar-se a principis dels anys vuitanta a Lió amb el grup Carte de Séjour.

Dissabte 24 de març, a les sis de la tarda al teatre de La Badalonense, Albert López Vivancos, representarà el seu monòleg teatral Ecce homo, una nova visió de la Passió de Crist. El moviment Catalunya Cristiana destaca l’aportació d’Albert López Vivancos en el camp de la pastoral infantil i juvenil. El Projecte Ixthys Teatre, que ell dirigeix, ofereix a les escoles espectacles teatrals pedagògics vàlids per les àrees de religió i educació per a la ciutadania.

El dia 27 de març se celebra a tot el món el Dia Mundial del Teatre, celebració que aquest any compleix 70 anys i com fa ja dinou anys Badalona ho celebrarà el dissabte 24, a les nou del vespre al Teatre Zorrilla, organitzant la Nit de les Guineuetes, on es premien fets, entitats o persones mereixedores d’una guineueta, una guineueta a la millor representació vista en els teatres públics badalonins l’any passat i la guineueta honorífica, que aquest any rebrà Josep Maria Balaguer, actor, director, en definitiva un home de teatre. L’espectacle que lligarà l’acte, serà un guió basat en un estudi radiofònic on es prepara oferir radio-teatre.

Dissabte 24 de març, a les vuit del vespre i diumenge 25, a dos quarts de set de la tarda, al teatre del Círcol, la companyia Plató de cinema, de l’Escola de cinema de Barcelona, tota una referència a Catalunya per aprendre-ho tot sobre cine, representarà Ex, todos tenemos uno,  un particular muntatge teatral amb suport audiovisual creat pels membres de la companyia teatral Jove Plató, lligats a Plató de cinema. L’obra és una adaptació de la pel·lícula italiana “Ex” de Fausto Brizzi, on s’hi troben un conjunt d’històries d’amor trencades per decisió pròpia, per error o per una jugada del destí, amb direcció de Juan Carlos González.

 La revista Mojo l’ha enaltit com “el millor cantant del soul del Regne Unit” i Van Morrison, que el va convidar a cantar en discos com A Night in San Francisco i Days like These, fa dècades que n’és el seu principal valedor. James Hunter, una de les figures amb més pedigrí del rhythm & soul britànic, tanca el Blues & Ritmes acompanyat del seu clàssic sextet i el material d’estrena de Whatever It Takes, un disc gestat amb l’equip de Daptone Records que el referma com un dels músics amb més estil i bon gust d’avui dia. La cloenda del festival s’oferirà, diumenge 25, a les set de la tarda, a la Sala Enric Borràs del Teatre Principal.

 El diumenge 25 de març, Diumenge de Rams, la Colla Badalonina de la Moixiganga celebrarà la que serà la seva 28a representació de La Moixiganga a la ciutat de Badalona. La primera representació de La Moixiganga a l’església de Santa Maria de Badalona va ser l’any 1991 responent a una iniciativa d’en Ferran Cebrián, en Joan Soler i mossèn Jaume Aimar. En aquesta ocasió, i com ja ve succeint els darrers anys, els quinze quadres dels quals consta actualment la representació, aniran acompanyats de l’actuació dels Estaferms de la Confraria de Sant Anastasi, les saetas d’El Rincón del Arte, els cants de la Capella de Música de Badalona, l’actuació dels Bastoners de Canyet, i la música en viu de La Bossa Verda que, mesclant-se entre passatge i passatge, aporten a l’acte un atractiu escenogràfic i una solemnitat molt alts. Estarà conduït i narrat per components del grup El Nucli Teatre. L’acte tindrà lloc a l’església Santa Maria, hi donarà inici a dos quarts de deu del vespre.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué.+ GOOGLE CALENDAR