Badalona, 10 d’abril de 2018                                                              x

ON PODEM ANAR?

 Això és el que us oferim…

Setmana molt positiva per al teatre badaloní, no en va se celebrarà la IV Mostra de Teatre d’Educació Secundària, reapareix la Dramàtica del Círcol amb un repartiment ple de joventut, torna el grup L’Oca Underground i la nostra associació ha organitzat per al dilluns 16 un col·loqui molt interessant que pot donar molt de joc.

Del 9 al 12 d’abril, el Teatre Zorrilla serà escenari de la celebració de la 4a edició de la Mostra de Teatre d’Educació Secundàriade Badalona, organitzada pels serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament badaloní i Badalona Cultura, amb la col·laboració d’Amics del Teatre Zorrilla.

En aquesta ocasió, el dimarts 10, a partir d’un quart de deu del matí, hi haurà les actuacions de les escoles Minguella, Maregassa, Arrels i Esperança i la dels instituts Badalona VII, Barres i Ones i La Pineda.

Dimecres 11, a partir de les tres de la tarda, actuaran l’Institut Eugeni d’Ors, el Col·legi Maristes Champagnat, l’Escola Garbí Pere Vergés.

Dijous 12, serà el torn de l’Institut Isaac Albéniz (La Tropa Teatre), el Col·legi Badalonès, l’Escola Lestonnac i l’Institut Ventura Gassol.

Finalment, el divendres 13, tancaran la Mostra l’Escola Betúlia, els instituts Ca l’Arnús i La Llauna i el Col·legi Santíssima Trinitat. O sigui, 17 grups, un veritable èxit de participació.

Dimarts 20 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina, carrer de la Marina, 48, podeu gaudir d’una nova audició, comentada per Ferran Compte, de l’òpera Attilauna obra italiana en tres actes composta per Giuseppe Verdi, sobre un llibret escrit per Temistocle Solera. Està basada en el text teatral Atilla, Kònig Der Hunnen de Zacharias Werner i s’hi relata l’arribada a Itàlia del poderós i temut emperadorL’estrena absoluta va ser el 17 de març de 1847 al Teatre de l’Scala de Milà. L’estrena a Barcelona va ser al Teatre Principal, el 15 de maig de 1847 i al Liceu, el dia 10 d’abril de 1898. 

Nova aparició de La Dramàtica del Círcol, dirigida per Martin Garcia, representant aquest cap de setmana Un esperit burleta, de Sir Noël Coward, una comèdia molt ben tramada que el dramaturg, guionista, compositor, productor, realitzador i actor britànic va interpretar al cine l’any 1956. Un escriptor que vol escriure una novel·la sobre una mèdium convida a casa seva una veïna del poble que es dedica a aquestes arts per tal de prendre notes sobre l’espiritisme. Però després de la primera sessió, tot canviarà a la vida de l’escriptor.  Les representacions seran el dissabte 14, a dos quarts de nou del vespre i el diumenge 15, a les sis de la tarda.

Carrer Q és un musical concebut com una paràbola sobre els objectius i les ansietats associats amb l’entrada a l’edat adulta. Els seus personatges es lamenten que, quan eren nens, els seus pares i els programes infantils que veien a la televisió els asseguraven que eren especials i que podrien fer-ho tot; però, com a adults, descobreixen sorpresos i decebuts que les seves opcions al món real són limitades i que no són més especials que ningú.

Aquest musical es caracteritza per l’ús de titelles que fan els intèrprets. Està basat en el programa televisiu Sesame Street, popularitzat aquí com a Barri Sèsam, i el presentarà la formació musical L’Oca Undergrund, vinculada a l’Orfeó Badaloní, sota la direcció musical d’Òscar Peñarroya i direcció escènica de Roger Juliàdiumenge 15 d’abril, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, a dos quarts de set de la tarda.

Per a dilluns 16 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, la nostra associació ha organitzat un col·loqui que promet ser força interessat. El títol es Teatre i… Poesia. La mesa estarà composta per Odile Arqué (poeta), Miquel Creixell(professor de literatura), Albert Ibañez (filòleg i director teatral), Coloma Lleal (poeta), Xavier Ricart (actor i director teatral) iJosep Maria Balaguer (moderador). El tema principal és parlar de la poesia dins el teatre, com pot ser el teatre en vers o bé els muntatges basats en la poesia.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué