Badalona, 29 de maig de 2018

ON PODEM ANAR?       

Això és el que us oferim…

Poca oferta, molt poca per a una ciutat com Badalona. Els teatres públics han acabat la seva programació i ara les ofertes són del tipus finals de curs d’escoles de teatre, ballet o algun festival benèfic, per la qual cosa no esperem espectacles gaire importants fins després de les vacances.

Com a acte que forma part de la programació del 160è aniversari de la Societat Coral La Badalonense, i després d’haver estat  al Teatre Gaudí  de Barcelona, amb un considerable èxit, la companyia Pipipia Produccions; presentarà dissabte 2 de juny, a les set de la tarda, a la sala de la Societat Coral la Badalonense, una versió concertada de l’espectacle musical BARBABLAVA, amb dramatúrgia d’Estanis Aboal, música i direcció musical de Jesús Horcajo i direcció escénica de Joan Gil. Els intèrprets són: Albert López Vivancos, Estanis Aboal, Mar Fernández, Claudia Abellán, Lola Lao, Mireia Miralles, Laura Pons, Ferran Mayné, Joan Sáez i Adrià Ardila, i els músics, Jesús Horcajo (piano), Alba Lleixà (violí) i Arnau Farràs (violoncel).

 Amb motiu de la Diada de l’Associacionisme Cultural, una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme català, dissabte dia 2 de juny, a les set de la tarda, tindrà lloc a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní i dins els actes programats per aquestes jornades, i encabit dins el Cicle Tardes en Viu, Amics de Música de Badalona, a organitzats  un concert de violí a càrrec de dos violinistes, de renom, com són Íciar Solé i Jordi Prim, acompanyats al piano per Xavier Pardo.   En la primera part del concert, es gaudirà amb les cèlebres melodies de Bach, Mozart, Mendelssohn i Sarasate, mentre que, en la segona, el protagonisme se’l repartiran els compositors Sibeliu  i Vladigerov. Realment un concert molt intens, amb peces de força complicació, i amb un gran nivell per part de tots tres intèrprets.

Al Círcol celebren l’arribada de l’estiu amb una proposta molt especial: un grup d’adolescents del taller de teatre, representaran NIT DE SANT JOAN, un musical de Dagoll Dagom, dissabte dia 2 de juny, a les set de la tarda. D’aquesta manera l’entitat obre les mostres dels diferents grups del taller de teatre, que s’allargaran durant tot el mes de juny. NIT DE SANT JOAN, és un cant a la festa, al foc i a la innocència, des del respecte i admiració al que va significar aquest espectacle d’una de les grans companyies del nostre país,
Un musical amb estructura de revista (esquetxos i números musicals), on una sèrie de personatges viuen la seva particular nit de Sant Joan en veure complerts els seus desitjos més fantasiosos.

Diumenge 3 de juny, a les sis de la tarda, al Círcol, i per enèsima vegada a Badalona,  l’OCAB  (Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona), una formació emblemàtica orquestra al nostre país per la seva singularitat i projecció internacional aterra de nou al Círcol per oferir-nos un concert únic i eclèctic.L’Orquestra, fundada el 1948, és una formació pionera que va ser la primera a nivell de l’Estat espanyol a utilitzar l’acordió cromàtic, un instrument que permet fer els dotze sons de l’escala (comptant notes naturals i alterades). Dirigida actualment per Jesús Otero, ha actuat a llocs emblemàtics de Barcelona i Catalunya i també fora de les nostres fronteres com al Parlament Europeu o a Alemanya.  El 1986 rep a Bensheim a l’oest d’Alemanya, la Insignia d’Or de la Federació Internacional d’Acordions, que s’atorga a personalitats de fora del país germànic.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer