Badalona, 5 de juny de 2018

 ON PODEM ANAR?       

 Això és el que us oferim…

 Poca oferta per a aquest proper cap de setmana. Dijous, poemes al Betúlia; diumenge, teatre a la Badalonense, i fins al proper dimarts no és podrà gaudir d’una altra conferència de Ferran Compte. Poca cosa per a una ciutat com la nostra.

 Òmnium Cultural al Barcelonès Nord, ha organitzat aquest final de primavera la POLIS POÈTICA, que omplirà la comarca de poesia amb poetes catalans, romanesos, russos, espanyols i argentins. La Polis Poètica 2018 va començar el passat dia 31 al decumanus romà de Badalona i el dijous 7 de juny es farà un homenatge a la poetessa Carme Guasch, a l’Espai Betúlia de Badalona. Aquest homenatge en el marc de la Polis Poètica 2018  comptarà amb la presència de Dolors Udina, Sam Abrams i membre de la família Guasch, com a ponents . En el decurs de l’acte es llegiran diversos poemes de la poetessa badalonina a càrrec de Marcel Riera i Rodolfo del Hoyo.

 El dissabte 20 de novembre de 1954, a les onze de la nit, es va representar al Casino de Badalona, la tragicomèdia d’un home d’avui, en dos temps, LAS MANOS DE EURIDICE, de Pedro Bloch, en versió espanyola i adaptació de Federico Soldevila, amb direcció i interpretació d’Enric Guitart. La història de LAS MANOS DE EURÍDICE és la història de tothom, la síntesi de la desesperació i angoixa dels nostres dies. Aquesta serà l’obra que interpretarà Joan Boix a la sala d’espectacles de la Societat Coral La Badalonense, els dies 10 i 17 d’aquest mes, a les set de la tarda.

 Dimarts 12 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a l’espai Marina de l’Orfeó Badaloní, (carrer de la Marina, 48) es podrà gaudir d’una nova audició, comentada per Ferran Compte, de l’òpera MANON LESCAUT, una obra italiana en tres actes composta per Giacomo Puccini, sobre un llibret anònim escrit per set llibretistes. Està basada en una novel·la de l’abat Prévost. L’estrena absoluta va ser l’1 de febrer de 1883 al teatre Regio de Torí, mentre que a Barcelona es estrenar , al teatre del Liceu, el dia 5 d’abril de 1896.

Aquest mateix dia, a les set de la tarda, a l’espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, tindrà lloc la cloenda de la temporada de totes les corals infantils de l’entitat.


Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer