Badalona, 3 de juliol de 2018

ON PODEM ANAR?

Això es el que us oferim

 Com es pot veure la majoria d’espectacles son a l’aire lliure, fins i tot Òmnium porta les Nits d’Estiu a Tiana. Avui també us presentem el que creiem més interessant del teatre que s’ofereix al Festival Grec.

 

A la sala d’actes del Museu  Municipal, dijous 6 de juliol, a les sis de la tarda, el grup de Teatre Musical Juvenil de l’Orfeó Badaloní, com a final de curs, protagonitzarà la interpretació d’HAIRSPRAY, un musical amb un llibret de O’Donell i Meehan i  música de Marc Shalman. L’espectacle està basat en una pel·lícula de John Waters de l’any 1988.

Divendres 6 de juliol, a les nou del vespre, al badiu del carrer Matas, 2, de Tiana, seguirà el cicle Nits d’Estiu als Badius. En aquesta ocasió hi actuarà A GRUP VOCAL, un cor resident en al programa Tu cara me suena, d’Antena3 i Operación Triunfo de la 1 de RTVE. Han estat finalistes dels concursos Oh Happy Day de TV3 i Acapela del canal # 0 de Movistar . Està compost per dotze cantants, dirigits per Marc Sambola, i s’ha erigit com un dels grups vocals que ofereix més espectacle sobre l’escenari.

Com cada juliol, arriben puntualment, les Nits d’Estiu del Museu a la fàbrica d’Anís del Mono. Una proposta imprescindible per gaudir de l’estiu a Badalona, que combina la visita als espais patrimonials de la fàbrica amb una vetllada musical a l’aire lliure.
Per a la nit de divendres 6 de juliol, a les nou del vespre, es proposa l’encertada combinació de la veu prodigiosa i plena de matisos de NÉVOA, amb la guitarra virtuosa de VICENÇ SOLSONA. Junts ompliran de sonoritat la nit badalonina amb un repertori integrat per fados, boleros i bossa nova, entre altres gèneres.

L’edició del festival d’estiu al Port de Badalona Nits al Port 2018, torna per oferir-nos nits temàtiques – culturals. La primera de les nits al port de Badalona, serà divendres 6 de juliol, a les deu del vespre, amb el grup d’havaneres MAR BRAVA, que interpretaran un ampli repertori de cançons populars. En aquesta ocasió, l’esbart convidat, és l’ESBART MARAGALL, un conjunt amb molta bona trajectòria consolidada amb multitud d’actuacions.

L’endemà dissabte dia 6, a les deu del vespre, hi haurà el clàssic festival de folklore espanyol amb la mostra de les cultures gallega i andalusa. Hi actuaran l’Agrupació Cultural Agarimos, el cor rociero Raíces, del Centre de Nuestra Señora de la Esperanza i el cor rociero Raices de la Esperanza; a la segona part hi haurà l‘actuació del grup Flamenco Vivo.

El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, serà escenari dissabte 7 de juliol, a les set de la tarda, d’un concert corresponent al 12è Cicle de concerts 2018 i anirà a càrrec de CATALINKA, un conjunt vocal compost per Anna Bobrik (soprano), Vera Krasnoperova (mezzosoprano), Josep Camós (tenor) i Daniel Morales (baríton). Aquest grup que interpreta música ortodoxa russa i cants populars eslaus, està format per unes veus que s’han trobat per fondre’s en harmonies fosques, aspres, inquietants però també valentes que desperten vigor,  confiança i; tendresa. Els acords  ressonen dins la cúpula daurada amb les icones que vetllen els  cants. També se l’anomena La Riquesa Eslava.

 L’Associació de Veïns de Dalt de la Vila, ha preparat les Nits d’Estiu a Dalt de la Vila que començaran aquest dissabte 7 de juliol, a les nou del vespre, amb un acte en record a Leonard Cohen,  al Cente Dramàtic La Petanca (carrer de Lladó, 29). L’acte serà protagonitzat pel grup JORCX, que oferirà un concert amb el seu espectacle JORCX CANTA LEONARD COHEN, amb la intervenció de Jordi Calmet (veu i guitarra); Juanjo Ruiz (baix electrònic) i Natàlia Gómez (violí i veu).

EL QUE US RECOMANEM DEL GREC 2018:

Maria Lanau, Jordi Rico i Gloria Sirvent; representen del 4 al 8 de juliol, al Teatre Akadémia (carrer de Buenos Aires, 47), MUDA, un text de l’argentí Pablo Messiez, amb direcció de Mercè Vila Godoy, que pinta força bé.

Sense cap mena de dubte, per si algú no l’ha vist, recomanem la reposició de BODAS DE SANGRE, a l’escenari de la Biblioteca de Catalunya, una producció de La Perla 29, amb Clara Segura i Ivan Benet. És del millor que es pot veure fins al dia 27 de juliol.

 

Sembla molt captivant la proposta de l’espectacle MIEDO, a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, els dies 5 i 6 de juliol, protagonitzada per ALBERT PLA, que va ser estrenada al març a Buenos Aires, amb gran èxit de públic i de crítica.

De les estrenes d’aquests dies, és força interessant la representació de les obres de Václav Havel AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, amb interpretació de Joan Carreras, Rosa Gàmiz i Josep Julien i pel fet de ser dirigida per Pere Arquillué. Estarà a la sala Villarroel fins al 5 d’agost.

També el Goya ofereix una proposta suggestiva amb l’obra de Brian Friel, LA RESPOSTA, dirigida per Silvia Munt, amb Emma Vilarasau, David Selvas, Àlex Casanovas, Ferran Rañé i Àngels Gonyalons, entre altres. Serà fins al dia 12 d’agost.

Fins al 29 de juliol, la nova seu de la sala Beckett, al carrer de Pere IV, ofereix UNA GOSSA EN UN DESCAMPAT, una obra basada en un apassionant  text de Clàudia Cedó, dirigida per Sergi Belbel, en el repartiment de la qual i figuren Xavier Ricart, Pep Ambròs, Anna Barrachina, Queralt Casasayas i Vicky Luengo. Espectacle especialment recomanat, pel bon text i una formidable interpretació.

 Aquestes són les primeres recomanacions per a estiu. N’hi haurà més!

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer