Badalona, 17 de juliol de 2018

 

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Dins el Cicle Joves Músics de Badalona, dimecres 18 de juliol, a les vuit del vespre, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, hi haurà un concert a càrrec del QUARTET VELA, amb un espectacle que porta per títol SAXOPHONE CHAMBER IMPRESSIONS i que serà la cloenda concertística de la temporada d’enguany de l’Orfeó Badaloní. El concert, organitzat per Amics de la Música de Badalona, consisteix en un recull d’obres de diferents estils i regions (República Txeca, Estats Units, Dinamarca, Espanya i França), que mostren la versatilitat i els colors del quartet de saxòfons.

Dijous 19 de juliol, a les nou del vespre, al badiu del carrer del Carme, 32, cloenda de les Nits d’Estiu als Badius, amb l’actuació d’ARAN, un conjunt cuinat a foc lent i a dues veus, de la mà de Carles Ribes i Albert Segú (antics membres del popular grup Amelie) com un projecte sincer i directe, disposat a explicar diverses històries i els anhels més personals. Entre lletres i acords s’amaguen melodies amb olor de pop-folk. ARAN, un grup que sona amb força a les principals radio-fórmules del país, abans fins i tot de publicar el seu disc de debut.

A les Nits d’Estiu del Museu, a la fàbrica de l’Anís del Mono, divendres 20 d’abril, a les nou del vespre es podrà veure l’actuació de MUCHACHO Y LOS SOBRINOS. Aquesta proposta vital que s’estrena al recinte de l’Anís del Mono  aposta per una rumba catalana pura i autèntica i defuig la  barreja amb altres estils. Muchacho y los sobrinos; es van criar junts al barri d’Hostafrancs, a Barcelona, i van aprendre a tocar la guitarra i a picar de mans a casa i a l’església – “al culte”, en diuen ells-. Han crescut amb la rumba, han vist el món cadascú pel seu compte i ara es tornen a ajuntar per fer rumba catalana de la de sempre, de la que van aprendre al barri.

En el sisè any de les Nits al Port de Badalona, el divendres 20, a les deu del vespre, la Gala de Dansa anirà a càrrec del Jove Ballet Clàssic de Badalona & Friends, sota la direcció de Marisa Yudes, amb l’acompanyament d’altres talents locals de la dansa provinents de companyies d’arreu i que cada any s’agrupen durant aquestes dates.

El dissabte 21 de juliol, a les deu del vespre, les Nits al Port abaixaran el  teló després de la representació de l’òpera ‘CAVALLERIA RUSTICANA’, de Pietro Mascagni i que comptarà també amb la direcció artística de Marisa Yudes.

El dissabte 21 de juliol, a les nou del vespre, el grup del taller d’expressió corporal de l’Orfeó Badaloní, oferirà una MOSTRA DE DANSA del ventre, una dansa Asha que tindrà d’escenari l’Espai Tolrà. Es tracta de mostrar uns balls sensuals i exòtics, molt adients per a aquestes caloroses nits d’estiu, És un misteri els balls que han preparat, però segur que tothom quedarà embadalit i fascinat de veure actuar aquestes ballarines que fan del cos un llenguatge poètic i que amb elegància i suavitat de moviments, interpreten una melodia amb harmonia, equilibri i ritme.

També per al dissabte 21 de juliol a les nou del vespre, dins el cicle de les Nits d’Estiu Dalt de la Vila, al Centre Dramàtic de la Petanca, nit de poesia amb un espectacle que els organitzadors han titulat POEMES ESTELATS. Odile Arqué, Coloma Lleal i Paco Fanés, seran els recitadors. Josep Estruch els acompanyarà a l’acordió.

EL QUE US RECOMANEM DEL GREC 2018:

De les recomanacions que us fèiem segueixen en cartellera les següents:

HUMANS, fins al 5 d’agost, al Romea, amb direcció de Mario Gas. Les crítiques en parlen força bé.

BODAS DE SANGRE, a l’escenari de la Biblioteca de Catalunya. És del millor que es pot veure fins al dia 27 de juliol.

AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, a la sala Villarroel fins al 5 d’agost.

LA RESPOSTA que es pot veure al Goya, fins al dia 12 d’agost.

Una altra recomanació indispensable és anar a veure a la nova seu de la Sala Beckett, del carrer de Pere IV, UNA GOSSA EN UN DESCAMPAT, fins al 29 de juliol.

Amics del Teatre Zorrilla


Jaume Arqué Ferrer