Badalona, 23 d’octubre de 2018

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Cap de setmana de signe totalment musical, amb una única mostra teatral que creiem que l’hauríem de veure la gent amants del teatre de Badalona. Les produccions de Xirriquiteula Teatre mereixen una reflexió per l’èxit que aconsegueixen: pensem en Contes del cel, estrenada el 2001; Papirus, del 2004, i Les girafes, del 2005,  que encara estan en gira i s’han representat en quatre continents. Atenció a aquesta LAIKA!!!

El Conservatori Professional de Música de Badalona,  dissabte 27 d’octubre de 2018, a l’Església dels Pares Carmelites de Badalona (carrer Sant Miquel, 44), tornarà a oferir les seves Cantates solidàries, que  començaran amb la cantata de Johann Sebastian Bach  BWV 190 (Canteu al senyor un càntic nou). La interpretació anirà a càrrec del Conservatori de Badalona amb Carlota Novell i Joan Orpella, violins; Víctor Mateu, viola; Josep A. Pich, violoncel; Jaume Fàbregas i Giuseppe di Natale, trompetes; Montserrat López, Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot, i Angel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Vincent de Soomer, baix, dirigits per Jordi Montoliu. Els beneficis d’aquesta cantata van destinats als projectes d’ajuda als més necessitats que porta a terme la Comunitat Carmelitana de Badalona.

Diumenge 28 d’octubre, a dos quarts d’una del migdia, l’Orfeó Badaloní ha organitzat a l’Espai Marina un nou concert-vermut, una cita musical amb un programa que porta per títol MELODIES PER SEMPRE molt conegudes per a tots, interpretades pel pianista VICENÇ SANZ. No hi ha un home dins el món dels pianistes que sigui tan coneixedor d’aquest instrument com ell, ja que a més de ser un formidable concertista se’l coneix com un dels millors pianos del  nostre entorn. Així que és qüestió de deixar-nos emportar per la música mentre ens prenem un vermutet casolà.

Inclòs dins els actes de la commemoració del 150è aniversari de la Parròquia de Sant Josep, diumenge 28, a les sis de la tarda, a la mateixa parròquia tindrà lloc un interessant concert amb la participació del badaloní COR AURICA i el barceloní COR CALÍOPE, en el qual cadascun actuarà una part interpretant música de Casals, Fauré, Mendelssohn, Poulenc i Rheinberger, amb David Malet a l’orgue, sota la direcció d’Aleix Oliveras.

Esdeveniment a la nostra ciutat! Estem d’enhorabona, Xirriquiteula Teatre estrena espectacle! Serà diumenge 28, al Teatre Principal, a les sis de la tarda quan la companyia badalonina presenti LAIKA, la seva nova i delicada proposta, confeccionada durant una residència als teatres municipals de la ciutat.

Preparats per al viatge? 3, 2, 1: enlairament! Laika ens presenta la història de la primera gosseta astronauta. Basada en fets reals, l’espectacle imagina com va ser el periple del primer ésser viu que va sortir a l’espai exterior dins del coet Sputnik 2 per orbitar al voltant del planeta Terra. Un conte ple d’aventures, persecucions, peripècies i viatges espacials!

“Per fi és dilluns. Concerts a l’EMMB!”.  Dilluns vinent, 29 d’octubre, a partir de les vuit del vespre, al Centre Cívic Dalt la Vila, tindrà lloc un nou concert en format de jam session, que serà coordinada per Martí Serra. La sessió està oberta a tothom.

Nou col·loqui organitzat per la nostra associació: encara que aquesta vegada el públic també entrarà en joc per saber-ne més, serà FERRAN COMPTE qui ocupi l’estrada de ponents perquè aquest conegut especialista ens faci cinc cèntims d’EL MÓN DE L’ÒPERA. Serà dilluns dia 29 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia.  L’organització d’aquesta xerrada ens portarà a conèixer  les interioritats (ho he canviat per no repetir  ‘saber’, ‘saber-ne més’…) del desconegut món de l’òpera: com són els contractes dels  cantants, directors, com són els muntatges, etc. amb què s’aconsegueix portar a terme una representació. Creiem que serà força interessant.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer