• Badalona, 18 de desembre de 2018

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Programació clàssica d’aquestes dates, amb bon teatre a les vigílies i pastorets i concerts que ens portaran un altre any a les festes de Nadal. Per tant, permeteu que la gent d’Amics del Teatre us desitgem un BON NADAL!

  Arriba la celebració de la Sopa de pedres, organitzada pel Círcol, dissabte 22, al llarg de tot el dia a la plaça de la Vila. Encara que no sigui un acte escènic, volem anunciar-vos que hi actuaran la Coral del Círcol i la de l’Ateneu de Sant Roc, a les dotze del migdia i per finalitzar l’acte, a les sis de la tarda, hi haurà l’actuació dels premiats recentment amb el Premi Butaca al millor espectacle per a públic familiar, el grup La Tresca i la Verdesca, que al llarg del seu recital, explicaran el conte de la Sopa de pedres.

  El Conservatori Professional de Música de Badalonadissabte 22 de desembre de 2018, a un quart de nou del vespre, a l’Església de la Divina Providència, tornarà a oferir noves cantates solidàries: la Cantata BWV 103, l’Oratori de Nadal i la Cantata BWV 248entre d’altresde Johann Sebastian Bach (altres cantates seran les número 31, 39, 62 i 51). La interpretació anirà a càrrec del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell, violí; Paula Blázquez, violoncel; Francesc Castillo i Almudena Jambrina, oboès; Josep Borràs, fagot, i Xavier Pardo, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Laura Solsonaeco[MC1] . Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.

  No creiem que aquestes poques ratlles siguin suficients per despertar les ganes de veure actuar juntes Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura. Qui assisteixi a la representació podrà gaudir d’una mena de classe magistrald’interpretació. Estan a una altura interpretativa formidable. Així que és d’esperar que dissabte 22, a les nou del vespre, el Zorrilla estigui ple de gom a gom per veure Les noies de Mossbank Road, una història que ens parla de l’amistat autèntica sorgida en un espai de llibertat  com ara un pis d’estudiants. Tot allò que compartiran serà tan pur i tan autèntic, que les marcarà per a tota la vida. Les noies de Mossbank Road és una història universal que ha aconseguit traspassar les fronteres del Regne Unit i s’ha representat en diversos països d’arreu del món.

  El Círcol, entitat que com ja vam dir anteriorment, aquest 2018  celebra el 99è aniversari pel que fa a les representacions del clàssic espectacle nadalenc  Els pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres (ara inclòs dintre de les programacions de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya) , seguirà el cicle de representacions programades, que seran  diumenge 23 de desembre a les sis de la tarda;  dissabte 29 de desembre a les sis de la tarda i  diumenge 30 de desembre, també a les sis de la tarda. 

  El dia de Nadal, a les nou del vespre, com de costum, la Dramàtica del Círcol alçarà el teló per representar una tradicional obra nadalenca. En aquesta ocasió conviden a veure Qui pesca un babau?, un vodevil d’Eugène Labiche i Auguste Lefranc, amb direcció de Toni Forteza, que va ser estrenat al Teatre des Folies-Dramàtiques de París el 18 de maig de 1847, amb versió catalana d’Albert Ibáñez i DomènecQui pesca un babau? és una divertida i àgil comèdia de situació de portes que s’obren i es tanquen on veurem com unes dames i damisel·les d’un barri de París se les empesquen per enredar els homes (babaus) i poder sobreviure, pagar els deutes i viure la vida alegre d’aquesta ciutat.

  Concert de Nadal, a càrrec del Cor de l’Orfeó Badaloní, la Capella de Música de Badalona i l’Orquestra Baetulo,divendres 28 de desembre a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites i sota la direcció deEmmanuel Niubó

  Thornton Wilder (un clàssic de la literatura i del teatre nord-americà del segle XX, juntament amb els altres tres grans autors de la seva generació: Eugene O’Neill, Tennessee Williams i Arthur Miller) ha vist adaptades les seves obres amb gran èxit arreu del món. És l’autor d’El llarg dinar del dia de Nadal, l’obra que és veurà al Teatre Principal, divendres 28 de desembre, a les nou del vespre, adaptada al català per Víctor Muñoz, representada per la companyia La Ruta 40 i dirigida per Albert Diaz. A casa de la família Bayard, el gall dindi està a punt i el vi a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… Una peça teatral singular, carregada d’humanitat, humor i tendresa.

  Per al diumenge 30 de desembre, a les dotze del migdia, l’Orfeó Badaloní ha preparat un concert vermut, a l’Espai Tolrà, amb el títol de Liebestud, a càrrec del pianista XAVIER PARDO SABARTÉS, que interpretarà en solitari un recull de peces del seu repertori. Xavier Pardo ha estat, entre moltes escoles, mestre a l’Escola Coral de l’Orfeó Català – Fundació Palau de la Música, coordinador del Grau professional del Conservatori de Bellaterra i actualment és professor de piano a l’IEA Oriol Martorell.

   

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amics del Teatre Zorrilla