• 5 de març de 2019

  On podem anar?

  Això és el que us oferim…

  Cap de setmana en què tindrem teatre, tant professional vocacional. Dues representacions que no coincideixen i que resulten força interessants per a l’espectador.

  Adreçat a estudiants de música, moderna o clàssica, a docents que vulguin incorporar les noves tecnologies a les classes i a aficionats a la música en general, ÁLEX MARTIN, un autor vinculat a la música multimèdia, iniciarà el dijous 7, a les sis de la tarda, al Conservatori de Badalona, el cicle de tallers. Continuarà els dies 14, 21 i 28 de març; 4, 11, 25 d’abril i 2 de maig.

  Aquest dijous 7 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, dins el Cicle d’Audicions d’Òperes Comentades, en sessió dedicada al soci del’ORFEÓ, Llorenç CasanovasFerran Compte ens parlarà no d’una òpera, sinó de LES VEUS WAGNERIANES. Serà una audició especial sobre les composicions del prolífic compositor alemany RICHARD WAGNER, un renovador del gènere operístic, director d’orquestra, autor de grans òperes i teòric musical alemany, creador del drama musical i renovador del gènere operístic. Wagner va ampliar l’horitzó del teatre líric en establir les bases d’una òpera alemanya, en la qual l’acció dramàtica preval sobre el virtuosisme vocal.

  David Selvas dirigeix una de les adaptacions més esbojarrades i amb més ritme de les que s’han fet d’aquest clàssic. LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK, un dels retrats més àcids i divertits sobre la hipocresia social, segons l’obra d’Oscar Wilde, amb traducció de Cristina Genebat, la podem veure divendres 8 de març, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla.
  Aquesta versió pop del clàssic britànic compta amb un repartiment de luxe i musicada perPaula Jornet. Segur que posa la sala dempeus amb una bona dosi de ball, cançons i unes gotes de crítica a les convencions socials. Un còctel refrescant.

  Dissabte 9 de març, a dos quarts de deu del vespre i diumenge 10 de març, a dos quarts de set, a l’escenari del Círcol, la Companyia Betúlia Teatre, grup de teatre amateur format per pares i mares de l’escola Betúlia de Badalona, torna al Círcol per representar una obra policíaca que porta per títol, PARANY PER A UN HOME SOL de l’autor francès Robert Thomas, versió catalana de l’ obra que gairebé tots els grups amateurs han representat, en castellà, de Trampa para un hombre sólo. Aquesta obra va ser estrenada a l’estat espanyol l’any 1960 i els principals intèrprets a Maria Asquerino, Guillermo Marín, Antonio Vico i José Vivó.

  Dilluns 11 de març, a les vuit del vespre, amb motiu del cicle Per fi és dilluns! concert al’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), amb l’actuació de dos combos de la mateixa escola, en el què es podrà gaudir dels joves talents de la nostra ciutat i del treball que estan fent al llarg dels seus estudis.

  Amics del Teatre Zorrilla

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amb l’objectiu d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posés en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.

  Llegiu la nostra web escena.cat, on trobareu, articles interessants i critiques d’obres estrenades a Barcelona i Madrid