Badalona, 12 de març de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

De nou, l’agenda habitual de la setmana que hem confeccionat, es converteix en una agenda musical. La dansa apareix per primera vegada en la programació d’aquesta temporada, encara que com a espectacle de caràcter infantil. Ès força interessant per la combinació de titelles i dansa.

Dijous 14 de març, a dos quarts de vuit, a l’auditori del Conservatori de Música de Badalona, un concert ben insòlit, a càrrec del pianista    Carles  Marigó, exalumne del conservatori. Es tracta de música improvisada en que  veurem com fa retrats musicals a gent del públic i els transforma en una peça d’una manera creativa i sorprenent. El mateix dia, però abans,  actuarà l’estudiant Carles Díaz, que interpretarà la Primera Balada de Frederic Chopin, cosa donarà pas a un diàleg entre ambdós pianistes,¡ i a l’inici del concert posterior.

L’Orfeó Badaloní ha organitzat un concert homenatge a Antoni Botey, músic i compositor badaloní i fundador de l’entitat. L’acte tindrà lloc dissabte 16 de març, a la sala d’actes del Museu, a dos quarts de set de la tarda, i hi actuaran la Capella de Música de Badalona, el Duo Korczak, A tempo Quartet, la soprano Gisela Parodi, el pianista Xavier Pardo i la violoncel·lista Emmanuel Niubó. Aquest concert l’Orfeó Badaloní el celebrarà en memòria de Miquel Lleonart.

Israel Galván és un dels grans referents del flamenc actual i en la seva actuació s’enfronta a una partitura essencial de la música espanyola, EL AMOR BRUJO de Manuel de Falla. Ho fa en solitari, sense orquestració, escenografia ni cos de ball, centrant-se en la vibració de les cordes d’un piano, i en l’ànima de la veu trencada d’un cantaor. Per a Galván, el ball és transformació i en el mestre Falla ha trobat la clau per transformar-se en un bailaor pur. Receptor de importants guardons d’alt nivell Israel Galván presentarà el seu espectacle dissabte 16 de març, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla, amb la col·laboració de David Lagos, al cante i Alejandro Rojas-Marco, al piano.

Espectacle familiar de dansa, diumenge 17 de març, a les sis de la tarda a la sala Enric Borràs del Teatre Principal. El gos Molsa busca incansablement la seva amiga Janinka després que la guerra els hagi separat. MOLSA combina dansa, titelles i vídeo-projecció per explica una història emotiva i tendra, un conte delicat sobre l’amistat. Una proposta poètica i, alhora, divertida, un espectacle familiar gens convencional que evoca llocs imaginaris i sensacions molt reals. Thomas Noone Dansa, per a la creació d’aquest espectacle es basa en un text de David Cirici i la música és original de Jim Pincheu. Els ballarins són Joel Mesa i Paula Tato. Blai Rodríguez actua com actor i Andrea de Vallescar és la repetidora.

La Boia Teatre és una companyia de teatre infantil formada l’any 2011 per estudiants de l’Institut del Teatre, la qual presentarà diumenge 17 de març, a les sis de la tarda, al Círcol, l’espectacle de titelles que porta per títol EL VIATGE MÉS BONIC DEL MÓN. Tres taques de colors s’escapen del taller del pintor Joan decidides a conèixer món i omplir-lo de color. Viatgen per mar fins a la ciutat i van, deixant un rastre de color al seu pas. Ho revolucionen tot. El pintor les persegueix de prop, decidit a domar-les. Junts aconseguiran fer el quadre més bonic del món. Els manipuladors dels titelles són Clara Algaba i Borja Nieto, sota la direcció de Joan Cusó i Montse Butjosa.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer

Amb l’objectiu d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posés en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.

Llegiu la nostra web escena.cat, on trobareu, articles interessants i critiques d’obres estrenades a Barcelona i Madrid