Badalona, 19 de març de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Cap de setmana molt marcat per la commemoració dels trenta anys de Blues & Ritmes i amb una representació al Teatre Zorrilla que ja té les entrades exhaurides. També cal destacar una nova cantata a càrrec del Conservatori i l’actuació de la Dramàtica del Círcol, encara que sigui amb una lectura teatralitzada.

Per si us arriba aviat l’agenda, dilluns 18 de març, a les vuit del vespre, del cicle Per fi és dilluns, concert a l’Escola de Música Moderna, amb la presència del guitarrista Josep Traver, el pianista Ignasi Terraza i el contrabaixistaHoracio Fumero. En aquesta ocasió, Terraza i Traver més Fumero oferiran un concert a duo (+1) en què es podrà gaudir d’un repertori de peces de jazz de tots els temps, amb el bon gust i savoir faire d’aquests dos (+1) grans músics.

Dimarts 19 de març, a dos quarts de set i a dos quarts de vuit, l’auditori del Conservatori, concert inclòs en el cicle DeSTaKTS. A primera hora, actuaran Abril Oliveres, clarinet, i Mònica Díaz, violí. Posteriorment s’oferirà l’actuació de Carles Díaz, piano, i Gerard Aranibar, viola.

30è aniversari de Blues & Ritmes: divendres 22 de març, a les nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, inici d’una programació especial per a aquesta commemoració, amb l’actuació d’ERIC BIBB, un noi que de petit veia desfilar per casa Bob Dylan, Joan Baez i Pete Seeger, entre altres.

Va ser en aquest context on el nostre protagonista va forjar-se com un dels músics més distingits de la història recent del blues. Va ser condecorat amb el Grammy 2017 al millor treball de blues tradicional.
Eric Bibb inaugura el Blues & Ritmes amb un quartet de traca i mocador en què destaca de manera especial Paul Robinson, bateria durant vint anys de Nina Simone, Neville Malcolm, baix, i Staffan Astner, guitarra.

Pel que fa a teatre, dos germans es retroben després de setze anys sense parlar-se. La casa ha de ser enderrocada aviat i en Víctor, un policia humil a punt de retirar-se, i la seva dona Esther convoquen el germà gran, un cirurgià d’èxit, a una trobada amb el taxador per decidir el preu dels vells mobles familiars. Una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències d’unes decisions. Dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa RenomEL PREU és el darrer èxit d’un dels grans dramaturgs del segle XX, Arthur Miller. Es podrà veure dissabte 23 de març, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla.


La Dramàtica del Círcol presentarà dissabte 23, a les nou del vespre diumenge 24a les sis de la tarda, la lectura teatralitzada d’un text de Helen Hanff, una escriptora desconeguda que viu a Nova York, fa de guionista per a la televisió i el seu gran èxit ha estat 84 DE CHARING CROSS ROAD. Història de la relació epistolar que van mantenir la Helen i en Frank durant quasi vint anys.

L’actuació —inoblidable!— de SARA WATKINS, SARAH JAROSZ I AOIFE O’DONOVAN al Blues & Ritmes de l’any 2015 (un flamant debut estatal) era tot just de les primeres que feien juntes. Quatre anys després, i amb el nom ja oficial de I’m With Her, s’han convertit en la coalició de moda del folk nord-americà. La seva actuació a la nit de gala,diumenge 24, a les set de la tarda, al teatre Zorrilla, dintre del Blues & Ritmes 2019, pot fer història!

Dissabte 23 de març, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, la Capella de Música de Badalona i el conjunt instrumental del Conservatori de Badalona oferiran la cantata de Johann Sebastian Bach,CANTATA BWV 112 – (El senyor és el meu pastor fidel). La interpretació anirà a càrrec de Carlota Novell i Alba Lleixà, violins; Victor Mateo, viola; Paula Blàzquez, violoncel; Francesc Castillo i Montse López, oboès; Josep Borràs, fagot; Jaume Fàbregas i Joan Hernando, trompetes, i Àngel Villagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt, Marçal Subiràs, tenor, i Jaime Rosa, baix. Tots ells estaran dirigits per Albert Morcillo.

Dilluns dia 25, a les vuit del vespre, nou concert del cicle Per fi és dilluns i a l’Escola de Música Moderna, nova jam session, coordinada per Martí Serra, oberta a tothom que hi vulgui participar.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer