Badalona, 26 de març de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Avui estem en vigília de celebrar el Dia Mundial del Teatre, fet que nosaltres celebrarem el dissabte 6 d’abril, amb companyia de tots aquells que estimin les arts escèniques. Pel que fa a les ofertes d’aquesta setmana, gairebé totes musicals, hi podríem aplicar allò de si no vols caldo, aquí en tens tres tasses, i a més a més dosificades a la mateixa hora.

Divendres 29, a les nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, festival Blues & Ritmes, en què entre uns i altres, hi haurà vint-i-dos músics en escena. Uns i altres són una història viva del Rhythm & Blues estatal, amb Dani Nel·lo i Ivan Kovacevik al capdavant d’unsMambos Jambo en format orquestra i amb Mario Cobo (badaloní il·lustre!) i Blas Picón protegint amb tota la classe del món la rockabilly queen Kim Lenz. Una nit temàtica ideada per nosaltres que només es podrà viure a Badalona, on Lenz, vuit anys després d’haver actuat al Zorrilla, estrenarà un disc tan brillant com sorprenent (Slowly speeding) i Los Mambo Jambo presentaran el seu nou espectacle, amb setze músics emmascarats i una posada en escena espectacular.

Un cantautor i poeta de Montgat, Jordi Torrent, actuarà al Círcol, divendres 29, a les nou del vespre, amb nou single de dues cançons noves plenes de pop i lletres que us faran emocionar. Com sempre estarà  acompanyat de Xavi Prats. (baix) Carlos Casanova (guitarra) i Àngel Fernández. (bateria). Jordi Torrent és un músic amb més de 30 anys de carrera tant en solitari com en banda i amb molts discos publicats que al llarg de la seva vida ha interpretat amb molts diversos  gèneres: des del pop i el rock, fins a balls llatins i salses.

Així per casualitat i a una de les parets  de la nostra ciutat, hem vist un cartell en què s’anuncia una gala benèfica amb l’actuació de l’humorista Pep Plazadivendres 29 de març, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla. L’anunci fa referència al preu de l’entrada de la gala (15 €) i als beneficis, els quals  aniran destinats a la Paula (?).

Al Círcol torna el cicle de música Enjoy the Silence, dissabte 30 de març, amb un dels grans de la música espanyola, que va ser un referent dels anys 90 i principis del 2000, David Otero, guitarrista de la banda de música pop “El Canto del Loco”. Otero ve a presentar el seu nou disc 1980, disc  que defineix com una obra  disc versàtil, una harmonia perfecta entre els sons revival i el pop modern.

Dissabte 30, a les nou del vespre, torna el Blues & Ritmes a la sala Enric Borràs del Principal, amb la presència de Les Filles de Illighadad. Aquest grup es va formar en una comuna -sense electricitat ni aigua corrent- del desert del Sàhara i no únicament representen l’efervescència del blues-rock tuareg, sinó també la lluita per la igualtat de la dona al seu país. Fatou Seidi Ghali, líder del grup, va haver d’aprendre a tocar la guitarra d’amagat i actualment, és de les escasses guitarristes femenines del Níger, amb cançons sobre el desert.

També l’Orfeó Badaloní se suma a aquest cap de setmana eminentment musical. Ho farà amb un sessió del Cicle Concert Vermutdiumenge 31, a les dotze del migdia, a l’Espai Tolrà amb l’actuació d’Òscar Peñarroya i Maria Carme Mateu que interpretaran una amalgama de melodies, titulada Confidències de Broadway. De de ben els sonarà a molts dels assistents, doncs aproparan els musicals més sonats de Broadway.

Per acabar el festival Blues & Ritmes 2019, en el quuales commemora el 30è aniversari,diumenge 31, a les set de la tarda, a la sala Enric Borràs del Principal, actuació de Danny & The Champions of The World! Aquest grup londinenc que, en els seus aclamadíssims directes, capta com ningú l’energia de l’E Street Band de Bruce Springsteen, suma ja set admirables obresd’heartland rock apassionat, soul amb poder contagiós i rhythm & blues ple de bon gust. Guanyadors habituals dels guardons de música americana del Regne Unit, Danny George Wilsoni els seus champs agafen expressament l’avió a Anglaterra per tancar de la manera més optimista possible aquest Blues & Ritmes tan especial.

Teatre infantil al Círcol.  Diumenge 31 de març a les sis de la tarda. La companyia barcelonina, Magatzem d’Ars torna de nou al Círcol amb una versió del clàssic dels Germans Grimm, La rateta que escombrava l’escaleta. Un espectacle musical en què cada pretendent de la rata representa un estil musical acompanyat de ball i cant. Durant aquest recorregut musical, se sentirà el swing, rock, salsa, jazz, disc-funky i tango. D’altra banda, la rateta ballarà alguns números de claqué en algunes escenes

Dilluns 1 d’abril, a les vuit del vespre, nou concert del cicle Per fi és dilluns i a l’Escola de Música Moderna i nova jam session, coordinada per Martí Serra, oberta a tothom que hi vulgui participar.

Jaume Arqué i Ferrer

Amics del Teatre Zorrilla