Badalona, 23 d’abril de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Ha passat Setmana Santa, Pasqua, Sant Jordi i estem a punt de veure què ens porten aquests tres mesos, justets, que ens falten per les vacances. Ho esperem amb afany, ja que  hi ha previstes coses molt interessants.

El Teatre Zorrilla serà escenari el pròxim divendres 26 d’abril, a les nou del vespre, de l’acte de cloenda de l’Any Fabra, que porta per títol POMPEU, Badalona homenatja Fabra. Es tracta d’una composició teatral dirigida per Ramon Simó que comptarà amb intervencions d’actors com Oriol Genís, Lluís Soler i Jordi Oriol i que estarà presentada per Laura Forteza.

En l’acte, que està organitzat per l’Ajuntament de Badalona i Omnium Cultural de Badalona, participaran els músics Joan Alavedra (acordió), Eduard Altaba (contrabaix) i Salvador Boix (flauta travessera i mandolina). Altres actors encarregats d’interpretar l’espectacle seran Lluïsa Mallol, Manel Barceló i Toni Sevilla. També participarà en aquesta composició teatral l’actriu Anna Güell, qui posarà la veu a textos de Carola Fabra, Jordi Font, Gabriel Ferrater, Jaume Passarell, Josep Pla, Marcel Riera i Valentí Soler.

Amb aquest acte es tanca a Badalona la celebració de l’Any Fabra, que durant el 2018 ha omplert la ciutat d’activitats per commemorar el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

 Un any més, amb motiu de Sant Jordi, la Dramàtica i la Coral del Círcol, uneixen forces per protagonitzar un recital poètic, que porta per títol d’AMB NOM DE DONA, en el qual es llegiran poemes escrits per dones i cançons que parlen de dones. L’acte tindrà lloc divendres dia 26, a dos quarts de deu del vespre, a l’escenari del Círcol i els poemes seran  de Wislawa Szymborska, Clementina Arderiu, Carme Guasch, Maria Mercè Marçal, Emily Dickinson, Blanca Llum Vidal, Montserrat Abelló, Maria Àngels Anglada, Maria Cabrera i Sandra Blanch.

Dissabte 27 d’abril, a les nou del vespre, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, la Companyia Modus Operandi, oferirà l’espectacle MÚSICA: AL DENTE, un muntatge que vol retre homenatge a les òperes més conegudes. Una manera diferent d’escoltar i veure òpera. Sense complexos ni rigideses. Accessible i divertida. L’espectacle conté catorze temes interpretats en directe sota la direcció de Pere-Mateu Xiberta. L’objectiu és oferir un espectacle líric i teatral en que  l’òpera és l’element principal.

Dissabte 27, a les nou del vespre,  i diumenge 28, a les set de la tarda, el grup El Cielo al Revés, vinculat a l’Orfeó Badaloní, ha organitzat un nou Festival de Teatre amb format miníma expresió, a l’Espai Tolrà. S’hi representaran quatre obres, ¡BUEN CAMINO!, JA EL TRUCAREM!; UN CUENTO CHINO I INTERRAÏL; hi la participaran Analgèsica i Gertrudis. S’ha de tenir en compte que per assistir-hi, s’ha de trucar al tel. 933843713, ja que l’aforament és limitat.

L’Orfeó Badaloní celebrarà el seu tradicional concert de Sant Jordi amb un extens repertori de sardanes que inclou les peces més populars i sonades del nostre país. L’acte serà dissabte dia 27 d’abril, a les 21 hores, a l’Església Sant Josep, i forma part dels actes commemoratius del 150è aniversari de la Parròquia de Sant Josep. El concert, serà interpretat pel Cor de l’Orfeó Badaloní, el Cor Sellarès de Gavà i la Cobla Contemporània.

Us agraden els diners? Molt? Els grangers d’aquesta història no perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, fins que un dia va arribar una gallina a la  granja i va pondre un ou d’or. Us imagineu si us passa a vosaltres?
LA GALLINA DELS OUS D’OR és una història que diu que els diners són un cuento, i es podrà veure diumenge 28 d’abril, a les 6 de la tarda, al Teatre Blas Infante. Es tracta d’una de les millors produccions de Zum Zum Teatre, de teatre familiar premiada en diversos certàmens.

El diumenge 28 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, al teatre del Círcol tindrà lloc un concert, amb Núria Graham com a protagonista del cicle de música “Enjoy the Silence”. La jove cantant i compositora de Vic presentarà el seu darrer disc, Does it ring a bell?, un àlbum en què es despulla emocionalment en cada cançó que compon i es deixa anar en tots els sentits amb una veu encisadora i íntima que enganxa.

Diumenge 28 d’abril, a les 21 hores, al Teatre Principal, l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní oferirà la tradicional Ballada de Sant Jordi, considerada com la seva actuació més important de l’any. L’actuació estarà composta per més d’una desena de balls populars i tradicionals molt arrelats a la cultura catalana, en els quals participaran tots els membres de l’Esbart, des dels petits fins als grans com també els ex-dansaires.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer