Badalona, 30 d’abril de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Inici de les Festes de Maig a la nostra ciutat, en les quals s’ha primat l’oferta de música moderna; els teatres públics segueixen la seva programació, i el carrer serà una veritable festa cada dia.


Dimarts 30 d’abril, a dos quarts de set de la tarda, per si arriba a temps la notícia, a l’auditori del Conservatori, dins el cicle Co&Co, se celebrarà un concert protagonitzat per la violinista Lia Manchón i el pianista Daniel Vidal, que interpretaran obres d’Hindemith i Brahms. Durant l’acte, l’exalumna Lia Manchón conversarà amb l’estudiant Marta Roca.

Aprofitant allò que tots ‘els sants tenen capvuitada’, els Amics del Teatre Zorrilla també hem volgut celebrar-ho a la nostra manera i dijous dia 2 de maig, a les vuit del vespre, a la sala d’assaig del Teatre Zorrilla (entrada pel carrer de Sant Miquel, 54), oferirem un recital poètic amb el títol de L’AMOR I LA POESIA, amb poemes de vint autors que estan dedicats a aquest sentiment. Hi intervindran Feli Comas, Montse Riba, Olga Galvany, Rosa Maria Fluvià, Josep Maria Balaguer, Jaume Arqué i Miquel Creixell, que, a més, ha estat qui ha escollit els poemes.

Divendres 3 de maig comença el reguitzell d’actes que tenen lloc amb motiu de les Festes de Maig 2019, amb actuacions musicals de tota mena. El mateix divendres a partir de les vuit del vespre, després del pregó, a la plaça de la Vila hi haurà l’actuació de La Banda del Coche Rojo i la projecció a la façana de l’Ajuntament d’un muntatge interactiu que porta per títol els Forjadors de la Festa.
dos quarts de deu, al parc de Ca l’Arnús hi actuaran Esteve Genis amb EGT Band i Game of Tones Bcn i, posteriorment, The Gramophone All Stars Big Band, una big band encapçalada per Judit Neddermann, Kathy Sey i Iolanda Sey.

Dissabte 4, a dos quarts d’una, com a cloenda de la cercavila infantil, fi de festa a la plaça de la Vila, amb l’actuació del grup més guardonat aquest últim any, els de La Tresca i la Verdesca.
   A les vuit del vespre, al parc de Ca l’Arnús,  El Racó Íntim oferirà una jornada íntima en què es combinaran la lectura de relats i poemes de caràcter eròtic amb actuacions musicals de prestigi. També s’hi trobarà dansa, teatre i pintura, cosa que permet donar un espai a la cultura generada a la nostra ciutat. A partir de dos quarts de deu del vespre hi haurà l’actuació de les Sommeliers i de Ferran Palau, que presentarà el seu nou disc.

   Tal com diu la publicitat, PEL DAVANT… I PEL DARRERE és, probablement, la comèdia més divertida que s’ha escrit des que es va estrenar a Londres l’any 1982, una opinió àmpliament compartida per milions de persones de tot el planeta.
Ha estat traduïda a 28 idiomes i s’ha representat en 50 països diferents.
Per algun motiu deu ser, oi?
Aquesta obra la podrem veure dissabte 4 de maig, a les nou del vespre, al Teatre Zorrilla. Una nova adaptació del text original de Michael Frayn a càrrec de Paco Mir. S’hi conserva tota la comicitat original, se la dota d’un ritme encara més frenètic i s’adapta als temps actuals, alhora que gaudeix d’un muntatge formidable i un repartiment excel·lent en el qual figura el badaloní Jordi Diaz, acompanyat per Lloll Bertran, Agnès Busquets, Carme Pla, Miquel Sitjar, Lluís Villanueva, Xavier Serrat, Laia Alsina i Bernat Cot.


Diumenge 5
, i dins la Festa del Badiual parc de Can Solei, a les dotze del migdia, els de Xirriquiteula representaran per última vegada el conte infantil CONTES DEL CEL. Aquesta obra es va estrenar el 20 de maig de 2001 i han aconseguit fer-ne 971 representacions, durant 19 anys. 

    A més a més, dins el mateix recinte, a partir de dos quarts de set de la tarda, hi haurà les actuacions de la companyia PSIRC, amb l’espectacle Acrometria, i de la formidable banda femenina BALKAN PARADISSE ORCHESTRA; a les vuit serà el torn de la cantant MIREIA FELIU i el pianista ISMAEL DUEÑAS, i a un quart de deu, comptarem amb la presència de l’ex-Antònia Font, el solleric JOAN MIQUEL OLIVER.


MAYTE MARTÍN és una barcelonina filla de mare catalana, de Barcelona, i de pare andalús, malagueny. Va néixer al barri del Poble Sec i, com era lògic, al seu barri i a casa seva des de molt petita s’escoltava música de les figures del flamenc. Aquesta música li produïa una emoció que la feia plorar de sentiment, i així va començar la passió per aquest gènere. Ara torna a Badalona per representar la seva nova proposta musical, Memento, una incitació al record per fer present allò que l’artista considera essencial de la seva relació amb el flamenc. Això serà diumenge 5 de maig, a les set de la tarda, al Teatre Blas Infante.

Dilluns 6 de maig, a les nou del vespre, a l’escenari del Teatre Zorrilla hi haurà l’actuació del cantant i compositor de l’Hospitalet del Llobregat ANTONIO OROZCO, un dels artistes més brillants, estimats, premiats i amb més talent del panorama musical nacional. Des dels seus inicis, els èxits i el reconeixement han marcat una carrera imparable que ha comptat amb un munt de concerts a Espanya i a Llatinoamèrica. Ha estat guardonat amb nou discos de platí i un d’or; guanyador del Premi Ondas 2003 al millor artista en directe,  i nominat als Grammy llatins, al costat dels millors compositors del món, per la cançó Estoy hecho de pedacitos de ti.

Amics del Teatre Zorrilla
Jaume Arqué i Ferrer