• Badalona, 07 de maig de 2019

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Setmana de Festa Major a la nostra ciutat i, com és d’esperar la festa, primordialment serà al carrer amb figures molt importants i amb formacions badalonines que presentaran espectacles de força qualitat. Així doncs, bona Festa Major!

  El Cor Aurica, dirigit per Aleix Oliverasdijous 9 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, oferirà el concert AURICA A CAPELLA, A l’Espai Betúlia, en el qual també volen recitar poesia i fer-ho amb els sons que els compositors han triat per dibuixar-la. A la primera part  música serà  del segle XX, amb poemes de Madeleyne Ley musicats per Francis Poulenc; les poesies, de Maurice Carême amb música de Jean Absil i l’humor, de l’alemany Karl Schong a través de Paul Hindemith, entre altres. A la segona part els poemes del romanticisme alemany com Goethe o Eichendorff, units a la música de Brahms i Schumann, transmetran una visió més dramàtica: la del trasbals emocional que provoca l’amor i el desamor i la de la mort omnipresent.

  Aquest dia el podríem anomenar el dia de la música clàssica de Badalona, ja que el mateix dijous, al Teatre Zorrilla, el Conservatori Professional de Música de Badalona ha organitzat una vetllada que començarà a les sis de la tarda per presentar el projecte El Conservatori de la Ciutat/ A dues veus. El Conservatori l´ha portat a terme a l’Escola Josep Boada, amb la intervenció del’Orquestrada de Corda del ConservatoriConjunts Instrumentals Badacordesl’Orquestra de Corda del Conservatori Professional i la Fusió Orquestral. Les directores seran: Montse Vallvé,Núria Rodríguez i Ana Corona, professora de l’Escola Josep Boada i comptaran amb la col·laboració de Maria Lluïsa Alegre, pianista i Maribel Ribero, al contrabaix.

  Acabat aquest concert, a dos quarts de nou, l’Orquestra jove i l’Orquestra de Cambra del Conservatori, interpretaran un concert inspirat en textos de William Shakespeare, amb obres deBartok, Elgar, Joplin, Txaikovski, Gounod, Prokófiev i Bernstein, i la col·laboració de la soprano Rocío Martínez. 

  Divendres 10, a un quart d’onze de la nit, un cop acabada la Cremada del Dimoni, començaran els clàssics concerts multitudinaris, de les Festes de Maig,  al passeig Marítim. Hi actuaran la banda de pop Maldita Nerea i, a la una de la matinada, el grup Buhos.

  Dissabte 11 de maig, festivitat de sant Anastasi, a dos quarts de cinc, festa per a la gent menuda a la plaça de la Plana, amb l’actuació de Jaume Barri. A dos quarts de deu, començarà la nit al passeig Marítim, amb l’actuació de Nicomac, la banda guanyadora del Concurs de Música de Badalona 2018; a dos quarts d’onze ocuparà l’escenari, Chenoa, una de les dives del panorama musical a l’Estat, i a les dotze de la nit serà Tequila, una de les bandes més populars de finals dels setanta i principis del vuitanta, qui iniciarà la seva actuació.

  Seguint els actes del 150è aniversari de la Parròquia de Sant Josep, diumenge 12, a les set de la tarda, la plaça de la Plana serà escenari d’un concert extraordinari del grup Gòspel Sentits, amb un espectacle atractiu i divers amb temes musicals de gòspel modern i contemporani, amb incursions en el món del swing i el soul, sota la direcció de Julià Monje Alonso i amb l’acompanyament al piano de Francesc d’Assís Pagès.

  En un acte patrocinat per Serveis Funeraris Badalonal’Orfeó Badaloní, en ple batec de les Festes de Maig de Badalona, rendirà homenatge a la història de Broadway i a la gran herència del teatre musical. Ho farà  amb  melodies de Mac Huff, brillant compositor i arranjador de més d’un centenar d’emblemàtiques peces musicals. Una quarantena de cantants del Cor Projectes, integrants de l’Oca Underground, i un conjunt instrumental format per a aquesta ocasió, dirigits per Òscar Peñarroya, diumenge 12 de maig de 2019, també a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, transportaran els espectadors  de la música de Tin Pan Alley  a l’actual Broadway contemporani, amb el títol de 100 ANYS DE BROADWAY.

   Amics del Teatre Zorrilla

  Jaume Arqué i Ferrer