Badalona, 4 de juny de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Ferran Compte donarà a conèixer una òpera més que coneguda, almenys per als qui més o menys seguim aquest món; també podrem gaudir d un concert de cobla, (feia temps que no se’n feien) i ja comencen arribar les primeres cloendes, finals de curs i de temporada de cada any.

Dijous 6 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, dins el Cicle d’Audicions d’Òperes Comentades, Ferran Compte dissertarà sobre la coneguda òpera de Giacomo Puccini, Tosca, l’obra en què més cruelment les il-lusions, enganys, traïcions i desitjos es barregen en una Roma fosca entre els anhels i les emocions dels tres protagonistes, Floria, Mario i Scarpia, destinats a un final tràgic.

Tosca, l’obra de teatre de Victorien Sardou, es va estrenar a París en 1887 i Puccini la va veure a Milà, amb la cèlebre Sarah Bernhardt de protagonista. Immediatament Puccini va demanar-ne els drets, però es van ser vendre a un altre músic que posteriorment va declinar treballar en aquest llibret i finalment va ser Luigi Illiaca qui el va escriure per a Puccini.Es va estrenar el 14 de gener de 1900 al Teatre Constanzi de Roma, actualment és una de les òperes més representades.

 Tornen les sardanes al Círcol, divendres 7 de juny, a les set de la tarda. La prestigiosa Cobla Marinada serà la protagonista d’un concert únic, que deixarà força satisfet el públic, el qual hi podrà escoltar aquelles sardanes que normalment no es ballen i només s’escolten en concerts.
La Cobla Marinada, fundada a Badalona el 1981, és una de les formacions més actives del panorama sardanístic català amb una àmplia agenda de concerts. Ja té una vintena de discos enregistrats, ha tocat en els grans festivals del país com el Festival Internacional Pau Casals, Ripoll o Pedralbes. També ha actuat a França i a Itàlia i ha estat guardonada amb premis tan prestigiosos com l’Enderrock 2016 o els Premis Capital de la Sardana 2015 i 2016. 

Un any més arriba juny i  les  Mostres de final de curs dels tallers de teatre infantils, juvenils i d’adults del Círcol.
Diumenge 9 de juny, d’onze a dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda, 
es presentaran al públic els grups de divendres i dijous, a primera hora i dimarts, a segona hora.

 TARDA DE MUSICALS, és el títol amb què l’Orfeó Badaloní ha batejat les representacions que faran les companyies de teatre musical infantil i juvenil de cor. Diumenge dia 9 de juny, a l’escenari del Coro Marina, estrenaran els musicals que porten assajant des del setembre de 2018.
Els infantils, sota el nom de Las Grullas, presentaran LA BOTIGA DELS HORRORS, un musical rock amb música d’Alan Menken i lletra de Howard Ashman. L’obra tracta del treballador d’una floristeria que cria una planta que menja carn i sang humana. La música segueix l’estil del rock & roll d’inicis de la dècada de 1960.

Pel que fa a la companyia Ma. Carmen’s Group, els juvenils, representaran NINE, un musical d’Arthur Kopit amb lletra i música de Maury Yeston, centrada en el director de cinema Guido Contini. A les portes del seu 40è aniversari, Contini  cau en una crisi que li bloqueja els impulsos creatius i l’enreda en una xarxa de problemes romàntics. Un musical a l’estil de Broadway que va guanyar cinc premis Tony i ha tingut diversos revivals. La direcció, la coreografia i les escenografies són a càrrec de la infatigable Lourdes Perera, directora d’ambdues companyies.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer