Badalona, 18 de juny de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Un cap de setmana, marcat per la revetlla de Sant Joan, però que té  ingredients força interessants els dies anteriors..

Aquets dimarts 18 de juny, a les set de la tarda, a l’Espai Betúlia, en el marc de l’ exposició “Intermitències”, que signen Judit Gil Andrés i Corina Oproae tindrà lloc un recital poètic protagonitzat per Odile Arqué, Maria Antònia Massanet i la mateixa Corina Oproae.

Dimecres 19 de juny, a les set de la tarda, al Círcol, la companyia de teatre La Llavor, delCentre d’acollida de Can Banús, de la Fundació Acollida i Esperança, presentarà l’espectacleSERES QUERIDOS, dirigit per Rosa Carbonell i basat en un text d’Alberto Cortés. Al final de la representació s’estrenarà un documental de la periodista Gina de Tera, que explica el procés creatiu de l’obra. El grup de teatre la Llavor defineix la seva tasca com “obrir a través del teatre una finestra a aquelles persones que, per situacions diverses, es troben en un context de manca de llibertat i/o d’exclusió social“.

Dijous 20 de juny, a dos quarts de set de la tarda, l’Escola de Música Moderna de Badalonacelebrarà la seva festa de cloenda de curs, amb actuacions de les millors formacions de l’EMMB.Com cada any, es posarà l’escenari al carrer i tindrà lloc una bona festa amb alumnes, professors, famílies, amics.. i tothom qui vulgui gaudir-ne!  La END-OF-COURSE PARTY! preveu la participació de la Big Band de l’EMMB,  Latin Jazz, Patxi y su Timbal, The Rock & More i la Choral Singers. Ens recomanen que no us perdeu la cloenda al Street Festival at Brother Bernabé St.

Dijous 20 de juny, a dos quarts de vuit de la tarda, l’Espai Betúlia serà el marc de l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Badalona, que inclouen el 32è Premi Països Catalans Solstici d’estiu-28è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa; el 21è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil; el 19è Premi Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guasch i el 12è Premi de Teatre Breu Andreu Solsona.  

La mirada violeta, és un espectacle poetico-musical teatralitzat de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres, que retraten dues escriptores fonamentals de la literatura catalana: Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig. Qui eren? Per què van escriure? Com les va condicionar el fet de ser dones? Un homenatge a les dones de mirada violeta. Aquesta actuació tindrà lloc a l’Orfeó Badaloní, dijous 20 de juny a dos quarts de nou del vespre, amb el títol de LA MIRADA VIOLETA. MARÇAL I ROIG, dins el cicle Nits d’Estiu als Badius.

Divendres 21 de juny, a les set de la tarda, el taller Teatre per a Adults del Círcol, ha optat per una nova proposta, en la qual tots els grups d’adults s’han ajuntat per representar escenes d’alguns dels dramaturgs més representatius de la història del teatre, com ara Shakespeare, Ibsen, García Lorca, Dario Fo i d’altres.

Dissabte 22 de juny, a les cinc de la tarda, el grup dels dijous del Taller de Teatre del Círcol representarà, ANASTÀSIA NIKOLÁYEVNA un text basat en la història de la gran duquessa russa Anastàsia, quan la seva àvia va oferir una gran recompensa per retrobar la seva neta.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer