• Badalona, 2 de juliol de 2019

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us proposem…

  Una altra setmana totalment musical que convida a sortir al vespre per veure si es troba un temperatura adient per passar-ho bé.

  Dijous 4 de juliol, a les 21 hores, Nova Nit d’Estiu als Badius a l’Associació de Veïns del Centre, c/ de Sant Miquel, 34, amb l’actuació de Cèlia Vila i Marc Baltà, un duet de veus i guitarra que expliquen històries en format acústic, a través de veus que fan un repàs de diverses cançons. Un directe fet des del cor perquè se’n pugui gaudir i sentir-se com a casa.

  Inici de les Nits d’Estiu a la fàbrica Anís del Mono, divendres 5 de juliol, a les nou del vespre.  Després de la visita guiada (en què es podran veure tant els espais patrimonials com les diferents àrees de producció) el Museu ha programat l’actuació de Magnòlia, un quartet de so trepidant que ens porta una pluja fresca de composicions pròpies i aromes antics, amb l’eco de grans veus. El quartet el formen: Myriam Swanson (veu), Francesc Capella (teclat), Paco Weht (contrabaix) i Xavi Hinojosa (bateria).

  També les Nits al Port donen inici aquest divendres 5 de juliol, a les deu del vespre, amb l’actuació a la primera part del grup d’havaneres Port Vell. Aquest grup avui està format per Julián Martínez (tenor i guitarra), Laia Tallet(mezzosoprano), Xavier Tallet (baix i direcció musical), Denis Serrano (acordió) i Germà Tallet (tècnic de so). A la segona part, i seguint amb la cultura catalana, l’esbart convidat és l’Esbart Dansaire de Sant Martí amb l’espectacle SOM, som dansa, som cultura, som país…, un recorregut de danses tradicionals i de creació des del Rosselló fins a València i des de les Illes fins a la Franja de Ponent.


  La nit del dissabte 6 de juliol, en un programa continu, la Nit al Port, a les deu del vespre, està dedicada a espectacles regionals de folklore gallec i andalús, gràcies a les actuacions de l’Agrupació Cultural AgarimosFlamenc Viu, el Cor Rociero Ntra. Sra. de l’Esperança i el Cor Rociero Acra-Ciutat de Badalona, que tancarà la vetllada amb la Salve Rociera. Obrirà la nit Flamenc Viu, amb una introducció de guitarra amb tangos flamencs; cantaran en la veu d‘Almonte i conclouran l’espectacle amb un popurri de rumbes. Donaran pas a l’Agrupació Cultural Gallega Agarimos, en plena projecció i promoció fins i tot internacional. Pel que fa als cors rocieros que actuaran a continuació, primer ho farà el de La Nostra Senyora de l’Esperança i tancarà la nit el Cor Rociero Ciutat de Badalona (ACRA- Ciutat de Badalona), que acabarà amb l’aclamada Salve Rociera.

  Amics del Teatre Zorrilla

  Jaume Arqué i Ferrer