Badalona, 9 de juliol de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us proposem…

Segueix el total domini de la música en els espectacles que s’ofereixen a la nostra ciutat.

La cloenda de les Nits d’Estiu als badius, serà dijous 11 de juliol, a les nou del vespre, a la rectoria de la parròquia de Santa Maria, entrada pel carrer de Dalt, 47, amb l’actuació deGAME of TONES. La veu és la forma més espontània i natural d’expressió musical. A diferència dels altres instruments, la veu no és visible i amaga unes possibilitats immenses i Game of Tones, amb l’espectacle VIDA, se serveix únicament d’aquest instrument primigeni per enllaçar emocions, música i experiències vitals.


Divendres 12, a les nou del vespre, a la fàbrica de l’Anís del Mono, nova sessió de les Nits d’Estiu organitzades pel Museu Municipal. Després de la ja normalitzada visita als espais patrimonials de l’empresa, hi haurà l’actuació del cantant Anthus –una de les millors veus masculines de jazz del país- i de l’aclamat trompetista Pol Omedes. Acompanyats per Max Villavecchia (teclats), Manel Fortià (contrabaix) i Òscar Domènech (bateria); sumen el talent, art i passió per presentar aquesta proposta seductora que ens transportarà a l’univers de Baker.

L’espectacle de les Nits al Port de Badalona, de dissabte 13 de juliol, a les deu del vespre, serà l’actuació de A GRUP VOCAL, grup vinculat a la ciutat que ha aconseguit gran projecció. És el cor resident de Tu cara me suena (Antena3) i Operación Triunfo (RTVE), finalistes d’Oh Happy Day(TV3) i AcapelA de la cadena # 0 de Movistar +, i participants també del concurs de talents deGestmusic Insuperables. Amb tres treballs discogràfics sota el braç i dirigid per Marc Sambola, la formació s’ha erigit com un dels grups vocals amb més espectacle sobre l’escenari.

Dissabte 13, a les deu del vespre, les Nits al Port oferirà l’actuació de Vic Mirallas, un apassionat de la música des de petit que ha estat format al Conservatori de Badalona. Després de rebre formació clàssica, rep una beca per estudiar a Berklee (Boston / EUA) en una de les escoles més prestigioses del món, on és descobert pel director artístic d’Alejandro Sanz que el fitxa per anar de gira amb la banda com a saxofonista i corista en els concerts de Sanz. Ara presenta temes propis, combinant faceta de compositor propi i músic. Com és el so de Vic Mirallas? Urbà, pop, electrònic, amb influències del jazz i d’artistes com James Blake, Jamie Cullum o Jacob Collier. Ell sona a ell. Seduirà, segur!

El 16 de juliol diverses poblacions de la costa catalana celebren la festivitat de la Mare de Déu del Carme, la patrona de la gent de mar. A la nostra ciutat, la Capella de Música de Badalona, del’Orfeó Badaloní, amb la col·laboració del Cor Carreras Dagas de la Bisbal de l’Empordà,  oferirà el proper diumenge 14, a les vuit del vespre, a l’església dels Pares Carmelites,  un concert de melodies populars i catalanes, entre les quals hi podrem escoltar peces de Lluís Llach, La Trinca i Pere Tàpies, entre d’altres.  L’acte, conduït pel director Albert Morcillo, comptarà també amb l’acompanyament instrumental de Esther Lobo al contrabaix, Marta Miró al piano i Marta Condeminas al clarinet.

 Amics del Teatre Zorrilla
Jaume Arqué i Ferrer