Badalona, 1 d’octubre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Continu la poca oferta per al públic badaloní:  i el teatre i la dansa, absents. 

De nou tornen les vetllades, en el marc de les quals Ferran Compte, fent valer els seus coneixements del món operístic dijous 3 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai Marina de l’Orfeó Badaloní, oferirà una conferència sobre l’òpera pòstuma de Giacomo Puccini, Turandot, (inacabada per ell a conseqüència de la seva mort i acabada per Franco Alfaro),  amb el llibret signat per Giuseppe Adami i Renato Simon. Es va  estrenar el 25 d’abril de 1926 al teatre de l’Scala de Milà. Es dona el fet que aquesta òpera, l’acció de la qual transcorre a l’antiquíssima Xina, no es va poder representar en aquest país en un llarg període fins que a l’any 1990, ja que el govern de la República Popular Xina la hi va prohibir. El dia que afinalment s’hi va representar va ser un espectacle realment increïble per la fastuositat que va viure Pequín.

Dissabte 5 d’octubre, a dos quarts de nou del vespre, el Teatre Zorrilla, oferirà l’actuació del grup vocal Gemma 4, compost per quatre veus femenines. En aquesta ocasió tornen a l’escenari del Zorrilla per celebrar els seus 25 anys dalt dels escenaris. En la seva actuació presentaran un nou disc commemoratiu d’aquesta efemèride, en què reviuen els seus millors temes, els quals les han consagrat en l’àmbit internacional. Els arranjaments vocals de Gemma 4 impregnats d’arrels cubanes entre altres influències, i amb quatre veus excepcionals, faran viatjar el públic través de l’essència de grans boleros, el feeling, els sons, les guarachas, el txa-txa-txa,etc.

 Homenatge és el títol de l’espectacle poetico-musical que diumenge 6 d’octubre, a les sis de la tarda, s’oferirà amb motiu del 150è aniversari de la creació de la parròquia de Sant Josep. L’espectacle està dedicat a la parròquia com a institució i a totes les persones que l’han sentida o la senten com una cosa seva. Consistirà en cançons i en una lectura de poemes de caràcter religiós, de diferents autors catalans i castellans. Hi participarà la Coral Betúlia, cosa que farà que hi participin una trentena de persones, sota la coordinació de Miquel Creixell. amb la lectura de poemes de diferents autors catalans i castellans de caràcter religiós i cançons amb la participació de la Coral Betúlia, el que farà que hi participin una trentena de persones, sota la coordinació de Miquel Creixell.

Jaume Arqué

Amics del Teatre Zorrilla.