• Badalona, 8 d’octubre de 2019

  ON PODEM ANAR?

  Això és el que us oferim…

  Podem considerar, la programació cultural/escènica que oferim aquesta setmana de molt interessant, tot i que és escassa, 

  Si hi arribem a temps, s’ha de tenir en compte que aquest dimarts 8 d’octubre, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, tindrà lloc un recital poètic organitzat per la gent del Pont del Petroli, que porta per títol L’alè d’aigua, amb poemes de la gironina establerta a Tarragona, Conxita Jiménez, guanyadora de diversos premis i amb dos llibres de poemes editats. Els  treballs que es presentaran, seran declamats per la mateixa autora a qui acompanyaran la cantant tortosina  Pili Cugat i el guitarrista Carlos Lupprian. 

  Fill d’una família humil, nascut al poble de Santanyí. Antoni Vidal Ferrando va obtenir el títol de mestre general bàsica. El 1978 es va llicenciar en filosofia i lletres, especialitat d’història, a la Facultat de Filosofia i Lletres de Palma, centre adscrit de la Universitat de Barcelona. Com a historiador, ha fet un treball didàctic, divulgatiu i de recerca de la història de Mallorca, és a dir, una síntesi biogràfica del poeta Vidal Ferrando que dijous 10 d’octubre, a l’Espai Betúlia, a les set de la tarda, presentarà amb el nom de La tarda s’enamora d’aquell lloc, amb poemes que llegirà ell mateix. Totes les seves obres les ha escrit en català i s’han traduït, a alemany, anglès,  castellà, francès, gallec, hindi, neerlandès, romanès i rus. Ha editat quatre llibres històrics i ha obtingut una dotzena de premis en certàmens poètics.

  Novament un dels èxits més importants de la temporada, el podrem veure a la nostra ciutat, divendres 11 d’octubre, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla. Es tracta d’una obra de Martin McDonagh,  traduïda per Vicky Peña, La reina de la bellesa de Leenane: ha estat  un text de Martin McDonagh, amb traducció de Vicky Peña, produïda per La Perla 29 i dirigida per Julio Manrique En el repartiment  figuren: Enric Auquer, Marissa Josa, Ernest Villegas i la badalonina Marta Marco. Una bona obra, amb un repartiment excel·lent, que  dona pas a un espectacle extraordinari. La vida del petit poble irlandès de Leenane reflecteix en uns somnis que es dilueixen com la fina pluja que rega els prats verds del comtat. Aquesta obra es va representar els dies 27 i 28 d’octubre de 1999 a l’escenari del Zorrilla, amb un repartiment encapçalat per Montserrat Carulla i Vicky Peña.

  Torna Dàmaris Gelabert a Badalona. Serà diumenge 13 d’octubre al Teatre Zorrilla, a les sis de la tarda, aquest cop, convertida en tot un referent de la música en català ens oferirà un espectacle amb els temes més populars del seu repertori, ideals per acostar l’amor per la música als petits de la casa. Segur que s’ho passaran molt bé escoltan en directe els temes que tan bé coneixen. Dàmaris Gelabert actua acompanyada de les veus d’Anila  Padrós i Cristina Ferrero, de Marc Mas (piano), d’Adrià Martínez (guitarra), de Dimas Corbera (baix), de Coqui Castells (bateria), de Gregori Hollis (trompeta) i de Francesc Vidal (saxo).

  Jaume Arqué i Ferrer

  Amics del Teatre Zorrilla.