Badalona, 15 d’octubre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Amb alguns escenaris ocupats per les pantalles de cine, la setmana escènica  només ens ofereix música.

Antonio Lucio Vivaldi (Venècia, 4 de març de 1678 – Viena, 28 de juliol del 1741) va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del barroc. Era anomenat il prete rosso (el capellà roig) per ser sacerdot catòlic i pèl-roig. Va compondre unes 777 obres, entre les quals hi ha 477 concerts i 46 òperes. La seva figura serà el motiu de la conferència que dissabte 19, a dos quarts de vuit, tindrà lloc a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, que anirà a càrrec del divulgador i músic Joan Vives, amb el títol de “Monogràfic sobre Vivaldi”. L’acte també comptarà amb la intervenció del violinista Òscar Vilaprinyó i el pianista Xavier Pardo que interpretaran alguns passatges de les peces més emblemàtiques del compositor venecià.

Dissabte 19 d’octubre, a un quart de nou del vespre, a l’església dels ares Carmelites, s’iniciarà el cicle 2019/2020 de Cantates Solidàries de J. S. Bach, amb un concert que oferirà la Cantata BWV 133 (Amb tu salto d’alegria). La interpretació anirà a càrrec del Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona, amb Carlota Novell i Sergi Miró, violins; Victor Mateo, viola; Paula Blázquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès; Jaume Fàbregas, trompeta, i Lluis Avendaño, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano; Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Jordi Sánchez, baix. Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu.

Una temporada més -i ja en són tres- el Círcol i l’associació Last Exit donen pas a un nou cicle de música, Enjoy the silenci, que portarà artistes del panorama musical de l’actualitat a un ambient especial com pot ser la sala del Círcol. Diumenge 20 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, s’oferirà l’actuació de Pau Vallvé, el qual presentarà el seu nou disc Life vest under your seat, que malgrat aquest títol en anglès, inclou 12 cançons en català. El barceloní Pau Vallvé (Barcelona, 15 de maig de 1981) és un músic, compositor i productor català que es dedica, a banda de fer els seus discs i gires de concerts, a compondre bandes sonores per a cinema, televisió i publicitat i a produir discs d’altra gent.

Jaume Arqué i Ferrer

Amics del Teatre Zorrilla