Badalona, 22 d’octubre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim

Aquesta setmana, mira per on, mana el teatr. Podem veure actuar un grup amateur, i ha teatre comercial, amb una obra que pot sorprendre i  dilluns la nostra associació posarà sobre la taula del diàleg un tema molt important per a la nostra cultura.

Dirigit amb audàcia per Marc Angelet, Mili KK és un muntatge que fa un repàs del moviment pacífic de desobediència civil que va ser la insubmissió en protesta contra el servei militar obligatori entre 1970 i 1999. L’obra valora, amb sentit de l’humor però sense caure en la banalització, la frivolitat o la lleugeresa, la importància d’aquesta protesta política que, malauradament, ha estat una mica silenciada i molt poc reivindicada. Amb dramatúrgia d’Angelet i de Jumon Erra, en definitiva, es tracta d’una funció enginyosa, interessant i emotiva amb l’habilitat de saber deixar prou espai per riure, per a la reflexió i el rigor documental. Podem veure Mili KKdivendres 25, a dos quarts de nou, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal. A l’acabar la representació hi haurà un col·loqui amb la companyia.

Dissabte 26 a les deu del vespre i diumenge 27, a dos quarts de set, a la sala de la Societat Coral La Badalonense, reaparició de la gent d’El Nucli Teatre, vinculats a l’Orfeó Badaloní i que dirigits per Fèlix Fernández i Ana Reverte, representaran Perfectes desconeguts, un text de Paolo Genovese. Un grup d’amics que es coneixen de tota la vida i han quedat per trobar-se i sopar junts. El cas és que un d’ells té alguna cosa a dir i un altre proposa un joc: compartiran les trucades i missatges que reben als seus telèfons durant el sopar. Algú te alguna cosa a amagar? S’atreviran a jugar-hi?.

Badalona era una de les ciutats catalanes que encara no tenia assignada cap línia de batxillerat escènic per a tot aquell alumnat que volgué aproximar-se al món de la interpretació. Serà la primera vegada que un centre badaloní, en aquest cas l’IES Eugeni d’Ors, situat al barri de Sant Roc, oferirà aquest tipus d’ensenyament post obligatori. Per aquest motiu Amics del Teatre Zorrilla, en un dels habituals col·loquis que organitza, dilluns 28 a les set del vespre, a l’Espai Betúlia, en tindrà lloc un amb un títol molt interessant per al jovent, com és el de Teatre i … el batxillerat escènic a Badalona. Per parlar d’aquest tema hi haurà la directora de l’IES Eugeni d’Ors, Cristina Steegmann; la professora titular de l’aula, Georgina Rovira; l’alumna de l’aula de batxillerat escènic de l’IES Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet, Berta Rabascall i una de les primeres alumnes a l’aula badalonina, Sílvia Obrero.

Jaume Arqué i Ferrer

Amics del Teatre Zorrilla