Badalona, 5 de novembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us proposem

Sembla que el teatre s’anima després d’uns dies en  què va desaparèixer dels escenaris badalonins. I ho fa amb una excel·lent obra i amb la posada en marxa d’un cicle amateur, tot i que es una llàstima que no reflecteix tota la seva potencialitat.   

El Conservatori Professional de Música de Badalona, dimecres 6 de novembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, du a terme el concert d’inauguració del curs 2019-2020. El programa ofereix el Reclam d’entrada, a càrrec dels flautistes Júlia Salas, Carles Jorquera, Pau Gatell, Ona Rodríguez i Ramon Vilalta. Seguirà el Concert a cinc flautes núm.3  de J. B. Boismortier. Després hi haurà la salutació del director, Josep Borràs. Tot seguit actuaran el Cor de Cambra i el conjunt dels cors del Conservatori, sota la direcció de Ricard Oliver.  Carles Diaz, el pianista, premi d’honor del Conservatori 2018-2019, interpretarà, la Sonata op.2, núm. 2, de Beethoven i donarà pas a l’actuació d’un grup de professors que interpretaran el Septiminis op.20, també de Beethoven. Posteriorment  Helena Bayo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, es dirigirà al públic per inaugurar el curs i l’actuació del Combo de l’EMMB i d’estudiants del conservatori, sota la direcció de Marina Vallet, tancarà l’acte..

Dijous 7 de novembre, a les vuit del vespre, el Conservatori Professional de Música de Badalona, obrirà el cicle de concerts 2019-2020 Ja és dijous, oferint a l’auditori del mateix Conservatori, la projecció de la pel-licula muda, Sherlock Jr. de Buster Keaton, escoltant en directe la música composta i interpretada  per Joan Aymerich.

Després d’uns quants anys de tocar junts Marserragruo, el conjunt que lidera la badalonina Mar Serra, actuarà a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, divendres 8 de novembre, en la qual presentarà el seu últim treball en forma de disc I sempre demà. Acompanyaran  Mar Serra, Joan Vidal (bateria), Lluna Aragón (violí), Franco Molinari (contrabaix), Jaume Basulto (guitarra) i Martí Serra (saxo).

Així, sense tenir-ne gaire informació, diumenge passat va començar la tercera edició del cicle de teatre amateur Badalona es Mostra amb el grup de teatre de la Societat Coral La Badalonense, que va representar Almenys no és Nadal . Continuarà divendres 8 de novembre, a les sis de la tarda, al Casal Cívic de Pomar, amb el grup Forn de Teatre Pa’tothom -un grup que representa obres teatrals per temes que s’acostumen a debatre un cop acabada la representació-, que oferirà l’obra Són coses de nens. Amb frases com ara “els nens són molt cruels” o “són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que els agredits pateixen molt. ssors com dels agredits. Podem afavorir la convivència  parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.

En un acte patrocinat per Masset, vins i cavesdissabte 9, a les set de la tarda, a l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní,  el conferenciant Marcel Gorgori  dirigirà  un tast de vins, amb el títol de La música del vi,  les característiques dels quals, a banda de ser descrites a la manera tradicional, es descriuen també amb música d’òpera. Gorgori ens traslladarà a la manera com els sentits casen perfectament. S’està avesat a parlar de nas, de boca, de color i del tacte que el vi deixa en les nostres boques… Ens falta l’oïda! I aquest ens la donarà la música. “L’òpera és un art a l’abast de tothom i, un cop s’hi entra, es converteix en un pou insondable d’emocions i coneixement. Si t’hi animes, ho fem junts!”. Marcel Gorgori

Dissabte 9 de novembre, a dos quarts de nou del vespre, podem dir que el Teatre Zorrilla viurà un esdeveniment teatral com serà la representació d’Una gossa en un descampat, un extraordinari text original de la gironina Clàudia Cedó, que després d’estrenar-se a la sala Beckett, ha obtingut els premis de la Crítica i el Butaca, premis al millor espectacle, al millor text teatral, a la millor direcció i a les millors actrius principals. Una història de superació, una tragèdia universal vista amb els ulls de l’actualitat, una narració per plantar cara al monstre de les pròpies pors. En el repartiment figuren Pep Ambrós, Ana Barrachina, Queralt Casasayas, Miriam Monlleó, Xavi Ricart i Maria Rodriguez, dirigits per Sergi Belbel.

Torna el Cicle Soc Menut de teatre familiar, al Círcol, amb Bon profit, a càrrec de la Companyia Tanaka, diumenge 10 de novembre a les dotze del migdia, una obra en què ens diuen que fer exercici i seguir una dieta equilibrada és bàsic per estar sa. Per això la xef Tomassa donarà la benvinguda a la seva cuina, explicarà tres contes en què les verdures són les protagonistes i s’hi  podrà veure en directe com unes llavors es converteixen en hortalisses fresques. També es pot ser jurat d’un concurs de bellesa de…

Nova proposta del cicle musical Enjoy the Silence que arriba de Cadis amb una artista molt especial Carmen Boza. Pop reivindicatiu feminista, doncs,  per el  diumenge 10 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, al Círcol. Una cantant andalusa, sorgida de l’explossió de cantants d’una nova generació i que centra la seva actuació amb la presentació del seu nou disc La Caja Negra.

Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer