• Badalona, 19 de novembre de 2019

    ON PODEM ANAR?

    Això és el que us oferim…

     Altra setmana amb una bona oferta per el públic badaloní, molt bona música, un col·loqui força important per a la gent de teatre, teatre infantil i, per qui en sigui seguidor, un dels millors monologuistes del moment.  

    Albert Giménez, professor del Conservatori, ha obtingut diversos premis en concursos de piano. Des de 1989 fa concerts regularment, tant com a solista com formant part de diversos grups de música de cambra. També ha actuat a Anglaterra, França, Bèlgica, Suïssa, Luxemburg i Macedònia, així com a nombroses ciutats d’Itàlia, on el conviden freqüentment. En aquest concert que tindrà lloc dijous 21 a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, interpretarà dues de les obres més ambicioses de Liszt, la Rapsòdia espanyola i  Reminiscències de Don Juan.

    Serà Toni Forteza, actor de doblatge badaloní, qui llegirà textos del Diari de Barcelona  que es van escriure arrel de les  visites de Liszt a la ciutat.

    El divendres 22 de novembre a les nou del vespre, al teatre del Círcol, la coral de l’entitat torna a escena, coincidint amb santa Cecília, Dia Internacional de la Música. La secció més nova  de l’entitat, iniciada, fa tres anys ja és una realitat consolidada i torna a pujar a l’escenari del Círcol per mostrar les seves evolucions, sota la batuta de la directora Meritxell Bascompte.

    Dissabte 23, a dos quarts de nou del vespre, al teatre Blas Infante, actuació de David Guapo, un dels millors monologuistes – del panorama nacional-. Torna a Badalona, després d’haver-hi actuat fa sis anys, per presentar el seu nou espectacle #quenonosfrunjanlafiesta2.
    Una gran oportunitat per passar-s’ho bé amb un xou que és molt més que un monòleg: Acting, improvisació i música combinada sempre amb
    el millor humor, ironia i desimboltura.

    Aquest any, la Banda Simfònica de Badalona, amb motiu del clàssic Concert de Santa Cecília sota la direcció del mestre Manuel Barea, ens oferirà un concert amb un fort accent rus. Serà dissabte 23, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla, quan ens traslladarà a l’època del nacionalisme musical. Txaikovski i Xostakóvitx, entre d’altres, ens faran viatjar per la Rússia imperial, des de la revolució fins a l’època socialista del Segle XX.
    La Banda comptarà amb solistes de la pedrera del Conservatori de Badalona com són Mario Membrives i Joan Arnau Caparrós, dos músics amb una trajectòria molt prometedora que ens faran gaudir del so dels instruments de metall.
    Pot ser que el mestre Manel Barea, ofereixi com té costum, de fer-ho, algun dels seus bisos sorpresa.

    Una temporada més -i ja en són tres- el Círcol i l’associació Last Exit donen pas a un nou cicle de música, Enjoy the Silenci, que portarà artistes del panorama musical de l’actualitat a un ambient especial com pot ser la sala del Círcol. Dissabte 23  de novembre, a un  quart  de deu del vespre, s’oferirà l’actuació de Pau Vallvé, el qual presentarà el seu nou disc Life vest under your seat, que malgrat aquest títol en anglès, inclou dotze cançons en català. El barceloní Pau Vallvé (Barcelona, 15 de maig de 1981) és un músic, compositor i productor català que es dedica, a banda de fer discs i gires de concerts, a compondre bandes sonores per a cinema, televisió i publicitat i a produir discs d’altra gent.

     Diumenge 24, a les sis de la tarda hi haurà al Teatre Blas Infante, l’actuació de la companyia de teatre familiar Peus de Porc, representant  A taula! , obra que va mereixé el premi Feten al millor espectacle de titelles 2015 i el premi Amigos de Títeremurcia 2015.  Mitjançant un veritable espectacle de titelles, amb direcció de Jordi Ferrés i Xesco Quadras com a titellaire,  se’ns explica la història d’un ogre coix i famolenc que està preparant un trist sopar a base de verdure. Aleshores de sobte, un nen perdut truca a la porta…
    Què passarà? Acabaran sent bons amics o seguirem pensant que els ogres només són ferotges i no tenen cor?

    Amics del Teatre Zorrilla ha programat per a dilluns 25 de novembre a les set de la tarda (19 h.),  un nou acte a l’Espai, consistent en una xerrada-col-loqui a càrrec del crític i cronista d’arts escèniques Oriol Puig Taulé, el qual  donarà a conèixer la figura de Ricard Salvatel gran agitador del teatro catalán de posguerra ja que a inicis dels anys seixanta, conjuntament amb Maria Aurèlia Campmany, a l’ombra de l’Escola Dramàtica Adrià Gual del Foment de les Arts Decoratives (F.A.D.), van revolucionar l’escena catalana.

     

                         Amics del Teatre Zorrilla.

                         Jaume Arqué i Ferrer