Badalona, 26 de novembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Teatre amateur, comercial, música clàssica, no està gens malament per aquesta setmana.

Últimes representacions del cicle de teatre amateur Badalona es Mostra, seran les següents: començarà dimarts 26 al Centre Cultural de l’Escorxador- nau 3, a les sis de la tarda, amb l’obra Banquet de microrelats, una creació amb lectura col·lectiva de micro relats. A partir de les paraules gos i armari les persones participants hauran d’escriure un petit relat que després llegiran durant el banquet literari  i que representarà el grup PDC Pomar-MoreraDivendres 29, a les sis de la tarda al Casal Cívic de Pomar, serà el grup de l’ASC Districte Apache que posarà en escena Audició producció sonora i la cloenda de les representació anirà a càrrec del grup Màgic Empenta, que al Centre Cívic La Salut, representarà el diumenge 1, a les set de la tarda El sueño de mi vida. L’obra, basada en textos de diferents autors contemporanis, ens parla en clau d’humor de la necessitat d’una consciència individual i col·lectiva que ens faci despertar.

Guillem Bautista, violoncel i màgia  El músic i mag, ex alumne del Conservatori, actuarà en el cicle Ja és Dijous!,  el dijous 28 de novembre, a les vuit del vespre, a l’Auditori del Conservatori.  Es podrà gaudir d’un concert en que la màgia i la música actuaran juntes i de prop. A través de la Sisena suite de Bach per a violoncel sol, en Bautista ens transportarà al món de les il·lusions i les sensacions físiques.  Ell mateix ens diu que:  L’art es mesura pel que sents en fer-lo. M’agrada entendre l’art com un tot i on cada detall és imprescindible. Presento un espectacle amb Bach com a sostre i efectes màgics que l’envolten”.

Antonia i Margherita, dues mestresses de casa humil, tenen dificultats per arribar a final de mes en una conjuntura d’inflació descontrolada. Cansades de la situació, decideixen rebel·lar-se contra el sistema i desvalisen un supermercat del qual s’enduen sense pagar totes les mercaderies de les quals són capaços… Aquest és el text de Dario Fo, de què són capaces el grup de teatre Gris, dels Salesians de Badalona, per tornar a l’escenari del carrer d’Alfons XII, 111dissabte 30 de novembre, a les set de la tarda i diumenge 1 de desembre, a les sis de la tarda.

Nova cantata solidària de J.S.Bach. Dissabte 30 de novembre, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el Cor Jove, el Conjunt Instrumental de Conservatori de Badalona i diversos interpretaran la Cantata BWV 123 (Estimadíssim Emmanuel, príncep dels creients) de Johan Sebastian Bach. La interpretació anirà a càrrec de Carlota Novell i Sergi Miró, violins; Santi Burgos, viola; Mattihas Weinman, violoncel; Jaume Cortadellas i Duna Vilanova, flauta travessera; Diego Civilotti, contrabaix; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès i Joan Castillo, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Jordi Sánchez, baix. Tots ells estaran dirigits per Ricard Oliver.

El passat mes d’octubre, el grup Nucli Teatre, vinculat a l’Orfeó Badaloní, va representar Perfectes desconeguts, un text de Paolo Genovese, i dirigit per Fèlix Fernández i Ana Reverte, que va omplir la sala de la Societat Coral La Badalonense, en les sessions de dissabte i diumenge. Doncs bé, es podria dir que a petició del públic aquest dissabte 30 de novembre, a les deu de la nit, es repetirà la representació a la sala d’espectacles de l’entitat del carrer de Sant Anàstasi. En un sopar, amics que es coneixen de tota la vida inicien un joc en que el resultat és sorprenent.

Dues parelles d’amics de tota la vida, doncs queden per fer un escape room al barri d’Hostafrancs, on recentment s’ha trobat, en un contenidor, el cadàver d’un home esquarterat… Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l’estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una miqueta. Però tan bon punt la porta de l’habitació es tanca hermèticament darrere seu i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes.
Sortir d’aquell Escape room no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats.
Encara que no ho sembli, això és una comèdia… una comèdia de por!
Una obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt, dirigida per ells mateixos i
interpretada per Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives, que es podrà veure diumenge 1 de desembre, a les set de la tarda al Teatre Zorrilla.

PER FI ÉS DILLUNS!   Esteve Genís, cantant i professor de cant de l’EMMB,  presentarà  el seu últim discViatgeun nou projecte on conflueixen una gamma variada d’estils amb aires de r’n’b. El disc és una delícia de bon gust i domini vocal del nostre mestre de les cordes vocals. Serà dilluns 2 de desembre, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’EMMB, i estarà acompanyat per Josep Traver (guitarra) i Xavi Lite, Alba Quintos i Marta Zamora, del grup Game Of Tones, com a veus.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer