Badalona, 3 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Setmana eminentment musical per satisfer gairebé tots els gustos, així que qui hi sigui aficionat, a gaudir-ne. Però a qui li agradi el teatre, metro cap a la ciutat comtal, on hi ha una bona cartellera.

Dimecres 4 de desembre, a les vuit del vespre, al Teatre Zorrilla, Concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Conservatori Professional de Música de Badalona, amb obres de G.F. Handel, M. Delgado i E. Elgar. Seran els intèrprets Ariadna Gabarrell, Anna Arias i Heriberto Fonseca (violins), Núria Rodriguez (viola), Joan Antoni Pich i Maria Arias (violoncel)  i com a concertino director: Ricardo M. Del Fresno.  

Erica Wise és professora de violoncel del Conservatori Superior de Música del Liceu i graduada per diferents conservatoris. Va estudiar violoncel barroc al CNR de París; ha tingut primeres figures com a mentors principals, dels quals destaquem la gran influència de Ferenc Rados; és membre fundadora del Dalia Quartet i de Funktion; ha col·laborat amb artistes com els quartets Quiroga i Henschel, Anthony Marwood i Antje Weithaas; ha fet diverses gires amb la New World Symphony i la Baltimore Symphony Orchestra, tocant com a violoncel·lista solista i sota la batuta dels directors Michael Tilson Thomas i Seiji Ozawa, i aquests últims anys ha estat convidada als festivals IMS Prussia Cove, Aspen, Kneisel Hall, Tanglewood i Yello Barn. Doncs bé, Erica Wise actuarà dijous 5 de desembre, a l’Auditori del Conservatori, a les vuit del vespre, i interpretarà sonates per a violoncel i piano de Claude Debussy i Cesar Frank, acompanyada de Marc Heredia al piano.

 D’AücEl so de les esquerdes, que es presentarà dijous 5 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal, El diccionari [MC1]  ens diu això: “Aüc,masculí [generalment en plural] 1. Cridòria. 2. Especialment crit allargassat i proferit amb força, sovint amb la finalitat d’excitar o esporuguir els animals o les persones. Un espectacle d’alta volada que té la violència sexual com a temàtica central, un collage d’emocions amb voluntat política clara d’acarar els espectadors i espectadores amb el que és invisible, de fer audible el que ningú no vol sentir, per sortir-ne enfortides, qüestionades, amb ganes -finalment- de parlar.                                   D’aquest espectacle, en són autors Les Impuxibles (Clara Peya i Ariadna Peya) i Carla Rovira. El text i la dramatúrgia són de Carla Rovira; la composició i la interpretació musical, de Clara Peya, i la interpretació va a càrrec de Júlia Barceló, Olga Lladó, Ariadna Peya, Clara Peya i Maria Salarich.

 Divendres 6, a les cinc de la tarda; dissabte 7, a dos quarts d’una del migdia i a les cinc de la tarda, i diumenge 8, amb el mateix horari, torna a l’escenari del CírcolCantamúsicos. Recordando canciones, un espectacle dedicat al públic infantil que celebra el 10è aniversari i diuen que porta moltes sorpreses.                                                                                                          Aquests mateixos dies, també arribarà a l’escenari del Círcol, divendres 6 a dos quarts de vuit i dissabte 7 a les vuit del vespre,  un espectacle per als aficionats a la música en general. Es tracta de Memory of the music, un concert tribut a Michael Jackson. El rei del pop es reencarna al Círcol en un xou on es podrà escoltar, veure i viure les versions dels millors èxits de la gran icona de la música mundial.

 L’església dels Pares Carmelites, divendres 6, a les vuit del vespre, serà l’escenari d’un concert conjunt, a càrrec de la Coral Txintxarri i la Coral Betúlia, la recaptació del qual es destinarà a la Marató de TV3. Es tracta del concert de tardor que anualment ofereix la coral badalonina i que aquest any té l’al·licient de la participació de la Coral Txintxarri, amb força renom al País Basc. És una coral formada l’any 1960 i constituïda com a associació cultural, del poble guipuscoà d’Alegia o Alegria de Oria, situat a trenta quilòmetres de Sant Sebastià. Actuarà acompanyada al piano per Mariaje Rekondo i la dirigeix Garbiñe Rekondo. Junt amb la Coral Betúlia, dirigida per Rafael Montaner, interpretaran cançons populars, sacres i nadales.

Organitzat per l’Orfeó Badaloní i també a benefici de la Marató de TV3, diumenge 8 de desembre, a un quart de nou del vespre, l’església dels Pares Carmelites tornarà a ser l’escenari d’un concert en què s’oferirà l’Oratori de Noël, de Camile Saint-Saënsl, a càrrec del grup Veus Místiques. Hi actuaran de solistes Gisela Parodi (soprano), Arantzazu Garcia (mezzosoprano), Nadie Ruseva (contralt), MarçalSubirats (tenor), Jordi Sánchez (baríton) i Àngel Vilagrasa (orgue). L’Oratori de Noël, opus 12, de Camille Saint-Saëns, és una obra semblant a una cantata, orquestrada per a solistes, cor, cordes i arpa. Estrenada per Nadal de 1858,lL’autor la va escriure quan era organista de l’església de la Madeleine i la va acabar en menys de quinze dies. La partitura vocal d’aquest oratori la va elaborar més endavant el seu amic, compositor i organista, Eugène Gigout.

 Amics del Teatre Zorrilla

Jaume Arqué i Ferrer